Nefunguje mi kod – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nefunguje mi kod – C / C++ – Fórum – Programujte.comNefunguje mi kod – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Theur
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 9. 2011   #1
-
0
-

čau čau :) , tak sem začal c++ udělal sem pár kódů , a teď jsem chtěl skusit něco s if a else, napadlo mě toto

#include <iostream>
using namespace std ;
int main()
{
    char reakce;

    int x,y,z
cout<<"pro secteni zadejte cislo 1 a pro odcitani cislo 2"<<endl;
cin <<x;
if (x=1)
{
        cout <<zadej 2 cisla << endl;
        cin<<y;
        cin<<z;
        cout<<y<<"+"<<z<<"="<<y+z<< endl;
}
else
{
    cout <<zadej 2 cisla << endl;
    cin<<y;
    cin<<z;
    cout<<y<<"-"<<z<<"="<<y-z<< endl;       
cin>> reakce;
return 0;
}

ale když to dam zcompilovat vypíše mi to v řádce  : "cout<<"pro secteni zadejte cislo 1 a pro odcitani cislo 2"<<endl;" chybku :/ , tak jestli tu někdo tuší kde by mohl být problém (možná i ve mě :P ) tak bych byl moc rád za odpověď 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.210.–
fnenks+1
Stálý člen
3. 9. 2011   #2
-
0
-

je tam spoustu chyb:

-u cin se pouziva >> a ne <<
-za "int x,y,z" dopln strednik
-zadej 2 cisla musis napsat v uvozovkach: "zadej 2 cisla"
-u else mas zacatek tela tak musis dat i nekde konec tela: cout<<y<<"-"<<z<<"="<<y-z<< endl; }

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
Theur
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 9. 2011   #3
-
0
-

dík moc za radu , vylezlo mi teda toto :

#include <iostream>
using namespace std ;
int main()
{
    char reakce;

    int x,y,z;
cout<<"pro secteni zadejte cislo 1 a pro odcitani cislo 2"<<endl;
cin >>x;
if (x=1)
{
        cout <<"zadej 2 cisla"<< endl;
        cin>>y;
        cin>>z;
        cout<<y<<"+"<<z<<"="<<y+z<< endl;
}
else
{
    cout <<"zadej 2 cisla"<< endl;
    cin>>y;
    cin>>z;
    cout<<y<<"-"<<z<<"="<<y-z<< endl;  }     
cin>> reakce;
return 0;
}

ale když zadám číslo 2 jak sem to plánoval tak to pořád odkáže na 

if (x=1)
{
        cout <<"zadej 2 cisla"<< endl;
        cin>>y;
        cin>>z;
        cout<<y<<"+"<<z<<"="<<y+z<< endl;

jestli mi rozumíš :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.210.–
fnenks+1
Stálý člen
3. 9. 2011   #4
-
0
-

misto if (x=1) napis: if (x==1)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
fnenks+1
Stálý člen
3. 9. 2011   #5
-
0
-

jeste doplnim:

= je operator prirazeni
== je operator porovnani, tak na to bacha, vetsina zacatecniku dela v tomhle chybu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.84.–
street punk+1
Návštěvník
3. 9. 2011   #6
-
0
-

#3 Theur
Ja len takú malú vychytávku. Namiesto else tam daj else if  a potom ešte jedno samostatné else. Lebo ty chceš, že keď stlačíš 1, tak bude plus a keď 2 tak bude mínus. Ale čo keď stlačí 5 ?..tak v tvojom prípade by ti to urobilo odpočítanie. Ale odpočítanie mala byť 2.

if (x==1)
{
    cout <<"zadej 2 cisla"<< endl;
    cin>>y>>z;
    cout<<y<<"+"<<z<<"="<<y+z<< endl;
}
else if (x==2)
{
    cout <<"zadej 2 cisla"<< endl;
    cin>>y>>z;
    cout<<y<<"-"<<z<<"="<<y-z<< endl;  
}
else
    cout<<"Zadal si zle tlacidlo.\n";     
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.112.–
Theur
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 9. 2011   #7
-
0
-

děkuju .)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.210.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 9. 2011   #8
-
+8
-
Informačně přínosné

a aby ses vyhl chybam s  = a ==  tak davej podminku obracene:   1 == x  - pokud ji mas dobre tak to funguje, a pokud das jen = tak to nezkompilujes protoze je to nesmysl

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý