Webová hra - Silverlight – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Webová hra - Silverlight – .NET – Fórum – Programujte.comWebová hra - Silverlight – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
gabbo0
Duch
3. 8. 2011   #1
-
0
-

Zdravím lidi, 
dostal jsem zadani dlouhodobeho projektu do skoly - webová hra, s mozností administracniho rozhrani pro spravu uzivatelu a levelu. Neco podobneho delal nekdo jiny ve flashi a jave, Flash neumim a javu nemusim, tak jsem si rikal ze se zkusim alespon naucit Silverlight a vyuziji castecne znalosti c#. 

Ted k ted hre - je to neco ve smyslu 2d bludiste s policky (treba jako v sokobanu), na nekterych polickach jsou prekazky nebo otazky. Definice levelu by se prave kvuli jednoduche administraci levelu a otazek mela tahat ze serveru, takze predpokladam ze pujde vyuzit web service a nejspise nejakou databazi (mssql nebo mysql?, moc se v nich nevyznam, ale to je jeste daleko).

Jelikoz nemam moc zkusenosti rad bych si nechal poradit jake prvky vyuzit. V c# kodu herni plochu asi muze predstavovat nejake dvourozmerne pole, do ktereho budu nacitat hodnoty policek z DB. Nejsim si ale jisty jak jak nejlepe toto zobrazovat v Silverlight rozhrani, jestli vyuzit grid nebo canvas a resit to pres souradnice. Takze hned v zacatku bych ocenil rady. Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.56.–
Reklama
Reklama
Řešení
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 8. 2011   #2
-
+2
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Osobně bych asi zvolil Grid, pro jednodušší kontrolu nad tou nakreslenou mřížkou.

Jak říkáš, databáze je sice daleko, ale rovnou říkám, že tu bych vzal MSSQL (když už pracuješ pod .NET a budeš asi používat Visual Studio, tak práce s MSSQL je hodně příjemná záležitost) a co se služby týče, tu budeš potřebovat určitě, protože Silverlight je dost omezený co se přímého přístupu k datům týče (z bezpečnostních důvodů) a s databází/diskem vždycky musíš komunikovat přes službu. Jestli si vezmeš WCF (složitější, ale umí skoro všechno) nebo ASMX (to je naopak jednoduchost sama), je na tobě. Mrkni se na srovnání obou technologií a rozhodni se jestli budeš potřebovat něco z toho co umí WCF.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Webová hra — založil Anonymní uživatel

Webová aplikace — založil Jakub

Webova aplikace — založil Norton

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý