C# Pohyb v collection – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# Pohyb v collection – .NET – Fórum – Programujte.comC# Pohyb v collection – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Attila
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
30. 8. 2011   #1
-
0
-

Při procházení kolekce se potřebuji vrátit o x pozic zpět. Ne postupně, krok po kroku, ale skokem. Jak toho dosáhnout? Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.31.10.–
Reklama
Reklama
30. 8. 2011   #2
-
0
-

Jednoduše: (aktuální pozice) - (počet pozic). Je teoreticky možný, že když napíšeš víc nebo ukážeš kód, tak dostaneš lepší odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Attila
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
30. 8. 2011   #3
-
0
-

#2 djanosik
Napsal bys mi řádek kódu, ze kterého bude jasné, jak takový skok v kolekci vypadá?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.31.10.–
30. 8. 2011   #4
-
0
-

#3 Attila
To bych mohl, ale raději bych vyšel z něčeho existujícího. Můžeš ukázat kód, kde ses pokusil o řešení?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Atila
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
30. 8. 2011   #5
-
0
-

#4 djanosik
Uvedu tedy kousek kódu. 

foreach (Data Rcol in Data.x)
{
// delší nepřehledný kus kódu, ve kterém pracuji s daty kolekce

// Po absolvování x cyklů foreach zjišťuji, že se potřebuji vrátit o y pozic zpět a znovu část cyklů zopakovat

// Lze to? Pokud ano, jak?
)
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.72.192.–
30. 8. 2011   #6
-
0
-

#5 Atila
Ne, nelze, protože neznáš pozici. Potřebuješ použít cyklus for nebo while a pracovat s indexem (pozicí). 

for (int i = 0; i <= delka_kolekce; i++)
{
    i -= 5; // skok (pozor na platnost hodnoty)
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

ListBox collection — založil zonda

Oop zapouzdření collection — založil xmlatickax

Pohyb s myší — založil radar.sm

Animovaný pohyb — založil Luky C.

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý