Mkdir – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mkdir – PHP – Fórum – Programujte.comMkdir – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
zelenac10
Stálý člen
1. 9. 2011   #1
-
0
-

Dobrý deň, prosim Vás chcel by som sa opytať mam server rozdelený:
1.sub - a domeny druhero radu
2.web - hlavna stranka
ako by sa dalo spraviť pridanie adresara z hlavnej stranky do zložky sub.
ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.175.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
1. 9. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

Přes FTP účet (server), který tvůj hosting poskytuje. Pokud myslíš přes nějakou administraci, tak jedině nastavit CHMOD. Pokud to myslíš jinak tak se trošku rozepiš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
zelenac10
Stálý člen
1. 9. 2011   #3
-
0
-

chcem skusiť spraviť cez php kod to,že budem mať hlavnu stranku napr. michaloskera.net a chcel by som z administrácie  s hlavnej domeny vytvoriť domenu druhej rady napr. blog.michaloskera.net a ked chcem by som cez administračný mod vytvoriť tu domenu a na servery mam to rozdelené sub - vedlajšie domeny web - hlavná stranka tam je kod.... a ja potrebujem do zložky sub vytvoriť dalši adresar

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.175.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
Řešení
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 9. 2011   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#3 zelenac1
zkoušel si to přes relativní cestu?

něco jako:

<?php
	mkdir("./../sub/new", 0777);
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
zelenac10
Stálý člen
1. 9. 2011   #5
-
0
-

Diki funguje to :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.175.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
1. 9. 2011   #6
-
0
-

#5 zelenac1
Pokud můžu poradit, nepoužívej to a pokud musíš - tak ve velké opatrnosti a se zabezpečením a spoustou podmínek. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
zelenac10
Stálý člen
1. 9. 2011   #7
-
0
-

#6 null_while
a ako by si to spravil ty ked by si to musel spraviť??

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.175.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
1. 9. 2011   #8
-
0
-

#7 zelenac1
Co složka bude obsahovat, když se musí vytvářet automaticky, příkazem? Podle toho Ti řeknu, jak bych tohle řešil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
zelenac10
Stálý člen
1. 9. 2011   #9
-
0
-

chcel by som skusiť vytvoriť systém ako je napr. blog.sk

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.175.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
1. 9. 2011   #10
-
0
-

#9 zelenac1
Takže chceš systém, kde si každý založí svůj vlastní blog - webovou stránku, kterou si bude moci editovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
zelenac10
Stálý člen
1. 9. 2011   #11
-
0
-

ano

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.175.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
1. 9. 2011   #12
-
+1
-
Zajímavé

#11 zelenac1

V tom případě je důležité vlastnit server (zvolil bych s podporou Apache), rychlé a spolehlivé připojení k internetu. Toť k základům. Uživatelům bych nedal přístup k FTP, tudíž FTP účty. Všechny jejich editace bych zaznamenával v databázi, stránky, články, příspěvky, apod. Dal jim jenom možnost např. editovat název, šablonu, apod. 

Pokud ti jde o to, jak každému z uživatelů nastavit jeho prostor, potom by neměl být problém v použití mkdir, pozor bych si dal pouze na nastavení práv. Rozhodně bych jim ale nedal do administrace možnost editovat adresáře. Vytvoř je sám při registraci i s nastavením práv, jsou na to i funkce. 

Další možností je manuální potvrzování, kde by sis vytvořil skript, který by si pomocí zadání ID zákazníka vytvořil rozhraní pro něho. Každopádně takovéto systémy jsou běh na dlouhou trať s obrovskou konkurencí. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
zelenac10
Stálý člen
1. 9. 2011   #13
-
0
-

ja by som chcel len cez tie šablony to spraviť... a chcel by som im ešte obmedziť velkosť udajov... a to musim nejako vyriešiť... ved niečo skusim poriešiť a dnes kde nie je konkurencia....

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.175.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
1. 9. 2011   #14
-
0
-

#13 zelenac1
Pokud se budeš uspokojovat frází, kde není konkurence. Tak se rozluč s úspěchem. Konkurence je všude, to ano. Právě proto musíš přijít na trh s něčím, co je nové, co je efektivní a pokud ta služba nebude minimálně tak dobrá jako je konkurence, tak nemáš sebemenší šanci dorovnat ziskem náklady na realizaci tak obsáhlého projektu jako plánuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Šťouchal0
Stálý člen
1. 9. 2011   #15
-
0
-

#14 null_while
Souhlas.

#13 zelenac1
Toto bych vzal jako dobré učení PHP, HTML, analýzy problémů, algoritmizace.. a bůhví čeho. Ovšem chtít na tom vydělat je asi bláhové (tak jako na desítkách slevových serverů či jiných projektech s hromadou konkurence, kde systémy jsou sestavy za XYZtisíce korun).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.191.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Mkdir — založil Anonymní uživatel

Problem s funkci mkdir(); — založil mORb

MkDir, ChGrp, ChOwn — založil Profi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý