Doporučte GridControl pro WinForms – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Doporučte GridControl pro WinForms – .NET – Fórum – Programujte.comDoporučte GridControl pro WinForms – .NET – Fórum – Programujte.com

 

19. 8. 2011   #1
-
0
-

Zdravim vsechny,

prave resim problem vyberu novych kontrolu pro dalsi aplikace. Mame komponenty od ComponentOne, ale s temi nejsem vubec spokojeny, tak nastal cas na zmenu.

Protoze vim, ze vyber kvalitnich kontrolu s dobrym pomerem cena/vykon neni zalezitost testovani na jeden den, ale dny a tydny prace, verim, ze se se mnou podelite o vase zkusenosti.

Predne bych potreboval vybrat solidni komponenty s gridem.

Pozadavky:

- rychlost, jednoduchost pouziti

- moznost definovat vlastni editory nad bunkami

- moznost definovat vlastni validatory

- moznost pokrocileho filtrovani (pripadne moznost definovat vlastni filtry)

- solidni funkce TreeView (pekne hierarchicka struktura, nic definovaneho "odsazenim")

- rozumne pouzitelny drag&drop

- rozumna prace s udalostmi

- exporty (XLSX, XLS, PDF?)

- .net 4.0, pokud mozno vyuziti generik, spoluprace s EF

- rozumna prace s cizimi klici v tabulce (zobrazeni definovaneho sloupce v navazane tabulce misto ID)

- pouzivani "Control" jako bazove tridy jednotlivych prvku

- solidni support, samples a dokumentace

- skinovatelnost

- cena   ,

- pridana hodnota v jinych kontrolech (hlavne ASP.NET MVC 3), ktere jsou soucasti baliku s gridem

Dale bych potreboval komponentu pro dokovani podobne jako ve VisualStudiu.

Srovnavam: devExpress, Infragistic, xceed, Syncfusion  (uz jsem vyradil: 9Rays.net, ComponentOne)

Dekuji za kazdou radu, kterym kontrolum se vyhnout a ktere vybrat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.42.–
19. 8. 2011   #2
-
0
-

Zdravím,

se srovnáním jednotlivých produktů moc nepomůžu, protože WinForms už poměrně dlouhou dobu nepoužívám, ale pokusím se trochu přispět. 

Nemám příliš dobré zkušenosti s produkty a především s podporou od DevExpress. Ale používáme jejich ASP.NET komponenty, u WinForms se to může trochu lišit.

Doporučuji kouknout na http://devcomponents.com/dotnetbar/. Jejich podpora je vynikající, ale grid pro WinForms je pouze nadstavbou základního DataGridu. Vlastní grid chystají v některé z příštích verzí.

Nemám osobní zkušenost, ale Infragistic prý nemá příliš dobře řešené API. Příliš dobrý pocit nemám ani z Teleriku. Jejich podpora je sice prvotřídní, ale vzhledem k množství komponent mám trochu obavu o kvalitu (skutečnost může být jiná).

Seznam dalších gridů: devtoolcafe

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
19. 8. 2011   #3
-
0
-

#2 djanosik
Cenove to vypada za cely balik dost zajimave, ale bohuzel u gridu se moc nerozepsali o moznostech... prave poradny grid je kriteriem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.42.–
19. 8. 2011   #4
-
0
-

#3 tom.chovanec
Nevím jistě, ale myslím, že jejich současnej grid moc možností nenabízí. Je to hodně omezené tím, že rozšiřujou původní DataGrid.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

WinForms a C++ — založil marpit

Culture ve WinForms — založil VladislavK

Doporučte literaturu — založil Figa

Doporučte knihu — založil tobe.9

Doporučte kalkulačku — založil JannBaill

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý