JQuery: selected = selected – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

JQuery: selected = selected – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJQuery: selected = selected – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
RePRO0
Super člen
11. 8. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,

pomocí jQuery potřebuji udělat, že to, co vyberu v selectu mi tam i zůstane (dynamicky se mi mění obsah každé 3 sekundy):

     
  var auto_refresh = setInterval(
   function () {
   
    $('#chatSelect').load('php/refresh/chat_select.php').fadeIn();
  }, 3000); // každou sekundu

Jelikož pokud něco vyberu v selectu, a refreshne se to, tak se hodí ta první hodnota... Takže by to chtělo něco jako Select.Change, díky

RePRO.

BTW: Teď mě napadlo... Ten refresh odstraním (ty 3 sekundy) a budu to aktualizovat .submit(function(){ ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.164.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
11. 8. 2011   #2
-
0
-

kdybych se s tim nechtel hodne parat tak vytahnu aktualni hodnotu a pridam do url kterou pouzivas - pak v php oznacit spravne - zalezi co vlastne vracis z toho php - jestli neco jako  <option>a</option>  tak jen ke spravne hodnote pridat selected="selected" ci jak se to dela

ale moznosti bude vic staci zapojit fantazii

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
RePRO0
Super člen
11. 8. 2011   #3
-
0
-

Ahoj KIIVE,

díky za pomoc, ale tady spíše potřebuju samples of codes nebo nějaké links. Myšlenkově to mám promakaný. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.164.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
KIIV+42
God of flame
11. 8. 2011   #4
-
0
-

myslis neco jako:

var val = $('#chatSelect').value();
$('#chatSelect').load('php/refresh/chat_select.php?selected='+val).fadeIn();

a v php tu hodnotu zjistit pomoci   $_GET['selected'] ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
1321645679876456
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
11. 8. 2011   #5
-
0
-

Před načtením hodnot si tu označenou hodnotu ulož a po načtení ji zase nastav v callbacku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.95.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý