Ukoncenie programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ukoncenie programu – C / C++ – Fórum – Programujte.comUkoncenie programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Fugii0
Duch
23. 8. 2011   #1
-
0
-

aky je prikaz a ukoncenie programu pocas behu??? napriklad po stlaceni klavesy 'x' chcem aby sa uprogram okamzite ukoncil, skusal som nieco ako system("EXIT"); ale mam pocit ze to nefunguje

a este by som chcel vediet ako presne funguje prikaz goto???

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.45.–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
300 příspěvků
23. 8. 2011   #2
-
0
-

Používá se tohle:

exit(cislo);

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.207.–
matesz0
Návštěvník
23. 8. 2011   #3
-
0
-

Nebo to můžeš zkusit s cyklem     

#include <iostream>

using namespace std;

int main ()
{ 
    char exit;  
   
    while (exit != 'x')
    {
          //tělo programu
        

        cout<<".............................."<<endl;
        cout << "Zmacnete 'x' pro konec programu " << endl;
        cin >> exit;
    }

    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
street punk+1
Návštěvník
23. 8. 2011   #4
-
0
-

nenapísal si pričom to chceš, či konzola alebo okná.
takže pri konzole môžeš použiť hlavičkový súbor #include <cstdlib> a potom prikaz exit(EXIT_FAILURE);
tu je malá ukážka

#include <iostream>
#include <cstdlib>

int main ()
{
	using namespace std;
	char znak;
	cin>>znak;
	if (znak == 'k')
		cout<<"Znak je k.\n";
	else if (znak == 'x')
		exit(EXIT_FAILURE);
	else
		cout<<"Zadal si iny znak.\n";
	system ("pause");
	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.99.–
Franceq+1
Stálý člen
23. 8. 2011   #5
-
-3
-
Otravné

goto funguje tak ze si zvolis nejaky bod kam chces aby te goto portlo....ten nastavis takhle:

#include <iostream>

using namespace std;

int main()

{

       PORTSEM:

       cout << "Ahoj";

       goto PORTSEM;

       return 0;

}

bude donekonecna vypisovat ahoj, pokud jsem nekde neudelal chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
michy040
Duch
23. 8. 2011   #6
-
0
-

#5 Franceq
GOTO ale rohodně nepoužívej! Je to prasárna !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Fugii0
Duch
23. 8. 2011   #7
-
0
-

super diki za odpovede, a jasne viem ze goto je blbost a nepouziva sa casto ale je dobre poznat vsetky prikazy a vediet ich pouzivat lebo nikdy nevies kedy sa ti hodia

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.45.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý