While sčítavanie DB – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

While sčítavanie DB – PHP – Fórum – Programujte.comWhile sčítavanie DB – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Niekto
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
1. 9. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, chcel by som sa vás spýtať, kde robím chybu, mám kód:

<?php
$sql = mysql_query("SELECT body FROM tabulka WHERE cislo = 5");
while ($zobraz = mysql_fetch_assoc($sql))
{
$body =  $zobraz['body'] + $body;
echo $body;
}
?>

Sú to dva riadky s cislom v 1. 756 a v 2. 5228 

Po vyskúšaní mi vyhodí výsledok 7565984 prvá časť čísla je číslo 756 ktoré je uložené už v spomínanom 1. riadku a druhá časť čísla (5984) je súčet prvého a druhého riadku. Ako docielim toho, aby mi to vypísalo len súčet?

Ďakujem za pomoc.

Niekto

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 9. 2011   #2
-
0
-

#1 Niekto
protože to vypisuješ tolikrát kolik máš záznamů v tabulce

<?php
$sql = mysql_query("SELECT body FROM tabulka WHERE cislo = 5");
while ($zobraz = mysql_fetch_assoc($sql))
{
$body =  $zobraz['body'] + $body;
}
echo $body;
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Niekto
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
1. 9. 2011   #3
-
0
-

#2 crazy

Ďakujem za odpoveď, no ono mne ide o sčítanie tých čísiel, len nechcem vypísať tú 756... Ako to prerobím tak aby to len vypísalo celkový výsledok?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
2. 9. 2011   #4
-
0
-

#3 Niekto
však už sem ti to postnul....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Niekto
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
2. 9. 2011   #5
-
0
-

#4 crazy

Aha, myslel som si že to je citácia, vďaka za odpoveď, pomohlo mi to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Řešení
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
2. 9. 2011   #6
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Dá se to i zjednodušit:

<?php
$sql = mysql_query("SELECT sum(body) as soucet FROM tabulka WHERE cislo = 5");
$zobraz = mysql_fetch_assoc($sql)

echo $zobraz['soucet'];
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
2. 9. 2011   #7
-
0
-

#1 Niekto
Doporučuji řešení z #6 příspěvku. Je nejrychlejší a nejjednodušší, označím ho jako řešení. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

Podobná vlákna

Sčítavanie — založil FFilip13

DBEdit — založil dyžon

Pohyb v DBGrid — založil dyžon

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý