Please help – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Please help – C / C++ – Fórum – Programujte.comPlease help – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Majo
~ Anonymní uživatel
39 příspěvků
25. 11. 2006   #1
-
0
-

Prosim pomozte mi nechce mi to fungovat

#include <iostream>


using namespace std;

float prevod1(float koruna,float kurz)
{
return koruna/kurz;
}

float prevod2(float dolar,float kurz)
{



return dolar*kurz;
}

int main()
{
float volba,koruna,dolar;
const float kurz=30.0;

cout << "Ak chcete premienat koruny na dolare napiste 1" << endl;
cout << "Ak chcete premienat dolare na koruny napiste 2" << endl;
cin >> volba;

if
(volba==1)


cout << "Zadajte hodnotu v korunach " << endl;
cin >> koruna;


dolar=prevod1(koruna,kurz);

cout <<"Je to " << dolar <<" dolarov.";

else

cout << "Zadajte hodnotu v dolaroch " << endl;
cin >> dolar;

koruna=prevod2(dolar,kurz);

cout <<"Je to " << koruna << " korun";
cin >> volba;

cin.get();
cin.get();
}




Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
xp0
Věrný člen
25. 11. 2006   #2
-
0
-

#include <iostream>


using namespace std;

float prevod1(float koruna,float kurz)
{


//poradte v com je chyba pls


return koruna/kurz;
}

float prevod2(float dolar,float kurz)
{



return dolar*kurz;
}

int main()
{
float volba,koruna,dolar;
const float kurz=30.0;

cout << "Ak chcete premienat koruny na dolare napiste 1" << endl;
cout << "Ak chcete premienat dolare na koruny napiste 2" << endl;
cin >> volba;

if
(volba==1)

{ // kěd se musí uzavřít do složených závorek
cout << "Zadajte hodnotu v korunach " << endl;
cin >> koruna;


dolar=prevod1(koruna,kurz);
cout <<"Je to " << dolar <<" dolarov.";
}
else
{
cout << "Zadajte hodnotu v dolaroch " << endl;
cin >> dolar;

koruna=prevod2(dolar,kurz);
cout <<"Je to " << koruna << " korun";
}

cin.get();
cin.get();
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
Pedro0
Stálý člen
25. 11. 2006   #3
-
0
-

ani to nebude fungovat, z dovodu, ze prevod1/2 nemoze prijat druhy argument ako const

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
xp0
Věrný člen
25. 11. 2006   #4
-
0
-

To PaLaDiN: jednak mi kompilátor nic nehlásí, z jakýho důvodu by nemohly tyto funkce přijat constantu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
Miroslav Kajan0
Věrný člen
26. 11. 2006   #5
-
0
-

To PaLaDiN: Funguje :) Testováno v Dev C++ :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Pedro0
Stálý člen
26. 11. 2006   #6
-
0
-

To xp: tak to sa niekde stala chyba, pretoze vo funkcii su argumenty zadane tak, ze vo funkcii sa daju menit, pricom ta premenna uz const je tym padom by prekladac mal mat nieco proti (koli nezhode argumentov)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
xp0
Věrný člen
26. 11. 2006   #7
-
0
-

To PaLaDiN:nevím zkoušel jsem to v dev c++ a visual c++ 2005, v c++ nedělám dlouho, ale myslím si že tohle by určitě neměla být příčina nefunkčnosti programu, protože se ve funkci vytvoří nová proměnná, která není konstantní a tak se může libovolně měnit, akorát by měl vypsat varování neshody argumentů, jak píšete

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
eMan0
Stálý člen
26. 11. 2006   #8
-
0
-

xp píše:#
# To PaLaDiN:nevím zkoušel jsem to v dev c++ a visual c++ 2005, v c++ nedělám dlouho, ale myslím si že tohle by určitě neměla být příčina nefunkčnosti programu, protože se ve funkci vytvoří nová proměnná, která není konstantní a tak se může libovolně měnit, akorát by měl vypsat varování neshody argumentů, jak píšete



Jj souhlasím, nemělo by to ničemu vadit. Myslím dokonce že by to nemělo vypisovat ani tu neshodu argumentů, protože v té funkci pokud se to neadresuje, tak by to nemělo vadit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
26. 11. 2006   #9
-
0
-

PaLaDiN píše:#
# To xp: tak to sa niekde stala chyba, pretoze vo funkcii su argumenty zadane tak, ze vo funkcii sa daju menit, pricom ta premenna uz const je tym padom by prekladac mal mat nieco proti (koli nezhode argumentov)


At se divam, jak se divam, tak nikde zadne reference nebo pointery vubec nevidim. Vsechny argumenty funkci se predavaji hodnotou. Cili tohle je rozhodne spravne. C++ neni Delphi(tam se predavaji defaultne pouze objekty jako pointery) nebo nejaky jiny jazyk,kde to takhle funguje i na primitivni datove typy.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
26. 11. 2006   #10
-
0
-

To Jura_: sry s c++ uz nejaky cas nerobim ... ale mate pravdu, len mi to aj tak pride divne ze aj s odovzdanim hodnotou to nic nepovie ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 235 hostů

Podobná vlákna

Aplikace Helpdesk v php — založil Admin33

HELP_řetězec — založil Mitch

Helpdesk v php — založil Paja2

Helpnete s úkolem — založil Piskar10110010

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý