Získaní hodnoty ze selectboxu a vložení jej do inputu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Získaní hodnoty ze selectboxu a vložení jej do inputu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comZískaní hodnoty ze selectboxu a vložení jej do inputu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

David Roško
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
8. 8. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,

potřeboval bych poradit. Mám selectbox, a chci, aby se mi textová hodnota ( ne value !! ) ze selectboxu ihned kopírovala do inputu. A pokud se restartuje formulář ( tedy selectbox se nastaví na defaultní hodnotu, aby nebyl input prázdný ale měl také defaultní hodnotu ze seelctboxu. 

Jak je to možné vytvořit, pomocí JS ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.82.150.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
8. 8. 2011   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.155.–
David Roško
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
9. 8. 2011   #3
-
0
-

S JS nejsem vůbec kamarád, snažím se na to přijít sám ale nedaří se mi. Zatím jsem vymyslel, pouze teoreticky toto:

při změne stavu v selectboxu přes funkci onchange="VyvolanaFunkce();" se v tedle funkci provede nejaka akce ziskani textu z daneho selectboxu, a vloží se hned bez reloadu stránky do inputu který bude určen pomocí ne id, ale spíš: 

#wrapper table td input 

Nemůžu tomu inputu dát id, je generovaný jinou js funkcí, takže ke každému musím přistupovat pomocí takovýchle označení. Snad to půjde

Můžete mi prosím napsat jen kód jak by to přibližně mělo vypadat ? Určitě to bude jen na pár řádku, ani to snad ne..

Díky moc !!

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.82.150.–
1321645679876456
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
11. 8. 2011   #4
-
0
-

   

<!doctype html>
<html>
    <head>
        <title>
            Test
        </title>
        <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.6.2.min.js"></script>
        <script>
            $(function() {
                $('select').change(function() {
                    $('input').val($(this).val());
                });
            });
        </script>
    </head>
    <body>
        <select>
            <option>
                123
            </option>
            <option>
                456
            </option>
            <option>
                789
            </option>
        </select>
        <input type="text" />
    </body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.95.–
David Roško
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
12. 8. 2011   #5
-
0
-

#4 1321645679876456
Mnohonasobne díky !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.82.150.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Vložení nulové hodnoty — založil cosh-boy

Velkost INPUTu — založil marioff

Kombinace inputů — založil Caterpillar

Tvorba mapy a jej spracovanie — založil Eversmann

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý