Zápis do INI vo VB – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zápis do INI vo VB – Visual Basic – Fórum – Programujte.comZápis do INI vo VB – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Trebor0
Stálý člen
3. 8. 2011   #1
-
0
-

Cawko. Akurát riešim zapisovanie do INI a co som zatial nasiel na webe tak vsetko vyzerá zložito tak sa chcem spýtať či je to fakt také zložiťé alebo existuje aj nejaký ľahší spôsob .... predem dík.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
5. 8. 2011   #2
-
0
-

Co si našel (dej odkazy) a napiš, co se ti na tom zdá složité.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Trebor0
Stálý člen
5. 8. 2011   #3
-
0
-

http://www.informit.com/…article.aspx?…

vôbec neviem kam mam dať tie "Declare Function" alebo tam není  že čo vlastne chcem zapísať do ini anilen ukážka že napr TextBox1.Text nic take tam neni dokonca je tam pár veci ktoré vobec nezapadaju do kontextu

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
5. 8. 2011   #4
-
0
-

Takže odpověď zní: ano, je to tak složité.

Ta odkazují stránka je přesně to, co potřebuješ. Budeš se s tím muset poprat (tj. pochopit to a tím si prokážeš největší službu). Funkce GetPrivateProfileString a spol. jsou WinAPI funkce, pro které nejspíš není ve VB adekvátní "náhrada". Proto si je musíš přidat do programu (proto to "Declare Function") resp. definovat, jak a kam se mají volat. To se většinou přidává někam na začátek zdrojáku. Pak tam jsou ty VB funkce, které volají tyto WinAPI funkce. Ty si taky přidáš někam do programu. Nejlépe k funkcím. No a pak je tam příklad, který si můžeš vyzkoušet nebo ještě lépe - začni s tím experimentovat a uvidíš, že za chvilku budeš mít INI v malíku a odpověď na tvojí otázku bude: ně, je to strašně jednoduché.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Trebor0
Stálý člen
5. 8. 2011   #5
-
0
-

a ty to ovládaš dobre?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
Trebor0
Stálý člen
5. 8. 2011   #6
-
0
-

a co znamená to sTemp pretože mi tam vyhadzuje chybu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
5. 8. 2011   #7
-
0
-

INI soubor má takovouto strukturu:

[SEKCE1]
Položka1=Hodnota
Položka2=Hodnota

[SEKCE2]
Položka1=Hodnota
Položka2=Hodnota

Když se podíváš na ty VB funkce:

writeINI(sINIFile As String, sSection As String, sKey As String, sValue As String)

Tak první parametr je jméno INI souboru. Druhý parametr je jméno sekce, třetí je jméno položky a poslední je hodnota. Takže pokud chceš zapsat obsah textboxu, tak by to mohlo vypadat třeba takto:

writeINI("data.ini", "TextyTextboxu", "TextBox1", TextBox1.Text)

Neřetězcové hodnoty uložíš do stringu a uložíš je jako řetězec. Při načítání provádíš jejich zpětnou konverzi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
5. 8. 2011   #8
-
0
-

sTemp je proměnná, typu string:

Dim sTemp As String
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Trebor0
Stálý člen
6. 8. 2011   #9
-
0
-

aha díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
Trebor0
Stálý člen
6. 8. 2011   #10
-
0
-

a co je to Left$ lebo je to tam iba raz a nikde to neni zadefinované

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
Trebor0
Stálý člen
6. 8. 2011   #11
-
0
-

takto by to mohlo byť alebo ako lebo ja tomu stale neviem pochopit. hore je writeINI ale to ostatne (ByVal ... As String) Mi pripada ako obyčajná udalosť ktorá sa meniť nemá alebo ako ................. ach jooo v Delphi to bolo lahšie . tam stačilo vytvoriť ini subor a potom už iba zadávať čo tam chcem uložiť .....

Public Sub writeINI(ByVal sINIFile As String, ByVal sSection As String, ByVal sKey As String, ByVal sValue As String)
        Dim n As Integer
        Dim sTemp As String
        sTemp = sValue
        'Replace any CR/LF characters with spaces
        For n = 1 To Len(sValue)
            If Mid$(sValue, n, 1) = vbCr Or Mid$(sValue, n, 1) = vbLf _
            Then Mid$(sValue, n) = " "
        Next n
        n = WritePrivateProfileString("textytextboxu", "textbox1", "textbox1.text", "data.ini")
        n = WritePrivateProfileString("textytextboxu", "textbox2", "textbox2.text", "data.ini")
        n = WritePrivateProfileString("nupvalue", "numericupdown1", "numericupdown1.value", "data.ini")

    End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
8. 8. 2011   #12
-
0
-

#10 Trebor
Možná bys měl učit nejprve základy než začneš dělat věci jako je zápis do INI

Left(string, délka), Right(string, délka) a Mid(string, začátek, délka) vráti určitou část řetězce string a to, určitý počet znaků zleva tohoto řetezce, nebo zprava a nebo část řetězce, která se "ukrojí" od určitého znaku (včetně tohoto znaku).

Pokud tě mate ten dolar v Left vysvětlení je zde http://www.vb6.us/…ng-functions (je to v angličtině)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

TreeviewNodes v INI — založil Trebor

INI soubory — založil Loli

.ini soubory v C# — založil jfk

Win.ini — založil Shai

Problem s ini — založil delphak

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý