Ukazka videa nasobeni trosku jinak nez jsme zvykli? : http://www.metacafe.com/watch/296904/easy_mental_multiplication_trick/
Znate nekdo neco podobneho? Desne by me to zajimalo.
Fórum › Offtopic
Matematika trošku jinak
To je masakr... fakt hustý
eMan píše:#
##
#zkousel jsem to a problem nastava kdyz se tam vyskytnou vetsi cisla jako treba 9, 8, 7....#
#ale zase takhle se da z pameti(pokud mas dobrou predstavivost) spocitat docela velky cisla...
Tj, zkoušel jsem 3895*4986 a to fakt dalo celkem zabrat;)
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Lol, to je huuuusty, du to prubnout :D
EDIT: Tak jsem zkusil 135*214 a je to fakt narez :D
Treba zacat s niecim lahkym, napr 2*2 ;)Blujacker píše:#
##eMan píše:#
##
#zkousel jsem to a problem nastava kdyz se tam vyskytnou vetsi cisla jako treba 9, 8, 7....#
#ale zase takhle se da z pameti(pokud mas dobrou predstavivost) spocitat docela velky cisla...
#tj, zkoušel jsem 3895*4986 a to fakt dalo celkem zabrat;)
Treba zacat s niecim lahkym, napr 2*2 ;)
to sem samozřejmě zkoušel;)
sem se zasekl až u těch větších čísel
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Tak jsem si hral ve skole a tu metodu jsem jeste vylepsil :) Ty cary vubec neni treba kreslit (i kdyz tim samozrejme odpadne to kouzlo), staci si psat jen ty cisla do vhodne kosoctvercove formace a pak uz zbyva jen poscitat slopce a slozit je dohromady. Da se tim dat naprosto v pohode a velmi rychle cislo, kde nejsou jednotlive cifry vetsi nez 6, pri vyssich cifrach pak uz bohuzel vznikaji ve sloupcich stovkove soucty a je v tom bordel. Alespon mam co delat o anglictine :D
CommanderZ píše:#
# Tak jsem si hral ve skole a tu metodu jsem jeste vylepsil :) Ty cary vubec neni treba kreslit (i kdyz tim samozrejme odpadne to kouzlo), staci si psat jen ty cisla do vhodne kosoctvercove formace a pak uz zbyva jen poscitat slopce a slozit je dohromady. Da se tim dat naprosto v pohode a velmi rychle cislo, kde nejsou jednotlive cifry vetsi nez 6, pri vyssich cifrach pak uz bohuzel vznikaji ve sloupcich stovkove soucty a je v tom bordel. Alespon mam co delat o anglictine :D
vyzkousim :D, a zkusim taky trosku vylepsit az bude cas,... :) dobre by bylo poctat tak velky cisla zpameti...
CommanderZ píše:#
# Alespon mam co delat o anglictine :D
tj:D
já tím dneska strávil celej zemák :ms_0435:
Pro vyzkoušení Vaš
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Trošku úsměvu — založil Kenvelo
Trošku teorie...OOP — založil Honza
Trosku netradicny problem s UPDATE — založil Smokie
Obrazky trochu jinak — založil janusska