Problém s odečítáním dvou proměnných – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s odečítáním dvou proměnných – PHP – Fórum – Programujte.comProblém s odečítáním dvou proměnných – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Zoner
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
25. 8. 2011   #1
-
0
-

Čaute =]

Narazil som na problém, potrebujem odpočítať od čísla 0 určité číslo, ktoré vyťahujem z DB. Robím to klasickým spôsobom: $x = 0-$row["number"];. Ale vždy mi vyjde 0.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.111.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
25. 8. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 Zoner
A jsi si jist, že $row["number"] něco obsahuje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
25. 8. 2011   #3
-
0
-

#1 Zoner
Vypiš si: 

<?php
	function operation($a, $b) 
	{
	   $b = $row['number'];
           if(!empty($b) && is_integer($b)) 	   {
		$a = 0;
		$b = (int) $row['number'];
		$result = $b-$a;
		print $result;
	   }
	   else print "$b neexistuje nebo není číslo.";
	}
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Řešení
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
25. 8. 2011   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Stejně nechápu proč nepřidáš jen znamenko: 

<?php

	$x = "-" . $row['number'];
	print $x;

?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý