Doména bez www. – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Doména bez www. – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.comDoména bez www. – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
7. 8. 2011   #1
-
0
-

Zdravím.

Na svém serveru mám Apache/2.2.16 (Debian) a potřeboval bych poradit 
Mám například doménu www.domena.cz ale chci aby fungovala bez www.  

předem děkuji za rady .

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.102.–
Reklama
Reklama
8. 8. 2011   #2
-
0
-

Ahoj,

předpokládám, že máš přístup k DNS záznamům domény. Někde tam najdeš záznam v podobě:

www A ip.serveru

Přidej ještě:

(nic nebo možná tečka) A ip.serveru

Samozřejmě to může být trochu jinak, ale to už doufám zvládneš upravit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
8. 8. 2011   #3
-
0
-

Stačí aktivovat soubor .htaccess a zapsat: 

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.domena.cz$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.domena.cz/$1 [L,R=301]

Samozřejmě to můžeš provést i obráceně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Tocimanko0
Grafoman
8. 8. 2011   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 81.89.56.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
8. 8. 2011   #5
-
0
-

Možná se pletu, ale poslední dvě odpovědi řeší pouze redirect, ne samotnou funkčnost varianty bez www.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tocimanko0
Grafoman
8. 8. 2011   #6
-
0
-

Uhm, asi bude lepšie počkať, čo na to zakladateľ vlákna 

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.89.56.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
8. 8. 2011   #7
-
0
-

Samozřejmě, že to řeší samotný redirect, protože funkčnost webových stránek bez www. neovlivníš sám, ale poskytovatel tvého webhostingu. Velmi často však hned v podrobnostech tarifu, zda-li je podpora www. i bez www. poskytována nebo nikoliv. Pokud to zde nepíší a jen podporují htaccess, tak máš vystaráno, jinak se musíš obrátit na tech. podporu a domluvit to přímo s nimi - případně doufat, že tvůj poskytovatel jede na Apache, aby sis to mohl udělat sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
8. 8. 2011   #8
-
0
-

@null_while tazatel primo pise, ze to chce nastavit na JEHO serveru... nejaky hosting ho teda asi nezajima

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
8. 8. 2011   #9
-
0
-

#7 null_while
Můžeš to ovlivnit sám i u hostingu, stačí mít přístup k DNS záznamům domény.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
14. 8. 2011   #10
-
0
-

pro konkrétnost ,doménu mám zaregistrovanou na active24  a hosting mám vlastním virtualu  doma .

díky za předešlé nápady , ale nechci to řešit pře rewrite engine , potřeboval bych aby obě varianty fungovaly samy o sobě

 Martin

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.92.–
14. 8. 2011   #11
-
0
-

#10 martin
Rewriting není nezbytnej pro funkčnost, ale bez něj budou existovat duplicitní adresy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
15. 8. 2011   #12
-
0
-

#11 djanosik
ahoj , můj  /etc/bind/master/domena.cz  vypadá takto :

IP:IP:IP:IP = ip adresa

domena.cz(net) = moje doména

$TTL 10m
@ SOA a.ns.domena.cz. hostmaster.domena.cz. 2011071001 1d 15m 4w 10m
    ; Serial, Refresh, Retry, Expire, Neg. cache TTL
NS ns
NS fox.domena.net.
ns A IP:IP:IP:IP
www A IP:IP:IP:IP
A IP:IP:IP:IP
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.92.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
15. 8. 2011   #13
-
0
-

#12 Martin
@ SOA a.ns.domena.cz. hostmaster.domena.cz.   2011071001  1d 15m 4w 10m

    ; Serial, Refresh, Retry, Expire, Neg. cache TTL

a vím že bych měl změnit i to datum mezi smajlíky , ale nevím přesně na co  je .

díky Martin

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.92.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Doména .SU ? — založil wokena

Doména — založil survik1

Doména — založil Ondřej Karanský

Aplikační domena — založil asd

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý