Captcha a UTF-8 – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Captcha a UTF-8 – PHP – Fórum – Programujte.comCaptcha a UTF-8 – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
18. 8. 2011   #1
-
0
-

Pro jednu stránku jsem použil "ochranu" pomocí captcha. Nic světoborného, generování obrázku končí imagejpeg($image);. Dokud jel web na kódování ISO-něco, tak nebyl problém. Nyní se správce webu rozhoupal a přešlo se na UTF-8 (konečně), tj. všechny php soubory se přeuložily s CP UTF-8, změnily se charsety atd. atd. Všechno funguje až na tu captchu. Nevíte někdo, kde je zakopaný pes?    

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
18. 8. 2011   #2
-
0
-

#1 liborb
Dobré by bylo zveřejnit funkční ukázku s problémem. Captcha má většinou i vlastní nastavení, je to podle toho jak kvalitní plugin to je, nebo jestli jste si to psali vy. Řekni mi o kterou captchu se jedná a také dolož ukázku. V tvorbě textové captchy se totiž před převedením textu do obrázku nastavuje i kódování, ve kterém to má být. 

Soubory, které captchu vytvářejí - předpokládám nějaký inc + .php musí být také v daném kódování. 

Pokud bude tato věc v pořádku, zkontroluj BOM.
viz http://cs.wikipedia.org/wiki/UTF-8#BOM

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
18. 8. 2011   #3
-
0
-

Captcha je v podstatě tato. A špatně jsem se vyjádřil - nezobrazí se obrázek (captcha):

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 8. 2011   #4
-
+2
-
Zajímavé

#3 liborb
a zkusil sis stahnout ten obrazek pomoci treba wget?

Vzdy kdyz nefungovala captcha tak to bylo necim jako: chybovou hlaskou pred samotnym obrazkem, nebo BOM na zacatku soboru... jakykoliv smeti v datech obrazku = obrazek se nezobrazi

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Řešení
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
18. 8. 2011   #5
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#4 KIIV
Tak nakonec je "řešení" napsané i v poznámkách v PHP manuálu, a to:

WARNING for those who use utf-8 scripts:
Before going crazy like me for a whole day and digging around configuration files etc.

DIRECT BROWSER OUTPUT using imagejepeg worked only after i have saved my script in ANSI instead of utf-8

Měl jsem to vše ukládané bez BOM, protože jinak by mě správce neměl rád (protože mi to asi 5x napsal do emailu :)). A přeuložení zpět do ANSI (jenom toho php souboru, které generuje captchu) pomohlo. Takže asi nějaké smetí ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý