C# premeniť na Android – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# premeniť na Android – .NET – Fórum – Programujte.comC# premeniť na Android – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Andrej
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
11. 8. 2011   #1
-
0
-

Dobrý deň . Prosím, poradte mi .

Chcel by som si spraviť jednoduchú "hru" na môj Android mobil . Horšie je, že mám len mizivé znalosti s C# a žiadne s Javou . Ale chcel by som si spraviť svôj program na mobil . Dalo by sa to nejak pomocou C# . Nejak premeniť kód v C# na Android(Javu) ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
11. 8. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

Projekt MONO už existuje i pro Android, umožní ti rozběhnout .NET aplikace i na Androidu - http://android.xamarin.com/

Je ovšem otázka, kolik věcí tam poběží... těžko říct, můžeš zkusit trial verzi a pak nám sem říct  

Ale jestli říkáš, že máš jen malé znalosti C#, možná by stálo za to se na tu Javu a vývoj přímo pro Android mrknout, není to tak těžké a dá se do toho relativně rychle dostat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Andrej
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
12. 8. 2011   #3
-
0
-

Vyzera to zaujímavo . Díky :-) A keď to budem chcieť dať na Android, tak to musím vyvíjať ako pre Windows Phone ? No na Javu by som sa mohol pozreť . Len som nenašiel nič dobré na nete, kde by som to pochopil :-( Na C# je toho spústa . Ty náhodov nevieš o nejakej dobrej stránke ? Najlepšie by bolo si to ukázať na jednej primitívnej hre, kde by som sa to naučil . Najlepšie Android hru .

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
marioff0
Expert
12. 8. 2011   #4
-
+1
-
Zajímavé

ak sa chces venovat tvorbe hier pre droida, skor by som nato vyuzil NDK a C++.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Andrej
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
12. 8. 2011   #5
-
0
-

S C++ nič neviem :-( Mne by asi viac vyhovovalo C# . Je aj lahšie :-P

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
12. 8. 2011   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Andrej
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
12. 8. 2011   #7
-
0
-

#6 Chrasty

Angličtinu neovládam . Možno len pár základov a nejaké používané slová . Ale tak to nevadí, aspoň sa naučím, keď si to budem prekladať . Kde inde sa lepšie naučím Anglicky, ako v praksy ? Takže mi to aj viac vyhovuje . Ďakujem za link . Tam už potom nájdem nejakú sekciu pre začiatočníkov ? Prípadne open source hier s vysvetlením ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
marioff0
Expert
12. 8. 2011   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Andrej
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
12. 8. 2011   #9
-
0
-

Tu hru mám v mobile . Včera som nazbieral 98 bodov :-) Sakra, ale chcel som 100 . Skoro ma šiblo, už len 2 body  

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Andrej
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
12. 8. 2011   #10
-
0
-

Hehe, ešte sa v tých kódoch nejak vyznať a bude to super . A dá sa to nejak stiahnuť v zložke ? Ako celok ? Lebo teraz je to tam po častiach písané .

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
12. 8. 2011   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Andrej
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
12. 8. 2011   #12
-
0
-

Áno, to som našiel . Ale či to nepôjde nejak v jednom súbore ? Lebo takto budem musieť otvoriťvšetky tri ? Tak či to náhodou sa nedá otvoriť v jednom kompletnom ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
12. 8. 2011   #13
-
0
-

#12 Andrej
Dá se to vytvořit v jednom souboru, ale je zvyk tvořit pro každou třídu zvláštní soubor (v tom hadovi jsou tři třídy, proto tři soubory). Jinak ti nic nebrání dát všechny tři třídy do jednoho souboru, a to jak v Javě, tak v C#. Ale pro přehlednost doporučuju to nedělat:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Andrej
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
12. 8. 2011   #14
-
0
-

A hlavna trieda je prosím ťa ktorá ?

Keď budem robiť hru na Android cez to MonoDroid, tak tam pôjdu aj hry z XNA ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
12. 8. 2011   #15
-
0
-

#14 Andrej
Těžko říct která z těch tříd v hadovi je hlavní, každá má svůj význam - TileView vykresluje herní plochu, SnakeView se stará o hada a herní logiku a Snake inicializuje různé základní věci. Možná z jednoho pohledu je třída Snake hlavní a obě View třídy se jen starají o obsah hry.

Co se XNA týče, na MonoDroidu ti na 99 % nepůjde, chybí tam potřebné knihovny a tak. Chystá se ale projekt ExEn, který by měl přinést XNA pro iPhone, Android a Silverlight - http://rockethub.com/projects/752-exen-xna-for-iphone-android-and-silverlight. Netuším ale jak na tom zrovna je.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
mard0
Duch
12. 8. 2011   #16
-
+1
-
Zajímavé

Možná bych opravdu doporučil si třeba koupit nějakou knihu o Javě v češtině a tím začít. Takhle jak čtu tuhle diskuzi, tak se bojím že to bude trochu na dlouho. Já také začínal knihou a nějakými samples a zajména jsem se nejvíce naučil na svých chybách :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.254.–
Andrej
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
12. 8. 2011   #17
-
0
-

Hehe, no už aj ja som s toho domotaný . Nie je to také ľahké, ako som si myslel . Asi vážne najlepšia možnosť by bolo pozrieť sa na tú Javu . Ale len tak pre zaujímavosť : ako sa to dá hra naprogramovať na Android pomocou toho MonoDroid ? XNA nemôžem využiť, tak ako ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
12. 8. 2011   #18
-
0
-

#17 Andrej
MonoDroid určitě obsahuje základní namespaces jako System.Drawing, takže můžeš vykreslovat alespoň jednoduché tvary a takový Had složený jen ze čtverečků, koleček apod. by nebyl problém.

Ale není nad to psát nativně a moci využít všechny možnosti, které dané platforma přináší:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Andrej
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
12. 8. 2011   #19
-
0
-

A keď chcieť spraviť napr. pri naklánani mobilu sa bude hýbať . To spravím ako na WP ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
12. 8. 2011   #20
-
0
-

#19 Andrej
WP? Jako Windows Phone? To tu nemá snad co dělat, ne? Ten MonoDroid je portace linuxového projektu MONO, není to nic přeneseného z WP. Na stránkách MonoDroidu ale píšou, že můžeš z té své .NET aplikace používat i klasická Android API, takže i naklánění mobilu půjde zpracovávat přes jedno z těchto API, konkrétně Sensor API:

import android.hardware.Sensor;
import android.hardware.SensorEvent;
import android.hardware.SensorEventListener;
import android.hardware.SensorManager;

Neptej se mě ale jak to připojit do MonoDroid projektu, ani na nic víc. Nikdy jsem MonoDroid nepoužíval a nemám vůbec tušení. Na internetu asi něco najdeš, ale česky nejspíš ne. Jak už bylo mnohokrát řečeno, bylo by efektivnější se naučit základy té Javy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Andrej
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
12. 8. 2011   #21
-
0
-

   

Okay, tak sa asi pozrem na tú Javu . Aj keď moc s toho nadčený nie som . Dúfam som, že to pôjde nejak takto : Spraviť hru na Windows Phone (WP) v C# a to by som len nejak prekonvertoval na Android . Heh, asi som to videl moc jednoducho . Ďakujem všetkym za rady . Hor sa na Javu !   Aj keď sa mi moc nechce  

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
12. 8. 2011   #22
-
0
-

No jo no, kéž by to šlo tak snadno :) Člověk aby se těžce rozhodoval, pro jakou platformu chce vlastně vyvíjet... Hodně štěstí s Androidem, taky chci s vývojem pro něj někdy začít, zatím znám jen absolutní základy a s Javou a s těmi všemi API moc kamarád ještě nejsem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Andrej
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
12. 8. 2011   #23
-
0
-

Ďakujem, dúfam, že sa bude dariť . Ak sa mi podarí niekedy nejakú "hru" spraviť, napíšem :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Android — založil Alex

Android eclipse — založil werixon

Java na Android — založil Peter

Android developer — založil Pixelko

Android Tablety — založil marioff

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý