Nekompatibilita IE, Opera s FireFox – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nekompatibilita IE, Opera s FireFox – CSS – Fórum – Programujte.comNekompatibilita IE, Opera s FireFox – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
greppi0
Stálý člen
26. 11. 2006   #1
-
0
-

Mam stranku, ktora pozostava s asi 10 buniek (v jednej tabulke) a ku kazdej bunke je v CSS nadefinovany urcity background-image ... problem je v tom ze pozicia vsetkych background-image musi sedet na pixel :ms_0445: , lebo spolu to tvori jeden celok a ked sa mi napr. 2 pozadia posunu v IE a v Opere o 1px je to sice mali rozmer, ale mne to pokazi celu stranku... :ms_0152:
Prosim Vas, neviete nejaky atribut v CSS ktory by podporovali vsetky prehliadace ??? - sak to neni normalne aby mi to vo Firefoxe islo a v IE a v Opere sa mi to posuva ... som zufali ... (a este mi robi ze v IE su posunute 4 obrazky a v Opere len 2 - tak tomu uz vobec nechapem)
Alebo este lepsie by bolo, keby ste vedeli, ze ake atributy mam zadat jednotlivim castiam stranky aby to tvorilo jeden celok, pixel po pixeli a aby mi to islo vsade ... :ms_0524:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
Reklama
Reklama
olgo0
Věrný člen
26. 11. 2006   #2
-
0
-

To greppi:
Možno by nebolo od veci pridat link pripadne zdrojak.

nejaky atribut v CSS ktory by podporovali vsetky prehliadace


Utopia!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
D.I.Y.
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 11. 2006   #3
-
0
-

To greppi:
No posli link, aleebo zdrojak. Z toho co si napisal neviem ani co si vlastne chcel na stranke spravit. Tiez je ale celkom mozne, ze to bude sposobene rozdielnym vypoctom sirky objektu... to sa obcas (najme IE) stava :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
greppi0
Stálý člen
26. 11. 2006   #4
-
0
-

link je http://greppi.hostuju.cz/euroregion-vdi.sk/, grafiku si nevsimajte ...
kazdy background-image ma po obvode cervenu linku o hrubke 1px (je to preto aby som videl ze ci obrazok prehliadac zobrazuje cely) ...
v FireFox je vsetko OK, ale v IE mi napr. obrazok uplne na pravo, posuva o 1 px do prava ...
cesta k suboru *.css je v zdrojaku index.html ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
26. 11. 2006   #5
-
0
-

Kdy? tak hezky pros??, tak to porad?m. Pro IE existuje takov?, no mal? nezn?m? tag. Poku? se uvede, prohl??e? se rozhodne, kter? ze dvou (t?eba obr?zk?) pou??t. A tenhle tag mu to uleh?? - vezme jen jednu mo?nost. Lep?? bude p??klad.



<link rel="stylesheet" type="text/css" media="all" href="../style/ffstyle.css">
<!--[if IE ]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="all" href="../style/iestyle.css">
<![endif]-->


Tohle je uk?zka z m? str?nky. Pro FF a Operu je v?t?ina styl? stejn?ch, tak?e je n?jak nerozli?uju. Proto jenom ffstyle a iestyle. FireFox bude ignorovat to, co je v <!--[if IE ]> a IE bude ignorovat standartn? link, jeliko? p?ednost m? "nestandartn?" link. Douf?m, ?e si to pochopil :) Jak slo?it? se daj? rozepsat 4 ??dky k?du :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
greppi0
Stálý člen
26. 11. 2006   #6
-
0
-

Diky za radu, ale neviem ci si ma spravne pochopil ...
...ono mi to posuva tie obrazky aj v Opere 9 (cize by som tam musel davat tri rozne subori *.css)
a nechem to riesit tak ze tam dam rozdielne subory ...
ja len chcem vedet ako to mam spravit aby to islo vsade ... (lebo teraz mi to nejde v Opere ani v IE) ...
ako to robia ine weby???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
Zdeněk Lehocký
~ Šéfkorektor
+2
Grafoman
28. 11. 2006   #7
-
0
-

To greppi: Jiné weby nedělají tabulkový layout. :ms_0018: :ms_0030:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
* Šéfkorektor *
greppi0
Stálý člen
28. 11. 2006   #8
-
0
-

To Frosty: ahaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... a ak mi mozes poradit, ako to zvycajne robia??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
olgo0
Věrný člen
28. 11. 2006   #9
-
0
-

To Frosty:

To greppi: Jiný weby nedělají tabulkový layout. smajlik smajlik


co to meni na podstate veci?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
survik1
~ Anonymní uživatel
1831 příspěvků
28. 11. 2006   #10
-
0
-

To greppi: Nevěř mu, je to lhář, CSS je moderní ;) . Ostatní weby to dělají podle CSS hacků, ale ty jsou dosti složité, nepřehledné a navíc se nelíbí w3c + mohou s nimy být občas problémy v jiných prohlížečích.

Takže, pokuď nejsi schopen to udělat tak, jak jsem ti řek a pro operu to prostě manuálně vystihnout, tak zkus skloubit s PHP. Vypiš si jednoduše název prohlížeče a ten pak otestuj s předdefinovanými názvy a hoď jim link. Jestli nevíš jak, napiš a já ti sem ten script zkusím sepsat

jinak, tabulkový layout je klasický <table> , <td>, <tr> atp.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
greppi0
Stálý člen
28. 11. 2006   #11
-
0
-

Uz som sa trocha poinformoval o tom layout-e ... je to celkom fain vec :ms_0435:...
Neviete link na nejaky tutorial, aby som sa s tym naucil robit?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
28. 11. 2006   #12
-
0
-

To greppi:S čím? CSS nebo s "Tabulkov?m layoutem" ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Zdeněk Lehocký
~ Šéfkorektor
+2
Grafoman
28. 11. 2006   #13
-
0
-

To greppi:

greppi píše:#
# To Frosty: ahaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... a ak mi mozes poradit, ako to zvycajne robia??



Tabulky jsou pro TABULKOV? data, nikoli layout cel? str?nky. (J? nek?i??m, sna??m se jen poradit, ne se tu h?dat.)

Nav?c tvorba layoutu p?esn? na pixel nen? flexibiln?.

To survik1: Jsem lh??? Kde l?u? :ms_0032:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
* Šéfkorektor *
greppi0
Stálý člen
28. 11. 2006   #14
-
0
-

survik1 píše:#
# To greppi:S ??m? CSS nebo s "Tabulkov?m layoutem" ?


myslim s CSS ... akoze ja som to doteraz robil ten v tabulkovom layout-e (<table> <tr> <td>) ...
a to CSS myslim presnejsie ze si v CSS nadefinujem triedy a v html ich na ne odkazem pomocou <div> (ako na interval.cz, konkretne http://css.interval.cz/clanky/dvousloupcovy-layout-s-pevnou-sirkou/) ...
neviem ako sa tento typ tvorenia strukturi webu vola, ale celkom sa mi to pozdava ...

Nev?? mu, je to lh??, CSS je modern? ;) . Ostatn? weby ...


To survik1: tou spravou si chcel povedat, ze ten sposob robenia v CSS ako som popisal vyzsie, neni moc priatelne riesenie ??? (co je podla teba najlepsie, pre tvorbu hocijakej stranky ???)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
29. 11. 2006   #15
-
0
-

To greppi: Pro men?? web, kter? nepot?ebuje p??li?n? udr?ov?n? tabulky. Pro web s ?ast?mi upravamy CSS (Proto?e po??d p?id?vat ??dky a sloupce - to m??e ud?lat p?kn? bordel)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
olgo0
Věrný člen
29. 11. 2006   #16
-
0
-

Troch to tu odbocilo ale k tej diferenciacii brouserou ide to celkom dobre v PHP:



<body>
<head>
<?
if (strpos($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"]),"MSIE")//Internet Exlorer
{
$browser="ie";
}
elseif (strpost($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"]),"Firefox") of strpost($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"]),"Bon Echo"))//Firefox
{
$browser="ff";
}
...
else
{
$browser="universal";
}
?>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style_<? echo $browser;?>.css">
</head>
...


a vytvoris styli pre vs brousery a ten univeral je tam preto aby si nemusel robyt css pre browsery kt. bud su velmi malo pouzivane alebo pre tvoju stranku nepotrebuju ziadny hack.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
29. 11. 2006   #17
-
0
-

To olgo:
a) To moje není hack, jedná se o officiální IE tag - uznává ho i W3C
b) Tohle jsem už vyřešili, teď jde o operu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
olgo0
Věrný člen
29. 11. 2006   #18
-
0
-

To survik1:
a)
1) nikto nehovoril o tej tvojej podmienke.
2) Slovom "hack" som oznacil vsetky sekvencie kodu vlastne niektoremu browseru zabezpecujuce jednotne zobrazenie. Za prehnane zovseobecnenie sa omluvam.
b)
1) Sam uznavas ze tvoja metoda neriesu operu.
2) tri bodky "..." v tom zdrojovom kode znamenaju ze to moze analogicky pokracovat. co ti brani pridat tam podmienku aj pre operu?

btw: nepovedal som ze ide o najlepsie riesenie

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
greppi0
Stálý člen
29. 11. 2006   #19
-
0
-

btw: nepovedal som ze ide o najlepsie riesenie


... prave ze to ... neni to najlepsie riesenie ... ani to tak nechcem riesit (je to zlozite, rozsiruje to kod, CSS musim robit pre 3 prehliadace, zhorsuje to pripadnu aktualizaciu a zvecsuje neprehladnost) ... keby neexistoval nejaky lepsi sposob, v tom pripade by som nemal na vyber a robil by som to tak ...

ale sa chcem posuvat vzdy dalej, sprofesionalizovat svoje weby, vyuzivat nove flexibilnejsie moznosti ...
cize nechcem zaplatavat chyby, ale ked je nejake modernejsie riesenie tak sa ho naucim ...
budem sa opakovat, ale ...
Co je podla Vas najlepsie riesenie, pre tvorbu hocijakej stranky (bez ohladu na stupen vzdelania)??? (ak by sa dalo, poprosim trocha obsirnejsie)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you - Dale Carnegie
olgo0
Věrný člen
29. 11. 2006   #20
-
0
-

To greppi: nehces rozsirovat zdrojovi kod, nehces mat ani viac suborou stylov a hces sprofesionalizovat svoje weby. tak to mas len jedinu moznost a to pockat na dobu kedy budu vsetky browseri zobrazovat jednotne. stavim sa dovtedy davno zabudnes aj na co sluzi tag <html> (to neni narazka na tvoju osobu ale na to, ze sa to v najblyzsih 10 rokoh zarucene nestane)

btw: zaplatavanim chyb by som skor nazval podmienenu interpretaciu a nie PHP. (nehovoriac o jej pouzitelnosti a funkcnosti)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Opera — založil don_Dominique

Opera 9.5 — založil mates

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý