C# - událost mouseclick – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# - událost mouseclick – .NET – Fórum – Programujte.comC# - událost mouseclick – .NET – Fórum – Programujte.com

 

spartan13
~ Anonymní uživatel
67 příspěvků
4. 9. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřebuji zjistit, jak vytvořit událost mouseclick, když se jedná o vytvořený formulář za běhu programu 

(Form x=new Form() )

zkoušel jsem v běhu programu jí přiřadit jméno x.Name a napsat pro toto jméno třídu, což samozřejmě nefunguje.

Děkuji za každou odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
4. 9. 2011   #2
-
0
-

Nevím, co myslíš vytvořením události.  Vyber si:

public class Form1 : Form
{
    ...
    private void hrcprc()
    {
        FormX x = new FormX();
        x.Show();
        x.DoClick(null);
    }
}

public class FormX : Form
{
    public FormX()
    {
        this.Click += new System.EventHandler(this.ClickHandler); // <-- ?
    }

    public void DoClick(EventArgs e)
    {
        this.OnClick(e); // <-- ?
    }

    private void ClickHandler(object sender, EventArgs e)
    {
        MessageBox.Show("ClickHandler");
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
spartan13
~ Anonymní uživatel
67 příspěvků
4. 9. 2011   #3
-
0
-

Dobrý den,

špatně jsem to napsal, šlo mi o zachycení kliknutí myší. 

   Form Ploska=new Form();
--------
 public class Ploska : Form
    {
        public Ploska()
    {
        this.Click += new System.EventHandler(this.ClickHandler); // <-- ?
    }

    private void ClickHandler(object sender, EventArgs e)
    {
        MessageBox.Show("stisknuto");
    }

    }

Bohužel při kliknutí myší na formulář se nic neděje. Pokud se podívám na jejich generovaný kód u Form1, tak tam mají událost MouseClick ale tu se mi tam nepodařilo dostat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
4. 9. 2011   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
spartan13
~ Anonymní uživatel
67 příspěvků
4. 9. 2011   #5
-
0
-

#4 Chrasty
Díky za odpověď.

Problém vyřešen, jeden z problémů byl i v tom že jsem měl Form neco=new Form() a následně napsanou třídu pro neco, což byl nesmysl.

místo toho jsem měl volat Form neco=new Formular() kde Formular() je zděděná třída Form

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

,,Mouseclick,, — založil Ivo

MouseClick Event — založil Mutagen

Onclick událost — založil Matouš

Vlastní událost — založil vigum

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý