Gotoxy – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Gotoxy – C / C++ – Fórum – Programujte.comGotoxy – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Fugii0
Duch
16. 8. 2011   #1
-
0
-

je v c++ podobny prikaz ako gotoxy??? a ak nie mohol by sem niekto napisat ako by mala vyzerat funkcia na gotoxy

ps: zname to na suradniciach x y vy pisat text...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.45.–
Pudni tvor+2
Stálý člen
17. 8. 2011   #2
-
0
-

#1 Fugii
Ve windows to jde takto (ukázkový program vypisuje na stejné pozici číslo od nuly do 99):

#include <windows.h> 
#include <iostream.h>

void gotoxy(int x, int y) // x,y - souradnice od nuly (standardne 0..79, 0..24)
{
  HANDLE handle = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE);
  COORD coord = {x, y};
  SetConsoleCursorPosition(handle, coord);
}

int main(int argc, char* argv[])
{
  for (int i = 0; i < 100; i++) {
    gotoxy(39, 12);
    cout << i;
    cout.flush(); // cout << neco uklada pred vypsani do bufferu, tohle zajisti ze se to co je v bufferu hned vypise (buffer vyprazdní)
    Sleep(100);
  }
  cout << '\n';
  return 0;
}

Jinak pro ovládání konsole je ve WinAPI celá skupna funkcí viz

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms682073%28v=vs.85%29.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.213.–
Fugii0
Duch
17. 8. 2011   #3
-
0
-

super diki za odpoved a link ani som necakal taku skoru a skvelu odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.45.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Gotoxy problém — založil jancijen

POMOC - Funkce GotoXY,kbhit() — založil Hanmir1

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý