čas: převod date() na time() – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

čas: převod date() na time() – PHP – Fórum – Programujte.comčas: převod date() na time() – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
RePRO0
Super člen
10. 8. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,

v databázi mám typ Timestamp (třeba datum ve tvaru: 2011-08-09 23:37:40). Posílám tam toto: date('Y-m-d G:i:s').

A já bych potřeboval ODEČÍST aktuální od toho co je v databázi. Výsledek bude opět čas (minuty, sekundy). Jenže mě napadá pouze ta varianta s tím převodem na time() [která vrací počet sekund uplynulých od 1.1.1970].

Protože něco ve smyslu: date('Y-m-d G:i:s') - ten co je v DB mi nejde... Háže to něco jako -2011. Prostě kravinu.

Och, jak já nesnáším časy v PHP a jejich řešení...

Vím, že se pro převod používá strtotime(). Ale nějak nefaká... Největší problém hledejte v klíčovém slově odečítání časů.

Prosím, házejte mi sem smysluplné příklady (kódy). Díky, RePRO.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.164.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Reklama
Reklama
RePRO0
Super člen
10. 8. 2011   #2
-
0
-

Ulehčím pro pochopení:

na vstupu mám toto: 2011-08-09 23:37:40 

v DB mám toto: 2011-08-09 23:36:20

A já chci na výstupu buď 80s nebo 1:20

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.164.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Řešení
RePRO0
Super člen
10. 8. 2011   #3
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Tak už jsem si to vyřešil sám... :-) udávám řešení:

  $aktual  = time();
  $DBtime  = strtotime($db['cas']);
  $sek     = $aktual - $DBtime;
  
  $min = floor($sek/60);
  $sek = $sek%60;

  $hod = floor($min/60);
  $min = $min%60;

  $dni = floor($hod/24);
  $hod = $hod%24;
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.164.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
10. 8. 2011   #4
-
+1
-
Zajímavé
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 57 hostů

Podobná vlákna

Prevod datumu do time — založil Jakub

Date() — založil mORb

Funcke date() — založil tribalcz

MonthCalendar select date — založil Mutagen

Fce Date ve VBA — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý