Licence, správné pochopení a užití – Právo a podnikání – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Licence, správné pochopení a užití – Právo a podnikání – Fórum – Programujte.comLicence, správné pochopení a užití – Právo a podnikání – Fórum – Programujte.com

 

Joshua
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
13. 8. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,

chtěl bych do svého programu zakomponovat práci třetí strany která je licencovaná touto licencí:

Copyright (c) 2010 Adam Novák <email@na.autora>

Permission is hereby granted, free of charge, to any person obtaining a copy

of this software and associated documentation files (the "Software"), to deal

in the Software without restriction, including without limitation the rights

to use, copy, modify, merge, publish, distribute, sublicense, and/or sell

copies of the Software, and to permit persons to whom the Software is

furnished to do so, subject to the following conditions:
 

The above copyright notice and this permission notice shall be included in

all copies or substantial portions of the Software. THE SOFTWARE IS PROVIDED "AS IS", WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EXPRESS OR

IMPLIED, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO THE WARRANTIES OF MERCHANTABILITY,

FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE AND NONINFRINGEMENT. IN NO EVENT SHALL THE

AUTHORS OR COPYRIGHT HOLDERS BE LIABLE FOR ANY CLAIM, DAMAGES OR OTHER

LIABILITY, WHETHER IN AN ACTION OF CONTRACT, TORT OR OTHERWISE, ARISING FROM,

OUT OF OR IN CONNECTION WITH THE SOFTWARE OR THE USE OR OTHER DEALINGS IN

THE SOFTWARE.

Pokud jsem to správně pochopil mohu s tím kodém prakticky libovolně nakládat (prodávat, kopírovat, modifikovat,...). U modifikovaných částí musí zůstat tato licence, že?

Nicméně aplikace je tvořena valnou částí pomocí pluginů, které využívají vytvořené API. Tedy pokud vytvořím nový plugin stahuje se na něj tato licence, nebo jej mohu distribuovat pod vlastní licencí?

A není nutné jako u GPL šířit moje úpravy?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.22.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
14. 8. 2011   #2
-
0
-

Použij to ve své práci jako plugin, například já pluginy ukládám do adresáře plugins. Uprav mu to co potřebuješ, ale jeho licenci zanechej u těchto souborů také, mělo by to být v pořádku. Potom stačí tam, kde to použiješ pouze spojovat cestou do adresáře plugins a naopak.

Prodávat ho můžeš, ale lidé musí vědět, že je to kód toho a toho autora a má tuto a tuto licenci. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.198.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
14. 8. 2011   #3
-
0
-

#1 Joshua
Ahoj, jedná se o MIT licenci. Pochopil jsi to správně, můžeš si s tím dělat co chceš (včetně změny licence), ale musíš se svou aplikací distribuovat text původní licence.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
14. 8. 2011   #4
-
0
-

#3 djanosik
text původní licence.
s jménem a emailem autora.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.198.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
14. 8. 2011   #5
-
0
-

#4 null_while
Jistě, pokud změníš copyright, už se nejedná o původní licenci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
14. 8. 2011   #6
-
0
-

#5 djanosik
Přesně. =) Někdy je však developerskej texták a copyright oddělován, a proto je dobré to zdůraznit, že je potřeba zachovat oboje. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.198.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Joshua
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
14. 8. 2011   #7
-
0
-

Díky za odpovědi, mělo by to být vpohodě, takže se jdu pustit do implementace :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.22.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Volba správné licence — založil psenik

$_POST uziti — založil Petr

Yield - užití — založil sunamo

Užití polymorfismu — založil ViliX64

$_POST uziti — založil Petr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý