Obnovení jen části stránky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Obnovení jen části stránky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comObnovení jen části stránky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mrkvi
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
16. 8. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,

dělám jednu šablonu pro Wordpress a chtěl bych docílit toho efektu, že když kliknu na jinou stránku v menu, tak aby se mi obnovila jen ta část s textem a ne komplet celá stránka. Z toho co mi prozradil Google, tak to v PHP nelze udělat, jen v JS,AJAXu. Chci se tedy zeptat jak toho v javascriptu docílit.

Dík ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.174.–
Reklama
Reklama
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
16. 8. 2011   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
16. 8. 2011   #3
-
0
-

A pokud hledáš jednodušší řešení, stačí když si přepíšeš tento kód:

<p>Ahoj, teď je právě <span id="cas"></span>.
<script>
function naplnCas (){
var datum = new Date(); // prave aktualni cas
aktualniCas = datum.getHours() + "." + datum.getMinutes() + ":" + datum.getSeconds();
// vybral jsem z data, co potrebuju a obalil znamenky, aby se to prevedlo na retezec
window.document.getElementById("cas").innerHTML = aktualniCas;
// vypocitana hodnota se vklada jako html dovnitr elemnetu, ktery ma id "cas"
}

naplnCas(); //naplneni na zacatku
window.setInterval("naplnCas()", 1000); //pravidelna zmena, 1000 je sekunda

</script>

zdroj: http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/datum-menici.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
16. 8. 2011   #4
-
0
-

#3 null_while
Co mají hodiny s jeho problémem společného? :D

Nicméně, pokud máš ty části, co se mají zobrazovat, připravené, tak stačí odkazům dát nějaká idčka (podle toho, jak to WP řeší - to teď nevím) a pomocí jQuery události click fadenout, či jinak prolnout obsah nový - tutrialy na takové věci snadno vygooglíš, popřípadě by ti měla stačit dokumentace jQuery.

Hádám ale, že obsah nebude připravený a bude ho potřeboval naloadovat z DB. Takže postup je obdobný jako výše - opět událost .click() vázaná na odkaz (je třeba dávat na konec return false; aby se odkaz stal "neaktivním"). Potom lze pomocí AJAXových funkcí z jQuery nahrát obsah. Například funkcí .load(), kde musíš najít id divu, kam se má vložit a udělat si soubor s PHP kódem loadování toho obsahu. Pak to bude vypadat následovně:

$('a#idodkazu').click(function(){
  $('div#iddivu').load('souborberouciobsahzdatbaze.php');
});

Více infomací opět v dokumentaci jQuery - http://jquery.com/. Pokud jsi nikdy s jQuery nepracoval, může to být tvrdší oříšek (zvlášť ještě se zasazením do WP). Kdyby jsi nevěděl, tak se dále ptej a pokud to bude možné, tak na konkrétnější problémy :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.142.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
16. 8. 2011   #5
-
0
-

#4 Nefaritus
metoda provede akci uvedenou jako první parametr vždy když uplyne počet milisekund uvedený jako druhý parametr metody, metoda vrací identifikátor

setInterval("alert('Dalších 15 sekund!')", 15000)

Takže stačí doplnit funkci obsahující část divu spojený přes třídu nebo identifikátor a tu vepsat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
mrkvi0
Duch
16. 8. 2011   #6
-
0
-

Moc díky za odpovědi. S jQuery sem nikdy nedělal. Původně jsem si představoval, že to půjde nějak jednoduše a zároveň elegantně pomocí javascriptu. S webdesignem začínám a něco jako AJax, jQuery, ASP.NET a podobný jsou teprve v pořadníku ;-) Ale nic se neděje, teď mám dost času tak můžu do toho zalést...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.174.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
17. 8. 2011   #7
-
0
-

#6 mrkvi
Je základ sy tyhle věci naučit implementovat normálně a až poté to zkoušet do WP. Ale pokud zvládáš "vnitřní" část WP dobře, pak by to neměl být až takový problém :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.142.–
ourfuture
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
29. 6. 2013   #8
-
0
-

Zdravím Vás, mám zřejmě podobnou záležitost. Chci původní datum změnit na aktuální bez času, jen datum a tím předskočit všechny i aktuální inzeráty. Docílit tak inzerát na první pozici. Jedná se mi o tlačítko, které vlastně obnoví inzerát, třeba půl roku starý, to je jedno. Potřebuji to samozřejmě globálně v administraci každého účtu vytvořit tlačítko pro obnovu inzerátů. Něco málo jsem nalezl, ale každá rada by se hodila. Děkuji Vám předem za reakce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.221.248.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý