Tri problemy v jednom – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Tri problemy v jednom – C / C++ – Fórum – Programujte.comTri problemy v jednom – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Fugii0
Duch
18. 8. 2011   #1
-
0
-

tak mam 3 problemy pri ktorych som sa akosi zasekol:

1) ako z 

const string menu_01=("   FILE   "),menu_02=("   EDIT   "),menu_03=("  SEARCH  "),menu_04=("  TOOLS   "),menu_05=("   HELP   ");

urobim pole napr:

const string menu[5]=("   FILE   ","   EDIT   ","  SEARCH  ","  TOOLS   ","   HELP   "); //btw takto to bolo v knihe ale stale mi to akosi nefunguje

2) ako z cin.get(char); alebo cin>>char; odfiltrujem ENTER??? to je ze ked zadam napr: char a; cin.get(a); tak hned po stlaceni 'a' program vykona pozadovanu operaciu a nie az po stlaceni 'a' a nasledne ENTER

3) ako zadat programu nacitanie spec. znakov napr: ESC, SPACE, UP/DOWN/LEFT/RIGHT ARROWS ...

Za odpovede a pomoc vopred dakuje!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.45.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
18. 8. 2011   #2
-
0
-

1) nebyla tam treba slozena zavorka? { ... }

2) enter je taky jen znak... zalezi na jakem systemu, win maji dva znaky CR+LF (13, 10), na linuxu je to jen ten LF (10) a tak

3) to uz bude chtit nejakou rozumnou knihovnu - ncurses pod linuxem, win api ve woknech

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Fugii0
Duch
18. 8. 2011   #3
-
0
-

tak problem 1 vyrieseny a ano bola tam zlozena zatvorka ... moja chyba moja nevsimavost

s 2 problemom mi to velmi nepomohlo, viem ze aj enter je znak ale ako poviem programu aby nan necakal, chcem aby pokracoval dalej po staceni jedneho znaku a to 'a' a nie po stlaceni dvoch znakov 'a' a ENTER...

a 3 nasiel som len kniznicu w32api no i tak mi to moc nepomohlo(pracujem pod win7)

ale i tak diki za odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.45.–
KIIV+42
God of flame
18. 8. 2011   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 127 hostů

Podobná vlákna

TŘI SLOUPCE — založil Vopata

Propojení tří programů — založil Kenvelo

Z jednoho řetězce tři — založil SuperAdmin

Tři divy vedle sebe — založil Chiquita_CZ

Výpis dat do tří sloupců — založil cheeester

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý