Vysvětlí mi to někdo? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vysvětlí mi to někdo? – C / C++ – Fórum – Programujte.comVysvětlí mi to někdo? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

26. 11. 2006   #1
-
0
-

Pt?te se co? V?echno! Prol?z?m internet - knihy, ?l?nky, seri?ly o C/Cpp apod. V?ude se p??e jak na to, jak napsat "Hello world!" atd. a v?echno to ch?pu a? do kompilace. Dost ?asto se mi st?v?, ?e autor zapomene n?jakou tu 'drobnost' jako t?eba uveden? knihovny.. na st?edn?ky sere pes ?e ano? J? si velmi v???m pr?ce kterou si auto?i ?l?nk? nab?raj? nav?c aby pomohli ostatn?m ale co m? doh?n? k ??lenstv? je kdy? ka?d? tento seri?l za??n? v?cem?n? stejn? a nikde se nep??e o probl?mech (a ?e?en?ch!!) kter? mohou p?i kompilaci nastat. Kdesi jsem st?hl jednu knihu a v prvn?m p??kladov?m programu musel upravit ?ty?i hrubky aby se to zkompilovalo - j? C nerozum?m a sna??m se ho nau?it a jsem nucen si vym??let co ?e se to tomu kompil?toru nel?b? (je?t??e to popisuje a i laik jako j? tomu ob?as porozum?). Safra n?jak jsem se musel vy?vat :) Je mi jasn? ?e s kompilac? mi n?kdo st??? pom??e (pokazit se m??e leccos) ale ne?lo by n?jak shrnout vůbec to chov?n? obecn? abych si mohl p?e?it probl?my s?m? P?: za??nal jsem s webdesignem a koupil si knihu o PHP jako jazyku pro web > nakonec jsem zjistil podvod - bez HTML se nehnu. Nau?il jsem se HTML a za?al cosi tu?it o CSS? Nau?il jsem se CSS a d?lal pokusy s XHTML a najednou byly probl?my s k?dov?n?m. Co to je zatracen? n?jak? k?dov?n?, ??kal jsem si - v?ude psali cosi o n?jakym iso, latin a windows a kdov??em je?t?. Tak jsem psal iso-8859-2 do dokumentu a nic-znaky po??d blbly. Nakonec jsem si s?m p?i?el na to jak to s t?m k?dov?n?m je ale to n?jakou dobu trvalo. Jdem d?le - kamar?d d?l? dom?c? úkol > web ve wysiwyg editoru a nejdou mu tam ?esk? znaky. Po?le to m? a j? to zprav?m a jen tak mimochodem mu vysv?tl?m jak je to s t?m k?dov?n?m apod. aby si to p???t? ud?lal s?m - ch?pe to a to tak b?hem dvou minut. Neexistuje n?kde vysv?tlen? princip? kompilace, toho jak pracuje samotn? program, jak? je rozd?l mezi .c a .cpp nebo t?eba .exe soubory. Co je "new project" a co "source file"? Co znamen? "build" apod.?
Te? u? jenom ?ek?m jak tady n?kdo vy?vihne blablabla=blyblylby a nazdar i p?esto ?e pov?t?inou v?echno z?vis? se v??m a podobn? vysv?tlen? nikomu nepomohou p?ij?t na to jak to v?echno zapad? do sebe. No jo - v?m ?e toho je hodn? a te?ko to n?kdo pop??e zde .. cht?l bych jen link n?kam kde to je, je-li to n?kde v?bec.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
26. 11. 2006   #2
-
0
-

jde o to ze kiha nemuze obsahnout vse proto se vybira to best navic to co ctes hodiny reknes par vetama kamarodovi - proto sou lekce s osobnim instruktorem tak drahe ! - to ze jsou clanky nekvalitni je pouze chyba autoru ;)
programovani v C je jednoduche, ja jel jen podle knihy a ani sem nemel net a vypracoval sem se bez jedineho dotazu- je to proste o trpelivosti nic jinyho to neni ! nerikam to jen tobe ale vsem....

doporucuji ti jiny knihy a jine clanky.
treba builder.cz
cau

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
26. 11. 2006   #3
-
0
-

Právě jsem narazil na jeden článek který vypadá zajímavě. Po dvou dnech ničeho.
Z jaké knihy jsi se učil? Přemýšlím o C++ za 21 dní.
A ještě poslední otázka: je nutné umět C pro zvládnutí C++?
PS: z kurzů C tady na programujte jsem četl jen do fáze "hello world" takže jejich kvalitu nemohu posoudit (to jen abyste si nemysleli že o vás tady mluvím jako o autorech nekvalitních článků..) > teď hledám informace jichž jsem se dožadoval výše.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
26. 11. 2006   #4
-
0
-

napr ja som sa ucil C++ podla Rozumime C++ (neodporucil by som ani najvacsiemu nepriatelovi) bez googlu by som skoncil po druhej kapitole a nevedel by som apsolutne nic ... je to vazne len o hladani ... a anglistine bez nej sa programovat nikdy nenaucis ... je mi to luto ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Pedro0
Stálý člen
26. 11. 2006   #5
-
0
-

kompilacia je v podstate proces spajania kniznic (to je to #include <nieco.h>) a prekladu do strojoveho kodu ktory uz dokaze pochopit PC
.exe je v podstate binarny subor ktory cita operacny system a potom posiela procesoru instrukcie co ma robit ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
zacatecnik0
Super člen
26. 11. 2006   #6
-
0
-

to paladin:
ale to neni presne dit si mu nerekl co je linking ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Pedro0
Stálý člen
26. 11. 2006   #7
-
0
-

To zacatecnik:
ani co je to building ... ani na akom principe funguje kompilator, ani ako zabezpecit linkovanie aby nedoslo ku konfliktom prilinkovanych kniznic ... myslis ze mam cas pisat knihu?? (pripadne aspon serial o tom ako funguje pamat pocitaca beh programu co su to procesorove instrukcie ako procesor funguje, co je to preprocesor atd.. ?? ) toto je tema o ktorej je textov na internete fura, na toto sa da povedat jedina vec..
ak nieco nevies pomoze google ak niecomu nerozumies pomoze wikipedia ... a ak nie tak je cas sa zacat hrabat vo vedeckych clankoch ... ale myslim ze to nehrozi nikomu na tomto portale zatial ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Miroslav Kajan0
Věrný člen
26. 11. 2006   #8
-
0
-

To inocencz: Nic není dokonalé, i když, pravda, 4 hrubky v jednoduchém kódu a vydat to... To je poněkud silné kafe :) Mám C++ za 21 dní a DOCELA to jde, ale musím poměrně často dohledávat na internetu a na fórech. Seriál na builder.cz (http://www.builder.cz/serial24.html) je jedna z nejlepších věcí na českém internetu, ale předpokládá, že znáš Céčko. Nejlepší seriály však nejsou v češtině. Jak říká Paladin - bez angličtiny se nehneš.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
26. 11. 2006   #9
-
0
-

Nevím co to bylo. Napsáno to bylo celkem slušně a mělo to i logicky rozvržení plán výuky ale bohužel není možné nutit začátečníka aby si doplňoval kód jazyka který nezná :)
Naštěstí jsem právě objevil cosi kde autor pojal výklad tak jak jsem chtěl takže před hello world vysvětluje spoustu ostatních věcí kolem. Našel jsem co jsem hledal. Jestli to přelouskám si pročtu nějaké seriály, pořídím nějakou knihu a budu doufat v její kvalitu. Tenhle topic jsem založil kvůli zlobě jež se ve mě nahromadila po dvou dnech 'blbnutí' s kompilátorem a nefunkčními kódy. Budu se snažit se s problémem poprat sám a nefňukat na fórech :)
Díky za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
26. 11. 2006   #10
-
0
-

To inocencz: nieje mozne ze si ten kod len zle opisal ?? (nieco si nehodov vynechal atd??) ono sa dost casto stava ze ti program stroskota na ciarke a nejde spustit ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
JumBo
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
26. 11. 2006   #11
-
0
-

Když tady o tom diskutujete, mohli byste sem nahodit nějaké linky na zahraniční weby o programování.
Díval jsem se do odkazů tady na programujte.com, ale jsou tam jen české weby.
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
26. 11. 2006   #12
-
0
-

Možná to není, leda že by letos nefungovalo ctrl+c ctrl+v tak jak má :) Je to jeden z důvodů proč jsem chtěl zjistit všechny podrobnosti o jazycích C a C++ kompilaci apod. Probíraný jazyk byl C a já to kompiloval jako C++ projekt a nevím jestli to nemohlo být nějakými rozdíly v syntaxi - jenom mi prislo divný 'main();' když já měl za to že se píše 'int main()'. No prostě ty chyby tam byly ale o to nejde, šlo mi o nějakou pomoc nebo alespoň o vykřičení se do étheru což se mi povadlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
26. 11. 2006   #13
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
JumBo
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
26. 11. 2006   #14
-
0
-

To midin: Myslel jsem něco podobného jako třeba programujte.com. Hodně informací, široký okruh témat, každý den nové články ... Tímto bych chtěl i poděkovat adminům za skvělý web.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
26. 11. 2006   #15
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Pedro0
Stálý člen
26. 11. 2006   #16
-
0
-

To inocencz:f-cii ak nezadas navratovu hodnotu tak je to automaticky int ak nezadas parametre tak su automaticky void
a chyba bola v tom main;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Marek0
Návštěvník
29. 11. 2006   #17
-
0
-

NE/Odporucam ANSI C K&R, este ju nemam, ale spolubyvajuci ju nevie vynachvalit cele roky v nej listoval pri praci!!
C++ - to je uz ine kafe, najkor jedno potom druhe :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
29. 11. 2006   #18
-
0
-

to myth:
mno ja nevim jestli ta K&R prosla nakou editaci ale pokud vim tak to vychazi ze stary normy otcu jazyka C :) takze tam spousta veci chybi, treba void,const atd. :) bohuzel si nemuzu vzpomenout kde sem to na netu cetl ale kdo neveri at hleda......
i kdyz je mozny ze druhe vydani knihy v roce 1988 viz. wikipedie prinasi nove veci dle novyc norem do knihy.....

kazdopadne to byla jedna z knih co jsem vlastnil v pocatcich (pozmka v pdf, jazyk SK a mam ji doted ;) ) ale nikdy sem ji necetl, proste sem mel jine knihy, vcetne herouta ktery i kdyz se rika ze je tezsi...mno me stacil - na nom sem se naucil ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
myth
~ Anonymní uživatel
55 příspěvků
30. 11. 2006   #19
-
0
-

OK neviem zatial posudit, este som ju totiz nevidel, ale uz coskoro podam info.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tax0
Super člen
1. 12. 2006   #20
-
0
-

inocencz píše:#
# Mo?n? to nen?, leda ?e by letos nefungovalo ctrl+c ctrl+v tak jak m? :) Je to jeden z d?vod? pro? jsem cht?l zjistit v?echny podrobnosti o jazyc?ch C a C++ kopilaci apod. Prob?ran? jazyk byl C a j? to kompiloval jako C++ projekt a nevim jestli to nemohlo b?t n?jak?mi rozd?ly v syntaxi - jenom mi prislo divn? ##uvozovka##main();##uvozovka## kdy? j? m?l za to ?e se p??e ##uvozovka##int main()##uvozovka##. No prost? ty chyby tam byly ale o to nejde, ?lo mi o n?jakou pomoc nebo alespo? o vyk?i?en? se do ?theru co? se mi povadlo.



Source File - Zdrojov? Kod, neboli to co p??e?....
New Project - Nov? projekt
Build - sestavit, vytvo?it (Program kter? ti vyplod? ze zdroj?ku spustiteln? soubor)
Kompilace - Prokram kter? to co ty p??e? "spl?c?" dohromady. Tz. ?e t?eba kdy? p??e? direktivy #include <stdio> nebo <iostream> atd, ur?uje? mu kam se m? kouknout co znamen? to co ty mu p??e?.

Imho jde to asi i bez znalosti Angli?tiny ale kdy? zn?? angli?tinu dost ti to pom??e. Sousta v?c? je pak intuitivn?ch a v?t?inou ti to tan kompil?tor ?ekne v ?em m?? chybu (syntaktickou). Jinak http://slovniky.atlas.cz http://www.rewin.cz Samoz?ejm? to nem??e? br?t doslovn? v technick?ch sm?rech ti to bude ps?t blbstva.

K tomu ctrl+c/ctrl+v imho na to se vyser jestli se skute?n? chce? n?co nau?it tak si to opi? a nekop?ruj a ten zdroj?k si ?ti p??kaz po p??kazu a ??kej si co to m? ten konkr?tn? ??dek ud?lat. Jako za??te?n?kovi mi to dost pom?halo a i te? kdy? ?e??m n?jak? probl?m tak to dost pom??e.

Je upln? jedno jestli C/C++, C#, pascal...... Je upln? jedno v jak?m jazyku p??e? principy jdou stejn? jenom se obm??uje syntaxe.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Carpe diem. (Horatius)
Jak se liší Windows a Tamagoči? Windows chcípnou, i když se o ně staráte.
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.Vsetci mi hovoria, ze meno kocura sa ako heslo pre roota nehodi. :-( Ale ked ja som si tak privykol na mojho qzb!7kw_2et !
Pedro0
Stálý člen
2. 12. 2006   #21
-
0
-

Tax píše:Kompilace - Prokram kter? to co ty p??e? "spl?c?" dohromady. Tz. ?e t?eba kdy? p??e? direktivy #include <stdio> nebo <iostream> atd, ur?uje? mu kam se m? kouknout co znamen? to co ty mu p??e?.


ty hovoris o linkovani .. nie o kompilovani ...

Tax píše:Je upln? jedno jestli C/C++, C#, pascal...... Je upln? jedno v jak?m jazyku p??e? principy jdou stejn? jenom se obm??uje syntaxe.


Principy ano, ale v kazdom jazyku sa musis starat o nieco viac ako len o principy aby to fungovalo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
4. 12. 2006   #22
-
0
-

To Taxi: angli?tin? (aspo? trochu) rozum?m. Ne?lo mi ani tak o to ?e new project=nov? projekt jako sp?? o to co to ten 'nov? projekt' vlastn? je (a hlavn? k ?emu je) .. "je to projekt" (pr?v? jsem si vybavil sc?nu z RedDwarfa > "Co je to vlastn? teorie relativity?" "Je to teorie" ... "Teorie relativity je teorie o kter? se mluv? jen relativn?.")

PS: tohle jen takov? pozn?mka, odpov?di na to k ?emu je projekt nejsou nutn

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek0
Návštěvník
6. 12. 2006   #23
-
0
-

To si nevies domysliet? Vsak ked to clovek skusi 'otvorit' (kliknut) a vidi co sa udialo, tak na to musis prist sam

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Milan0
Stálý člen
9. 12. 2006   #24
-
0
-

no ja by som odporucal pre zaciatok asi knihu: "Nauc se sam C" a potom "Nauc se sam C++" od Herberta Schildta, je to pisane v cestine a hlavne takym stylom ze tomu bude rozumiet aj debil (aj ja:)) ..cez leto som si jednu z tych knih zobral na dovolenku a cital vacsine som dokonca aj rozumel.. ale nemal som tam komp tak som nemohol skusat a testovat a po dovolenke som sa tomu uz nevenoval..:) no a teraz po dlhych mesiacoch sa k tomu vraciam a opakujem si:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Tax0
Super člen
9. 12. 2006   #25
-
0
-

2 PaLaDiN: Myslel sem to tak, ?e m?? ?e?it ur??t? probl?m, ten si mus?? rozlo?it promyslet, nejl?pe na?rtnout. To v?echno ostatn? u? je v?cem?n? o tom jak to "natlu?e?" do konkr?tn?ho jazyka. Ano samoz?ejm? ?e mus?? ?e?it taky proveditelnost ale tohle je u ka?d?ho jazyka stejn?. Proto podle m? zas tak na konkr?tn?m jazyku nez?le??. Je to jen a pouze m?j n?zor. A zku?enost z assembleru, ?e v?t?ina lid? ani netu?? co maj? d?lat nebo co chcou d?lat.

2 inocenz: No v tom p??pad? se omlouv?m nemyslel sem to nijak zle. Jen teda nech?pu na co vlastn? se pt?? a co chce? vysv?tlit. Proto?e up??m? ?e?eno kdy? n?? co znamen? "Nov? projekt" tak nevím co na tom chce? je?t? v?ce ch?pat.

Jedin? co ti m??u poradit p?e?ti si n?jaku knihu. Ale minim?ln? 5x proto?e z vlastn? zku?enosti v?m ?e a? na po 4x za?ne ?lov?k teprve tu?it o co jde. Pokud ti n?co v knize buide nejasn? projdi si to znova a znova dokud ty souvislosti nenajde?. Mi osobn? pomohlo to ?e to m?m z n?kolik a zdroj?. Jedin? pomoc je ??st, a ??st a zaj?mat se, bohu?el ale je to tak. J? mohu za sebe doporu?it nap? knihu "Nau?te se programovat" autor: Francis Glassborow, GRADA Publishing, 2005. Kter? se li?? od v?t?iny knih. Je k n? p?ilo?eno i CD se speci?ln?m v?vojv?m prost?ed?m.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Carpe diem. (Horatius)
Jak se liší Windows a Tamagoči? Windows chcípnou, i když se o ně staráte.
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.Vsetci mi hovoria, ze meno kocura sa ako heslo pre roota nehodi. :-( Ale ked ja som si tak privykol na mojho qzb!7kw_2et !
Miroslav Kajan0
Věrný člen
9. 12. 2006   #26
-
0
-

To Tax: Přesně, najít si více zdrojů je vynikající metoda, jak daný problém pochopit. Kupříkladu já mám (warez, jistěže) asi 20 knih (Eng většinou) a z toho to jde dobře pochopit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Inocencz
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 4. 2007   #27
-
0
-

Náhodou jsem se sem znovu dostal a přečetl si to všechno :) Mám už nějakou dobu koupenu knihu "Mistrovství v C++" a je to do puntíku přesně to co jsem potřeboval. Jinak k tomu jak jsem se tady (kdysi) ptal co je to nový projekt jsem měl namysli to že každá prkotina pokud se nad ní zamyslíte do hloubky vyvolává řadu otázek a pokud dokonale nevíte co se děje, jak funguje program, jak kompilátor apod. tak vám "Nový projekt" řekne akorát to že asi začnete s novým programem ale už ne zda je to stejné jako source file a pokud ne tak v čem se to liší .. dá se tak pokračovat celkem dlouho a daleko - na hledání problémů a nových otázek jsem celkem dobrej a to přede mě trochu staví věčné pochybnosti a nejistoty... Naštěstí mistrovství v c++ je napsáno přesně tak jak jsem potřeboval >> vysvětlí základy tématu, nakousne téma zodpoví hned moje otázky a zbaví mě otázek "co kdyby" a pak téma dotáhne.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
26. 4. 2007   #28
-
0
-

To Inocencz: Tak přeji hodně úspěchů a hlavně ať to vydrží.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mirek Braho0
Stálý člen
27. 4. 2007   #29
-
0
-

[podtrzene]To Inocencz:[/podtrzene]
Mohl bys mi poradit kde tu knihu sehnat? Teda jestli si ji nekupoval nekdy před měsícem. Já jí hledal na netu tohle úterý (24.4.) a všude byla vyprodaná. Našel jsem ji na www.nakupni-dum.cz ale tam byla uvedena doba sehnání 7 dnů a nevěřím, že jí seženou. Nevíš někde o eshopu, kde jí maj ještě na skladě? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
27. 4. 2007   #30
-
0
-

To vollf82: Nutně to musí být tištěná verze? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mirek Braho0
Stálý člen
27. 4. 2007   #31
-
0
-

To midin:

No na megauploadu už jsem jí našel taky. Ale pročítat 1000 stran z obrázků je trochu blbý, a tisknout to doma na tiskárně se mi taky nechce ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mirek Braho0
Stálý člen
27. 4. 2007   #32
-
0
-

BTW: Poraď te mi prosím jakym jednoduchym algoritmem se da spočítat počet řádků v souboru, a potom vrátit cursor zpět na začátek toho souboru. Už se s tim zas matlam přes hodinu a nejde a nejde :/

ifstream soubor2;

soubor2.open(pent->d_name);
if (!soubor2) { cout << "Soubor nenalezen!" ;
cin.get();cin.get();return 1;} else

while (soubor2.good()) {
soubor2.get(znak);

if (znak=='\n') rad++;
soubor2.close();
}
cout <<rad;

ifstream soubor;
soubor.open(pent->d_name);


Myslel jsem to udělat takhle (počet řádků je v tom rad), a tím znovu otevřením ten kursor zase vrátim na začátek pro další čtení. Jinak s pozicováním toho kursoru mam problémy, nějak nechápu funkci toho SEEKG() ... Jestli se to tim teda dělá :/ To jako parametr mam zadat počet znaků o který se to má vrátit či co ? Please help ...

Jo a přeju hezkej víkend všem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
27. 4. 2007   #33
-
0
-

To vollf82: Řešil bych to stejně, co hlásí překladač?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mirek Braho0
Stálý člen
30. 4. 2007   #34
-
0
-

Tak už jsem to vyřešil ... jak triviální chyba :) A pomoh mi k tomu debugger z Dev C++ (pro nováčka).

Chyba byla v tom zavření souboru už v cyklu (chyba se projevovala tak,l že mi to napočítalo 0 řádků)



ifstream soubor2;
soubor2.open(pent->d_name);
if (!soubor2) { cout << "Soubor nenalezen!" ;
cin.get();cin.get();return 1;}

while (soubor2.good()) {
soubor2.get(znak);

if (znak=='\n') rad++;

}
soubor2.close(); //posunuto ven z cyklu
cout <<rad;

ifstream soubor;
soubor.open(pent->d_name);

No jo přeci už jen to bylo v pátek odpoledne a únava a těšení na víkend dělali své :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Zahraje nekdo? — založil Jan Malý

Pomuže mi někdo? — založil f.d.

Je tu někdo šikovný? — založil Marek

Nevi nekdo — založil

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý