Defaultní cesta k "základnímu" adresáři – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Defaultní cesta k "základnímu" adresáři – Java – Fórum – Programujte.comDefaultní cesta k "základnímu" adresáři – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hoffik0
Návštěvník
10. 8. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,

odevzdávám projekt do školy a teď jsem si uvědomil, že k datům, se kterými prográmek pracuje (uložená v .txt), celou dobu přistupuji absolutní (snad :-) ) cestou - např. takto:

public static String cesta = ("C:\\Users\\Fantomas\\Desktop\\dtb.txt");

Ovšem až si to otevře vyučující, asi to nebude brát jako dobrý žert.

Proto bych potřeboval nějaký zápis implicitní cesty. Když si například rozbalí on na své ploše tento projekt v určité složce, aby se například v hlavním adresáři mého rozbaleného projektu vytvořil soubor pomocí této cesty. Nechce se mi to "celé" předělávat, proto bych potřeboval nějaký String. 

P.S.: Zběžně jsem gůglil a nevygůglil, kdyžtak se omlouvám.

Děkuji všem za rady. H.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.228.–
"If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with." - Michael Jackson
Petrroll0
Stálý člen
10. 8. 2011   #2
-
0
-

#1 Hoffik

Používat relatvní cestu "/soubor.txt" která odkazuje do stejné složky jako je .exe soubor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Hoffik0
Návštěvník
10. 8. 2011   #3
-
0
-

#2 Petrroll
to mi bohužel nefunguje ani po této změně:

 public static String cesta = ("\\soubor.txt");

(tak by podle mě měl být "správný javovský způsob") :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.228.–
"If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with." - Michael Jackson
Petrroll0
Stálý člen
10. 8. 2011   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Hoffik0
Návštěvník
11. 8. 2011   #5
-
0
-

#4 Petrroll
Nevadí ;-).  Právě jsem se divil, že bys měnil platformu.. Už to chci mít z krku, napíšu to do komentáře. Odkazy jsem zběžně pročetl, nic co bych hledal.. Moc pozdě na přepisování více částí.. Jinde by zádrhel být neměl tak to snad projde. Mimochodem teď jdu tu aplikaci přepisovat do C# a WPF, tak se určitě potkáme v kategorii .NET. Zdar

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.228.–
"If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with." - Michael Jackson
Řešení
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 8. 2011   #6
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Sice ti to už asi k ničemu není, ale relativní cesta v Javě by neměla začínat lomítkem, tj. pro aktuální adresář jenom:

 public static String cesta = ("soubor.txt");
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Hoffik0
Návštěvník
11. 8. 2011   #7
-
0
-

#6 liborb
Ano, funguje.. Bylo to lehčí než jsem si myslel :-) Děkuji a zdravím

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.228.–
"If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with." - Michael Jackson
delux
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 8. 2011   #8
-
0
-

Môžeš skúsiť napr.toto:
public OtvorySubor() throws IOException {
        StringBuilder sb = new StringBuilder();
        JFileChooser fc = new JFileChooser();
        FileNameExtensionFilter filter = new FileNameExtensionFilter(".txt", "txt");
        fc.setFileFilter(filter);
       
        int returnVal = fc.showOpenDialog(null);
        if(returnVal == JFileChooser.APPROVE_OPTION) {
            System.out.println("Uspesne nacitany subor: " + fc.getSelectedFile().getName());
        }
        try {           
            BufferedReader br = new BufferedReader(new FileReader(fc.getSelectedFile()));
            while((bufer = br.readLine()) != null) {
                sb.append(bufer);
                sb.append(System.getProperty("line.separator"));
            }
            br.close();
            bufer = sb.toString();
        } catch (FileNotFoundException ex) {
            Logger.getLogger(Vizitky_javaView.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
        }       
    }

Pekne ti vybehne okno v ktorom si vyberieš txt súbor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.172.155.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý