Zaheslovany BIOS – Hardware – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zaheslovany BIOS – Hardware – Fórum – Programujte.comZaheslovany BIOS – Hardware – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Smokie0
Expert
25. 11. 2006   #1
-
0
-

Zdravim,

da sa nejak obist heslo v BIOSe? Otcovi sa v notebooku "sam od seba" zahesloval a nevie sa tam dostat.

Neviete poradit?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
eMan0
Stálý člen
25. 11. 2006   #2
-
0
-

sam od sebe :D :D, musis googlovat, vim ye na stolnich PC stacil na zakladce odelat jeden pin a yresetovat bios, potom tam uy heslo nebzlo. Slysel jsem taky ze nektere verze biosu maji uz prednastavene hesla od vyrobcu, ktere jsou pouzit vzdicky ale to se spis bude tykat zakladovek minulych let.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
25. 11. 2006   #3
-
0
-

eMan píše:#
# sam od sebe :D :D, musis googlovat, vim ye na stolnich PC stacil na zakladce odelat jeden pin a yresetovat bios, potom tam uy heslo nebzlo. Slysel jsem taky ze nektere verze biosu maji uz prednastavene hesla od vyrobcu, ktere jsou pouzit vzdicky ale to se spis bude tykat zakladovek minulych let.


Ja viem, je to divne. Preto som to "sam od seba" dal do uvodzoviek. Ale napadlo mi aj, ci sa mu tam nenasackoval nejaky virus, pretoze subezne s tym mu prestali fungovat USB porty a wireless...ako keby boli v BIOSe vypnute...:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petr Parler0
Newbie
25. 11. 2006   #4
-
0
-

Ano, nekdy jde pouzit pro vstup do BIOSu defaultni heslo. Stejne tak jsem slysel o bootovacich discich, ktere dokazi heslo prepsat. Osvedcene reseni je prehozeni pinu na zakladni desce, pripadne vytazeni baterky z desky za soucasneho vytazeni pocitace z elektricke site (radeji po delsi dobu).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Do not believe in miracles - rely on them!
Jakub Lajmon0
Věrný člen
25. 11. 2006   #5
-
0
-

ak to nieje defaultne heslo -> ak mas pristup k MB, tak staci na par hodin odpojit bateriu pre BIOS - je to len obyc. CMOS takze potom by mal by defaultny
a ak nevies ani defaultne tak potom na strankach vyrobcu by sa mali nachadzat helsa, inak neviem ....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
29. 11. 2006   #6
-
0
-

Proc na par hodin - ten se smazne hned jak ho odpojis od stavy. Staci vytazhnout hlavni baterku, baterku na boardu a odpojit od site a je z nej zase panna ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Smokie0
Expert
30. 11. 2006   #7
-
0
-

Baterku sme chceli vybrat, ale po odmontovani vsetkych krytov sme baterku nenasli. Bolo by treba rozobrat cely spodok notebooku a to sa nikomu nechcelo :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tax0
Super člen
1. 12. 2006   #8
-
0
-

CommanderZ píše:#
# Proč na pár hodin - ten se smázne hned jak ho odpojíš od stavy. Stačíi vytáhnout hlavní baterku, baterku na boardu a odpojit od sítě a je z něj zase panna ;)



No zároveň se ale připrav na nahrávání nového BIOSu. Protože se ti hodí do defaultního nastavení, takže jestli třeba v obchodě ti nahrávali novější BIOS nebo ty sis nahrával BIOS přijdeš o něj. A mít nejnovější BIOS a sledovat to není na škodu, někdy sice nepřináší nové verze skoro nic, někdy ale třeba podstatně vylepší stabilitu nebo výkonnost. Vir, kterej by ti přenastavil BIOS a zahesloval ? imho asi nee ;) I když nemožné to není, ale je to dost nepravděpodobné. To spíš tvůj tatík byl šikovnej..... ;) A vzhledem k tomu, že jak říkáš přestalo běžet USB tak ho pořádně klepni přes prsty a zahesluj to aby se tam nedostal ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Carpe diem. (Horatius)
Jak se liší Windows a Tamagoči? Windows chcípnou, i když se o ně staráte.
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.Vsetci mi hovoria, ze meno kocura sa ako heslo pre roota nehodi. :-( Ale ked ja som si tak privykol na mojho qzb!7kw_2et !
Martin0
Grafoman
3. 12. 2006   #9
-
0
-

kámoš s tím měl taky problém. ale nedostal se do toho. odpojení baterky jsem zkoušel jako první. nešlo. ty piny mi taky nepomohly. asi jsem dělal něco blbě. pokud se to udělalo "samo od sebe" tak bych zkusil nějaké defaultní hesla, která najdeš na netu. jak ostatně všichni řekli.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
3. 12. 2006   #10
-
0
-

A odpojil ten komp od (elektrické) sítě?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Bios — založil honza125

Cpress je zaheslovaný? — založil paking

Z PIC s BIOS — založil some programer

Odvařil jsem si bios — založil brgul

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý