DIV refresh každých 5 sekund – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

DIV refresh každých 5 sekund – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comDIV refresh každých 5 sekund – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
RePRO0
Super člen
8. 8. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,

jak již nadpis napovídá, asi již víte, o co mi jde... Potřeboval bych refreshovat DIV každých 5 sekund a načítat do něho nový obsah z DB.

Co se týče Javascriptu, tak mě napadlo něco takového, ale je to ruční:

<script type="text/javascript">
<!--
function changeContent() {
 
     document.getElementById("div").innerHTML = "Nějaký obsah."
}
-->
</script>
...
<a href="#" onclick="changeContent()"> refresh </a>

No a já bych to potřeboval třeba i nedynamicky (třeba využití METY s IFRAME) - záleží, co Vás napadne. Budu rád za Vaše nápady. Nepište mi chytré řeči (programovat umím), ale spíše odkazy a kódy.

Díky, RePRO.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.164.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Reklama
Reklama
Řešení
RePRO0
Super člen
8. 8. 2011   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Hmm... tak tohle je pecka (jednoduchý a přesně to, co chci), co jsem našel: 

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/
 libs/jquery/1.3.0/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
 var auto_refresh = setInterval(
 function ()
{
$('#load_tweets').load('record_count.php').fadeIn("slow");
}, 10000); // refresh every 10000 milliseconds

<body>
<div id="load_tweets"> </div>
</body>

</script>

Hned to jdu vyzkoušet...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.164.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
warezov0
Newbie
8. 8. 2011   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.56.–
Myslím tedy jsem.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý