C++ menu otázka – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ menu otázka – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ menu otázka – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pes410
Duch
5. 8. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den, napsal jsem do programu menu .

V programu bych se chtěl zeptat na nějakou otázku(Kdo je sef applu?) ,normálně bez menu mi to jde samozřejmě v pohodě ale když tam přidám menu a stisknu 1 pro zadání otázky tak ten program bere 1 jako odpověď na mojí otázku.
Pomozte mi prosím upravit kod aby odpověď byla Steve Jobs (jako když odeberu menu z programu).

Tady je můj kod. Předem děkuji.

#include
#include
using namespace std;
void showmenu(); // prototypy funkcí
void report();
void comfort();
int main () {


showmenu();
int choice;
cin >> choice;
while (choice != 2)
{
switch(choice)
{
case 1 : report();
break;
case 2 : report();
break;

default : cout > choice;
}
cout << "Sbohem!\n\n";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

void showmenu()
{
cout << "Prosim, zadejte 1 nebo 2 :\n"
"1) otazka 2) konec\n\n\n\n";
}

void report()
{
string program;
printf("kdo je sef applu? \n\n\n\n");
getline (cin, program);

if(program=="steve jobs") {printf("spravne:)\n\n\n"); }
else { printf("spatne:(\n\n\n"); }

system("PAUSE") ;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.165.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
5. 8. 2011   #2
-
0
-

Při zadávání volby (choice) ji potvrzuješ stiskem klávesy Enter. A tohle odřádkování ti pak na vstupu zůstane (zpracuje se jenom číslo) a když pak chceš ze vstupu načíst řádek (tj. všechno až po odřádkování, který už tam máš), tak to samozřejmě hned skončí. Řešením je zpracovat ze vstupu nejenom to číslo, ale i to odřádkování.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
5. 8. 2011   #3
-
0
-

Piš prosím svůj kód do syntaxe - pro lepší přehlednost. Slouží na to nástroj <?, který nalezneš v nabídce Tvůj text: *

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
5. 8. 2011   #4
-
0
-

Záhadné... proč tam je toto???

while (choice != 2)
{

Ten while je tam naprosto zbytečnej... stačí ten switch co je pod tím... nebo max logický by bylo možná ještě if.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.75.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 159 hostů

Podobná vlákna

Otazka — založil CJ

Otázka — založil Dramamine

Otázka — založil adamislav01

Otazka — založil A-dy

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý