Úprava Užívateľského rozhrania – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Úprava Užívateľského rozhrania – PHP – Fórum – Programujte.comÚprava Užívateľského rozhrania – PHP – Fórum – Programujte.com

 

AnonImouS
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
20. 8. 2011   #1
-
0
-

Dobrý deň. Chcel by som spraviť aby si užívateľ mohol meniť údaje čo zadával pri registrácií. Ako to mám spraviť? Za pomoc Ďakujem.

<?php include "base.php"; ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">  
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />  
<title>User Management System (Tom Cameron for NetTuts)</title>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
</head>  
<body>  
<div id="main">
<?php
if(!empty($_POST['username']) && !empty($_POST['password']))
{
    $meno = mysql_real_escape_string($_POST['meno']);
    $priezvisko = mysql_real_escape_string($_POST['priezvisko']);
    $username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);
    $pohlavie = mysql_real_escape_string($_POST['pohlavie']);
    $password = md5(mysql_real_escape_string($_POST['password']));
    $email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
    
     $checkusername = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE Username = '".$username."'");
     
     if(mysql_num_rows($checkusername) == 1)
     {
         echo "<h1>Error</h1>";
        echo "<p>Sorry, that username is taken. Please go back and try again.</p>";
     }
     else
     {
         $registerquery = mysql_query("INSERT INTO users (Meno, Priezvisko, Username, Pohlavie, Password, EmailAddress) VALUES('".$meno."','".$priezvisko."','".$username."','".$pohlavie."','".$password."', '".$email."')");
        if($registerquery)
        {
            echo "<h1>Success</h1>";
            echo "<p>Your account was successfully created. Please <a href=\"index.htm\">click here to login</a>.</p>";
        }
        else
        {
             echo "<h1>Error</h1>";
            echo "<p>Sorry, your registration failed. Please go back and try again.</p>";    
        }        
     }
}
else
{
    ?>
    
   <h1>Register</h1>
    
   <p>Please enter your details below to register.</p>
    
    <form method="post" action="register.php" name="registerform" id="registerform">
    <fieldset>
    <label for="meno">Krstné Meno:</label><input type="text" name="meno" id="meno" /><br />
    <label for="priezvisko">Priezvisko:</label><input type="text" name="priezvisko" id="priezvisko" /><br />
        <label for="username">Username:</label><input type="text" name="username" id="username" /><br />
        <label for="pohlavie">Pohlavie:</label><select name="pohlavie" id="pohlavie" size="1" >
              <option value="Muz"> Muž        
              <option value="Zena"> Žena
              </select> <br /><br />

              
              
        <label for="password">Password:</label><input type="password" name="password" id="password" /><br />
        <label for="email">Email Address:</label><input type="text" name="email" id="email" /><br />
        <input type="submit" name="register" id="register" value="Register" />
        
    </fieldset>
    </form>
    
   <?php
}
?>
</div>
</body>
</html>

Na jednom fóre my poradili že mám spraviť imputy tie spracovať a updatnút do databázy. Len neviem ako to mám spraviť, pomôže my tu niekto? Bol by som vám moc vďačný keby ste my to ukázali npr. na Username. Nato jak to funguje to prídem aj sám. Ďakujem Vám. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.74.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
20. 8. 2011   #2
-
0
-

Musíš mít nějaký jedinečný ukazatel na daného uživatele, který se následně uložií do sessions nebo cookies. Většinou se používá jedinečné ID, ale máš-li jedinečné username, může to kontrolovat i s ním. A update je pak jednoduchý pomocí dotazu 

UPDATE table SET column = '$data' WHERE Username = '$username'
Nahlásit jako SPAM
IP: 87.117.135.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
AnonImouS
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
20. 8. 2011   #3
-
0
-

Dík za odpoveď ja používam ID užívateľa, len neviem ako mám zapísať imput na zmenu username, mohol by si my to prosím ťa sem napísať? Ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.74.–
Sibyx0
Newbie
20. 8. 2011   #4
-
0
-

Ak som ta správne pochopil tak tak isto:

UPDATE table SET username = '$username' WHERE id = $id

Len najprv podľa starého user name musíš zistiť ID (zdroják som pozeral len letmo a nevšimol som si ID užívateťa). Ešte by som tam ošetril možnosť už existujúceho user name, aby v tom prípade vyhodil hlášku. Celkom pekne sa to dá vyriešiť cez AJAX a užívateľovi vyhodí ešte pred odoslaním formu, že má zmeniť user name.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.148.13.–
AnonImouS
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
21. 8. 2011   #5
-
0
-

toto je update do databazy len ja myslím toto <input /> že čo mám doňho napísať aby to vytvorilo niečo takéto a keď dám Zmeniť tak mi to updatne do databazy  

UPDATE table SET username = '$username' WHERE id = $id

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.74.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
21. 8. 2011   #6
-
0
-

#5 AnonImouS
Naprosto stejně jako je to u těch dalších inputů:

<label for="username">Username:</label><input type="text" name="username" id="username" />
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
AnonImouS
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
21. 8. 2011   #7
-
0
-

A ešte to Update kam mám vložiť? do form alebo do <?php   ?>  ? Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.74.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
21. 8. 2011   #8
-
0
-

#7 AnonImouS
Samozřejmě do PHP kódu, jde o příkaz pro MySQL. Musíš ho použít jako argument funkce mysql_query().

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý