Aktivní položka v seznamu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Aktivní položka v seznamu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAktivní položka v seznamu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
gavec
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
6. 9. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,

mám následující problém, který bych potřeboval vyřešit. Byl bych rád za každou radu. Na stránce mám dejme tomu 3 <ul><li></li>...</ul> seznamy, které zobrazují aktivní položky pomocí class='active'. Tzn, každý z těchto 3 seznamů může mít jeden aktivní prvek, který řeším pomocí třídy 'active'.

Teď ale potřebuju u aktivních prvků udelat hover efekt pomocí jquery. Problém je v tom, že se tento hover efekt provádí i u ostatních aktivních prvků ve zbylých dvou seznamech.

Snažil jsem se to řešit tak, že si pro každou položku menu vytvořím ještě jedno skryté pole, které budu zobrazovat po najetí myší. Nějak takto, ale funkčnost je špatná.

$(document).ready(function() {

$("#menu-left ul").mouseover(    
  function () {     
    $(this).find('li a.active').css('display','none');
    $(this).find('li a.cross').css('display','block');
  } 
);
$("#menu-left ul").mouseout(
  function () {
    $(this).find('li a.cross').css('display','none');
    $(this).find('li a.active').css('display','block');
  } 
);


});


Děkuji za případné rady nebo návrhy řešení

Ondra

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.156.–
Reklama
Reklama
gavec
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
6. 9. 2011   #2
-
0
-

Jednoduše řečeno, javascript provádí danou operaci se všemi aktivními prvky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.156.–
gavec
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
7. 9. 2011   #3
-
0
-

Tak už jsem to vyřešil. Špatně vložené třídy ve zbylých seznamech.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.156.–
CZechBoY+4
Věrný člen
7. 9. 2011   #4
-
0
-

CSS: ul li.active:hover {color:red}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 160 hostů

Podobná vlákna

Aktivní položka menu — založil Janina

Nova polozka do databazy — založil Elited

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý