Dobrý den, začínám s elektro, ale nemam žádnou literaturu. Vím že na shop ben je jich plno, ale nevím jakou si koupit. Později bych se chtěl věnovat mikro čipům. Děkuji moc
Fórum › Mikrokontroléry
Doporučte elektro knihy
Pro začátečníka jsou podle mého dobré knihy od Václavy Maliny:
http://www.kopp.cz/…-elektronika
Ato řada "Poznáváme Elektroniku". Sám jsem podle nich kdysi začínal a byla to pro mě neocenitelná pomůcka.
Jakmile si podle těhle knížek něco postavíš a porozumíš tomu, tak bych doporučoval vzhledem k tvému zájmu o MCU knihy od Davida Matouška (pokud máš zájem o AVR). Co se týče například mikrokotrolérů PIC, tak nevím nepoužívám je. Zajímavé informace najdeš také na serveru http://mcu.cz/startpage.php ale tak to vyžaduje už nějakou znalost.
Co se týče úrovně znalostí po přečtění knih (a hlavně pochopení), bude to asi na úrovni absolventa SŠ. Možná na tom budeš i lépe, úroveň vzdělání bohužel poslední dobou dost klesá :-(
Určitě má. Ve škole tě sice něco naučí, ale je lépe spoléhat sám na sebe. Když už nic jiného, alespoň budeš mít víc času věnovat se předmětům o kterých toho budeš vědět míň. Věř mi, je to velká výhoda. Škola automaticky neznamená znalosti. Bohužel.
Dobrý den, promiňte, že zase otravuji. Knihu Poznáváme elektroniku jsem si půjčil v knihovně a líbí se mi. Mám dotaz, jestli jste si psal schémata nebo informace do sešitu jak autor knihy radí? Poslední otázka, dělal jste si všechny pokusy, co uvádí v knize? Děkuji moc za odpověď, vím, že se vám to zdá otravné, ale nemám v okolí nikoho, kdo by o elektronice věděl více.
Zkoušet zapojení je určitě užitečné, člověk si to aspoň osahá. Dnes se dá koupit nepájivé pole za pár korun, takže vřele doporučuji testovat a zapojení si i upravovat. Kromě nepájka je dobré mít i nějaký jednoduchý multimetr - U,I,R(, f).
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Sháním praxi v IT/Elektro — založil neimenuje
Doporučte knižku — založil Dindo
Doporučte literaturu — založil Figa
Doporučte kalkulačku — založil JannBaill
Doporučte knihu — založil tobe.9