Obrázok v strede – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Obrázok v strede – CSS – Fórum – Programujte.comObrázok v strede – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Peter
~ Anonymní uživatel
2532 příspěvků
2. 9. 2011   #1
-
0
-

Dobrý deň . Prosím vás, prečo mi toto nejde :

<html>
<style>
#a {
background-position: center;
}
</style> 

<body> 
<div id="a">
<img src="picture.jpg">
</div>
</body> 
</html>

Pritom obrázok mi nahraje, len mi ho neumiestni na stred obrazovky . Pozeral som to aj na nete a tam to mali ako ja .

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Reklama
Reklama
Řešení
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
2. 9. 2011   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 Peter

body {
  /* takto bude obrázek na pozadí celé stránky (na středu) */
  background-image: url("picture.jpg");
  background-repeat: no-repeat;
  background-position: center top;	
}

#a {
  /* takto bude obrázek na pozadí divu (na středu) */
  background-image: url("picture.jpg");
  background-repeat: no-repeat;
  background-position: center top;
  width: 100px; /* musíš upravit podle obrázku */
  height: 100px; /* musíš upravit podle obrázku */
}

pokud chceš jednodušší řešení tak stačí 

#a img {
  margin: 0px auto;
  text-align: center;
}

Chyba byla v tom, že background-position se vztahuje výhradně k background-image, nikoliv k obrázkům v daném divu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Peter
~ Anonymní uživatel
2532 příspěvků
2. 9. 2011   #3
-
0
-

Ďakujem :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
3. 9. 2011   #4
-
0
-

Není zač.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Peter
~ Anonymní uživatel
2532 příspěvků
3. 9. 2011   #5
-
0
-

Sakriš, nedá mi to do stredu obrazovky :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
3. 9. 2011   #6
-
0
-

#5 Peter
Pokud chceš i div do středu obrazovky tak použij: 

* {
	margin: 0px auto;
	text-align: center;
}
body {
	margin: 0px auto;
	text-align: center;
}
#a {
	margin: 0px auto;
	text-align: center;	
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Obrazok — založil IgIhu

Obrazok — založil A-dy

Rastový obrázok — založil Grungy

Odkaz na Obrázok — založil zonda

Premenovať obrazok — založil Michal115

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý