TextBox srolovaný dole – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

TextBox srolovaný dole – .NET – Fórum – Programujte.comTextBox srolovaný dole – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
27. 8. 2011   #1
-
0
-

Zdravim.

Mám takový problem a nevim co s tim ... Mam textbox a ten se mi kazdou sec meni a kdyz presahne velikost textboxu tak se to jakoby hazi dolu a musi se to rolovat. A ja bych potreboval aby pri ty zmene byl TextBox srolovan uz dole. Nevite nekdo jestli by to slo?

Dekuji za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
27. 8. 2011   #2
-
0
-

ScrollToCaret() by mohlo být to, co hledáš.

Private Sub button_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles button.Click
	txtText.Text += "nějaký text"
        txtText.Select(0, txtText.TextLength)
        txtText.ScrollToCaret()
End Sub
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.97.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
27. 8. 2011   #3
-
0
-

Výše uvedené platí pro Visual Basic. Pro C# zde:

private void button_Click(object sender, EventArgs e)
{
	txtText.Text += "nějaký text";
        txtText.Select(0, txtText.TextLength);
        txtText.ScrollToCaret();
}

V obou případech je třeba nastavit vlastnosti textboxu, Multiline na hodnotu True a Scrollbars na hodnotu Vertical.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.97.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
27. 8. 2011   #4
-
0
-

Díky moc funguje ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý