Smysluplné využití $_REQUEST ? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Smysluplné využití $_REQUEST ? – PHP – Fórum – Programujte.comSmysluplné využití $_REQUEST ? – PHP – Fórum – Programujte.com

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
ShaiMagal0
Stálý člen
31. 8. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,

rád bych se zeptal, jaké smysluplné využití má $_REQUEST? Pomineme negativní aspekty a zajímají mě spíš pozitivní...

Je vůbec nějaký důvod použít $_REQUEST?

Vždy využiji pouze $_GET nebo $_POST, ale $_REQUEST jsem nikdy neměl potřebu využít.

Dokážete mi někdo dát nějaký reálný příklad, kdy se využívá $_REQUEST?

Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.69.–
www.openservis.cz - Prestashop servis!
shneck
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
31. 8. 2011   #2
-
0
-

#1 ShaiMagal
Asi nejsem tak zběhlej v PHP jako ostatní, ale z toho co jsem já vypozoroval, tak REQUEST se používá, když nevíš jestli ti data přicházejí formou GET nebo POST....když budeš mít formulář, kde je method GET a jinde formulář, kde je method POST a ty nevíš, jaký data očekávat, tak si pomůžeš tímhle....Nevim jestli to je takhle přesně, ale já to tak používám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.245.–
ShaiMagal0
Stálý člen
31. 8. 2011   #3
-
0
-

#2 shneck
V praxi se stává, že ti přicházejí data na jeden script jak z POST, tak GET? (já to nikdy nezažil, ale to neznamená, že to tak není... Jen se ptám)

Nemluvě o tom, že použití REQUEST není bezpečné, ale o tom se bavit nechci, zajímá mě k čemu ho vůbec vymysleli(co jsem tak googlil, tak nejsem jediný, kdo tuhle otázku má)

http://php.vrana.cz/…_request.php

http://shiflett.org/…st-forgeries

Nahlásit jako SPAM
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
31. 8. 2011   #4
-
0
-

#3 ShaiMagal
tak muzes si poslat POST request na  stranka.php?neco=blabla&...

+ jeste i neco nahazet do cookies... treba neco jako session id by se dalo

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Peppy0
Stálý člen
31. 8. 2011   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.168.–
Qt, QML, C++
ShaiMagal0
Stálý člen
31. 8. 2011   #6
-
0
-

#5 Peppy
Však já vím, co to je. Ale můj dotaz nezněl, co to je, nýbrž jaké to má smysluplné využití...

Nahlásit jako SPAM
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
31. 8. 2011   #7
-
0
-

#1 ShaiMagal

Smysluplné využití $_REQUEST má, avšak se používá velmi málo. $_REQUEST je totiž asociativní pole, které standardně uchovává všechny vložené hodnoty, tj. cookie, get a post. Tudíž s nimi potom můžeš pracovat jako s normálním polem a procházet jednotlivé části zvlášť. Dost často se používá i $_SERVER['REQUEST_METHOD'].

Ovšem mám stejný názor jako pan Vrána. Je zbytečný a nedá se na něho kloudně ani spolehnout.

V PHP 6 s největší pravděpodobností s $_REQUEST počítají, takže zastoupení a využití to nejspíš má.

#5 Peppy
Odkaz nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
m->29+6
Super člen
31. 8. 2011   #8
-
0
-

Dalo by sa to použiť v prípade ak by si mal nejakú službu, ktorú chceš ponúknuť verejnosti a pritom dať možnosť používať GET aj POST HTTP požiadavky. Také zjednodušenie. Inak, neviem. Tiež som to nikdy nepoužil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.66.–
Řešení
ShaiMagal0
Stálý člen
31. 8. 2011   #9
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#7 null_while

Souhlas... Počkáme na php 6 a uvidíme :)

#8 m->29
No, nevím, nedokážu si to představit.. Jaký by to mělo důvod? Tak se prostě rozhodnu, jestli je vhodnější post a nebo get...

Nahlásit jako SPAM
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
31. 8. 2011   #10
-
0
-

Další možností je právě ona práce s polem, při četném obsahu GET nebo POST proměnných se s nimi určitě v nějakém poli pracuje lépe, než se 100 hodnotami oddělenými zvlášť, tam kde není zabezpečení nejdůležitější to může být i efektivní, ovšem každý rozumný člověk a programátor by měl zabezpečit ve směs vše.

Nahlásit jako SPAM
ShaiMagal0
Stálý člen
31. 8. 2011   #11
-
0
-

#10 null_while
Řekl bych, že zabezpečení je důležité úplně všude... Respektive by mělo... Bohužel realita je jiná, bezpečnost je dneska vzácností...

Nahlásit jako SPAM
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
31. 8. 2011   #12
-
0
-

#11 ShaiMagal
V aplikaci, kde na straně serveru pouze pracuješ s danou proměnnou získanou od klienta a nepracuješ například s daty z databáze stačí pouze zajistit vstup proměnných a to by stačil klasickej mysql_real_escape_string. Vem ku příkladu nějakou kalkulačku, výpočet půjčky, stáří psů, zadávání parametrů... 

Ovšem v dnešní době by i začátečníci mezi programátory volili (doufám) bezpečné řešení a hlavně promyšlenou alternativu POST nebo GET pro celý dokument s patřičným zabezpečením. 

Jen jsem chtěl uvést, kde a jak je možno s tím pracovat.

Nahlásit jako SPAM
Peppy0
Stálý člen
2. 9. 2011   #13
-
0
-

#7 null_while

Tak je to bug :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.146.–
Qt, QML, C++
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Využití procesoru — založil Franceq

Využití frameworku? — založil tazatel

Využití PEAR v PHP — založil Genua

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý