Obsah súboru na základe DB – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Obsah súboru na základe DB – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comObsah súboru na základe DB – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
m->29+6
Super člen
20. 8. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, potreboval by som spraviť nasledujúcu vec a neviem ako na to. Mám naplnenú DB nejakými dátami. Na základe tých dát viem vygenerovať skriptom generate.py súbor db.dat. Lenže je dosť nepraktické si vždy generovať súbor db.dat a následne ho používať. Chcel by som dosiahnuť to, že keď budem čítať súbor db.dat tak sa automaticky zavolá generate.py a obsahom db.dat bude vždy aktuálny stav DB. Prípadne by mi stačilo aby som ako súbor mohol použiť generate.py.

Chcel by som totiž súbor používať takto:
m-> 29 $ program_co_spracuje_data db.dat | sed ... | egrep ...
prípadne takto:
m-> 29 $ program_co_spracuje_data generate.py | sed ... | egrep ...
pričom v db.dat/generate.py by bol vždy ten aktuálny obraz DB.

Momentálne musím urobiť toto:
m-> 29 $ generate.py > db.dat && program_co_spracuje_data db.dat | sed ... | egrep ...

Viem, že sa dá rúra postaviť aj inak, ale mám program ktorý dokáže prijať len súbor ako parameter. Toto je preto pre mňa neužitočné:
m-> 29 $ generate.py | program_co_spracuje_data | sed ... | egrep ...

Dík za každý nápad

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Reklama
Reklama
jistr
~ Moderátor
0
Návštěvník
20. 8. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 m->29
Obávám se, že v tom, co chceš dosáhnout, bude hlavním limitem funkce filesystému. Tedy jistý si nejsem, ale myslím si, že běžné filesystémy jako ext nepodporují nějaké "hooky", kterými bys mohl říct "při přístupu k tomuhle souboru nejprve spusť tento program" nebo "místo čtení souboru ho spusť a pak přečti výsledek".

Nejblíž se ale můžeš dostat asi takto:

$ program_co_spracuje_data `generate.py` | sed ... | egrep ...

Přičemž generate.py by měl vygenerovat soubor db.dat a na standardní výstup vypsat cestu k němu.

Osobně bych se ale raději držel toho postupu, co děláš teď. Nevidím na tom nic moc špatného, obzvlášť pokud to třeba obalíš do skriptu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.161.–
Software Engineer @ Red Hat
m->29+6
Super člen
20. 8. 2011   #3
-
0
-

#2 jistr
Dík, dobrý nápad. Ale mne by sa to zišlo práve na to, aby som skryl skutočnosť, že obsah generujem. Potrebujem aby si užívatelia mysleli, že jednoducho čítajú súbor.

Skúmal som aj ako funguje /dev/urandom, ktorý sa správa ako súbor, ale nič som nevymyslel. Dúfam, že sa nájde nejaký guru čo poradí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Řešení
KIIV+42
God of flame
20. 8. 2011   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#3 m->29
tak teoreticky si muzes vyrobit nejaky modul pro fuse - jen by to asi zabralo trosku vic casu

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
m->29+6
Super člen
20. 8. 2011   #5
-
0
-

#4 KIIV
Ak som to dobre pochopil, tak to vie, presne to čo som potreboval. Dík moc :-) 

~/fuse/example$ mkdir /tmp/fuse
~/fuse/example$ ./hello /tmp/fuse
~/fuse/example$ ls -l /tmp/fuse
total 0
-r--r--r-- 1 root root 13 Jan 1 1970 hello
~/fuse/example$ cat /tmp/fuse/hello
Hello World!
~/fuse/example$ fusermount -u /tmp/fuse
~/fuse/example$
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý