Smazání obrazovky – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Smazání obrazovky – C / C++ – Fórum – Programujte.comSmazání obrazovky – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

5. 3. 2006   #1
-
0
-

Chtěl bych se zeptat, jak se dá smazat obrazovka. (V Pascalu je to třeba 'clrscr') Určitě je na to nějaky úplně primitivní příkaz...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
5. 3. 2006   #2
-
0
-

Thadeus napsal:

Chtěl bych se zeptat, jak se dá smazat obrazovka.(v pascalu je to třeba 'clrscr') Určitě je na to nějaky úplně primitivní příkaz...


Tak zrovna mazani obrazovka neni soucasti stadnardu, cili na to zadna funkce neni. Tudiz je to zavisle na cilove platforme, pro kterou vas program delate. Pokud je to pro Win pak na to muzete pouzit nejake WinAPI fce. A nebo jine reseni:


void clrscr()
{
#ifndef unix
system("CLS");
#else
system("clear");
#endif
}

Ovsem toto reseni neni nejlepsi, jelikoz fce system musi zavolat prikazovy interpret a ten az provede samotne vymazani obrazovky. Cili pokud byste to chtel volat treba 1 mil. v cyklu, tak to bude mozna i na dnesnich PC pomale.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
5. 3. 2006   #3
-
0
-

nebolo nieco tiez ako v pascale aj v c++, clrscr(); ?
neviem uz nepametam tak to skus :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
5. 3. 2006   #4
-
0
-

Na mazani obrazovky ti postaci:
system("cls");

Nic vic.:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
eraser170
Newbie
3. 4. 2013   #5
-
0
-

Trošku staré vlákno, ale predsa by som mal ohľadom toho otázku. Ako sa to zmazanie obrazovky dá spraviť v CodeBlocks , ktorý používa GNU GCC Compiler? Vopred ďakujem za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.1.–
yaqwsx+9
Posthunter
4. 4. 2013   #6
-
0
-

#5 eraser17
Úplně stejně, jak bylo uvedeno výše - avšak toto řešení funguje pouze pokud je program spuštěn přes příkazovou řádku. Pokud program běží v nějakém terminálu v Code::Blocks, tak tam asi obrazovku smazat nejde vůbec...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.33.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
eraser170
Newbie
4. 4. 2013   #7
-
0
-

Ide to z príkazového riadku , ale compilátor mi pri preklade na to system("cls") hlási chybu .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.19.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 4. 2013   #8
-
0
-

hlasi chybu je velice obsahla definice... asi jako "neco nefunguje" co to je?... tady uz jen nazhavime kristalovou kouli a vestime ze ti treba chybi include ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
eraser170
Newbie
4. 4. 2013   #9
-
0
-

Ospravedlňujem sa za prihlúply opis chyby. 

Hlási mi to, že 'system' nie je deklarovaný . To isté mi hlási aj pri system("pause") . Mám includovaný IOSTREAM, to by malo stačiť, či nie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.19.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 4. 2013   #10
-
0
-

ne..  <stdlib.h> nebo <cstdlib> v c++

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
eraser170
Newbie
4. 4. 2013   #11
-
0
-

#10 KIIV
Velice pekne ďakujem za radu. Pomohlo. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.19.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 130 hostů

Podobná vlákna

Smazaní obrazovky — založil sharp

Smazání obsahu obrazovky — založil Fonadius

Smazaní DOS obrazovky v java — založil kotilion

Smazání ^x — založil n/a

Smazani cary — založil asddsa

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý