Změna velikosti pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Změna velikosti pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comZměna velikosti pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin
~ Anonymní uživatel
1380 příspěvků
6. 9. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,chtěl bych se zeptat jak vytvořit pole s délkou která jde měnit. Normální pole udělám třeba int pole[30]; ale už potom nejde změnit délka,nebo třeba že by se jako délka dala nějaká proměnná to taky nejde :(  a hlavně nevím někdy kolik těch prvků budu potřebovat. 20,30,100 atd. něco sem tady četl o dynamickém poli nebo tak ale nevím jestli je to ono. Děkuju za odpovědi, v c++ jsem... jak to říct. něco mezi začátečníkem a mírně pokročilým . Uvažoval sem že bych místo pole použil vector,ale na českých stránkách toho moc neni (to na builderu sem vůbec nepochopil) a na anglických... něco chápu ale když je mi 14 moc to přeložit nedokážu. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.28.–
Reklama
Reklama
Míša
~ Anonymní uživatel
105 příspěvků
6. 9. 2011   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1380 příspěvků
6. 9. 2011   #3
-
0
-

Děkuji moc,celkem to chápu .Jak ho vytvořit a jak do něj něco dát. Ale nechápu ty iteratory. to je něco jako indexy? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.28.–
yaqwsx+9
Posthunter
6. 9. 2011   #4
-
+1
-
Zajímavé

#3 Martin
Pozor; Míša zapomněl uvést, že po skončení používání paměti získané pomocí new ji musíš zase uvolnit - jinak by docházelo k memory leakům - ztrátám paměti.

//Až pole nebudeš potřebovat...
delete [i] a;

Iterátor není přímo index. Iterátor je v podtatě ukazatel na prvek kontejneru, který definuje i některé další operace (např. u dopředného iterátoru po přičtení jedničky ukazuje na další prvek v kontejneru)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.120.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 125 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý