Hodnota z URL – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hodnota z URL – PHP – Fórum – Programujte.comHodnota z URL – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Dzidzi
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
15. 8. 2011   #1
-
0
-

Ahojte,

Prosim Vas ako v div nacitam hodnotu z URL? mam stranku a v nej div, ktory ked Ajax aktivuje, tak sa mi strati ID ktore taham z URL adresy.Zaujimave ze v adrese stale je aj ostatne elementy funguju normalne s touto hodnotou, len div ju nevie najst.

KOd:

if ($_POST['from']) $Ajax->activate('hist');
if ($_POST['to']) $Ajax->activate('hist');
if ($_POST['type']) $Ajax->activate('hist');
br();
echo "id >>> ",$id;
div_start('hist');
scroll_div(200);
echo "ide >>> ",$id; ------------- tuto ho uz nepozna
show_table_histoty($id, $date1, $date2, $type);
scroll_end();
div_end();

Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.222.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
15. 8. 2011   #2
-
0
-

Možnost získání proměnné z URL adresy jde pomocí GET. V tvém případě nejspíš

$id = $_GET['id'];

Počítá se s tím, že v URL je zadán klíč - neco.php?id=

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.198.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Dzidzi
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
15. 8. 2011   #3
-
0
-

#2 null_while
Prave to nefunguje..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.222.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
15. 8. 2011   #4
-
0
-

#3 Dzidzi
A jak vypadá URL adresa?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.198.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Dzidzi
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
15. 8. 2011   #5
-
0
-

#4 null_while
..../details.php?id=1004

nazaciatku berem to id:

if (isset($_GET["id"])) $id=$_GET["id"]; else $id=$_POST["id"];

ale v tom <div> to proste ignoruje.. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.222.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
15. 8. 2011   #6
-
0
-

Zkus zakomentovat tyto dva řádky a vypsat pod tím $_GET['id']

div_start('hist');
scroll_div(200);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.198.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
15. 8. 2011   #7
-
0
-

Prosím ukládej zdrojový kód do funkce pro zobrazování syntaxe - <?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.198.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Dzidzi
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
15. 8. 2011   #8
-
0
-

#6 null_while
refreshne celu stranku a ID v URL zmizne

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.222.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
15. 8. 2011   #9
-
0
-

Pokud na stránce /details.php?id=1004 napíšeš čistě: 

<?php 
print($_GET['id']);

// případně
echo $_GET['id'];
?>

// oboje vrací 1004

Zkus proměnnou uložit do cookie a na konci skriptu ji vždy smazat. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.198.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
15. 8. 2011   #10
-
0
-

Něco ve smyslu: 

<?php
    $id = (int) $_GET['id'];
    SetCookie ("id", $id, time()+10*60);
    echo $_COOKIE['id'];

    // pracuj s $_COOKIE['id']
    // tvuj skript
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.198.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Dzidzi
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
15. 8. 2011   #11
-
0
-

#10 null_while
Dakujem krasne :) Vyskusam 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.222.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
15. 8. 2011   #12
-
0
-

#11 Dzidzi
Není zač, jen myslím, že na konci skriptu bude potřeba opět COOKIE zrušit, ale snad by to nemělo blbnout, protože když tenhle úvodní skript dáš všude na začátek tak se při každé změně ID vytvoří nová COOKIE. Nezapomeň potom přidělat podmínky. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.198.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Dzidzi
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
15. 8. 2011   #13
-
0
-

#10 null_while
Zaujimave ale, ze mi ako cookie posiela uplne ine cislo ako je ID..:/ 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.222.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
15. 8. 2011   #14
-
0
-

#13 Dzidzi
Dost možná proto, že si to zkoušel na několik stránkách a dané cookie ti bude platit 10*60 sekund = 10 minut. Takže na konec skriptu stačí nastavit tu samou hodnotu COOKIE ale s časem na 0. Tím zrušíš na konci stránky platnost a při jiném číslu se bude již zobrazovat další. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.198.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Dzidzi
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
15. 8. 2011   #15
-
0
-

#14 null_while
Ano mas pravdu uz som to zistila :) Funguje a ID si ulozi po prvej aktualizacii, ale ked opat zmenim udaj pre zmenu tabulky tak ID strati..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.222.–
Řešení
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
15. 8. 2011   #16
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Však tak to fungovat má. Potom stačí kontrolovat, zda-li COOKIE existuje a pokud ne - hurá ho vytvoř. 

if(isset($_COOKIE['id'])) {
	$returnId = $_COOKIE['id'];
}
elseif(!isset($_COOKIE['id'])) {
	$returnId = (int) $_GET['id'];
    	SetCookie ("id", $returnId, time()+10*60)
}
else {
	$returnId = (int) $_GET['id'];
    	SetCookie ("id", $returnId, time()+10*60)
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.198.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Dzidzi
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
15. 8. 2011   #17
-
0
-

#16 null_while
Zas viem o nieco viac :) Dakujem, funguje to :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.222.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
15. 8. 2011   #18
-
0
-

#17 Dzidzi
Není vůbec zač, ať se daří.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.198.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

čtení url/braní dat z url — založil tribalcz

Max.hodnota — založil Vladimír Uher

Unikatni hodnota — založil Earl Cash

Návratová hodnota — založil Luckaa

Návratová hodnota — založil RePRO

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý