Sčítání proměnných- špatný výstup – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Sčítání proměnných- špatný výstup – Pascal – Fórum – Programujte.comSčítání proměnných- špatný výstup – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Bajo0
Duch
18. 8. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den, prosím o pomoc, učím se pascal a jsem teprve na začátcích, ale hned při 2 a 3 cvičení jsem narazil na problém, který netuším jak vyřešit.

cvičení 2.:

Napište program, který sečte dvě zadaná celá čísla a součet vypíše ve tvaru:

    Soucet cisel 4 a 5 je 9

Řešení: 

program ukol2;

var
   a,b:integer;

begin

     write(4);
     readln(a);

     write(5);
     readln(b);

     writeln('----------------------');
     writeln;
     writeln('Soucet cisel ',a,' a ',b,' je: ',a+b);
end.

=> Když dám výstup tohoto 'programu' nevyhodí mi to výsledek jaký má být, ale pouze mi to napiše : 4
Je nejspíš jisté, že tam dělám nějakou chybu, ale bohužel nemůžu přijít na to jakou.
Děkuji za jakoukoliv radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.251.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 8. 2011   #2
-
0
-

nebude to to:  write(4);  a pak cekat na zadani cisla?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Bajo0
Duch
18. 8. 2011   #3
-
0
-

Teď si nejsem jistý, že tě chápu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.251.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 8. 2011   #4
-
+1
-
Zajímavé

write(4) vypise na obrazovku:  4

readln(a)  ceka, dokud nezadas nejake cislo na klavesnici a neodklepnes pomoci enter

- tj. je to naprosto spravny chovani... otazkou je, co cekas ty...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Bajo0
Duch
18. 8. 2011   #5
-
0
-

Jo, už asi chápu co tím myslíš, no každopádně, nyní se učím dle těchto stránek, tak uvidíme, jak to půjde.

Dík :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.251.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Sčítání — založil sXe

Sčítání — založil Lukáš

Sčítaní matic — založil Roman

Sčítání matic v c++ — založil mafiscz

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý