Pomoc se scriptem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc se scriptem – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc se scriptem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
turbo-snek0
Newbie
7. 9. 2011   #1
-
0
-

Zdravim, mam script s cyklem na zadavani jednocifernnych cisel a mam tam podminku, pokud je cislo vetsi nez jednociferne, tak at ho to vrati na zadavani cisla, ktere zkazil. Ale porad mi to nejak hapruje. Uz si nadtim lamu hlavu druhej den a porad nato nemuzu prijit. Muze mi prosim nekdo pomoci?

#include <iostream>
#include <string>

using namespace std;

int main ()
{ 
     
   char cislo[6];
   int c;
   
   for (c=0; c<5; c++)
    {
             
             
            
                  cout << "Zadejte " << c+1 << ". z5: ";
              cin >> cislo[c];          
               if (cislo[c] > 9)
                 cout << "Nezadali jste jednocifenrne cislo";
                  else
                    cout << "Zkuste to znovu: ";
              
              
              }
                 
            
                
     
     
    
     cin.get();
     cin.get();
     return 0;
}

Predem dekuji za kazdou pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
Reklama
Reklama
street punk+1
Návštěvník
7. 9. 2011   #2
-
0
-

#1 turbo-snek


Načo tam používaš char ??..a keď chceš zmazať to zlé číslo, tak musíš dať príkaz cin.clear()

#include <iostream>
const int arsize = 5;

int main ()
{
	using namespace std;
	int cislo[arsize];
	for (int i = 0, j = 0; i < arsize; i++, j++)
	{
		int temp;
		cout<<"Zadajte "<<j + 1<<". cislo z piatich: ";
		cin>>temp;
		if (temp > 9)
		{
			cout<<"Zadali ste zle cislo.\n";
			cin.clear();
			while (cin.get() != '\n')
				continue;
			cout<<"Zadajte "<<j + 1<<". cislo z piatich: ";
			cin>>temp;
		}
		cislo[i] = temp;
	}
	cout<<endl;
	for (int i = 0; i < arsize; i++)
			cout<<cislo[i]<<endl;
	system ("pause");
	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.191.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
7. 9. 2011   #3
-
0
-

#2 street punk
cin.clear() smaže pouze chybový příznak, ale obsah vstupního proudu zůstane, takže by měl ještě vyhodit obsah vstupního proudu:

string thrash;
cin >> thrash;
cin.clear();
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Reshi0
Duch
7. 9. 2011   #4
-
-1
-
Mimo téma

#1 turbo-snek
ja by som navrhoval nieco taketo : 

#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;

int main() {

    int cislo[6];
 
    for (int i = 0; i < 6; i++){
        cout << "Zadaj cislo "<< i + 1 << ":";
        cin >> cislo[i];
        while (cislo[i] >  9){
            cout << "Nezadali ste jednociferne cislo skuste to znovu";
            cin >> cislo[i];
        }
    }
    cout << "Koniec programu";
    return 0;
}

A netreba riesit ziaden cin.clear().  

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.11.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
7. 9. 2011   #5
-
0
-

#4 Reshi
jaktože netreba riesit? Co když uživatel nezadá číslo, ale třeba znak, řetězec, apod.?

a cstdlib je zbytečné

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
street punk+1
Návštěvník
7. 9. 2011   #6
-
0
-

A ešte taká drobnosť podľa zadania 

if (temp > 9 || temp < -9)
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.191.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 191 hostů

Podobná vlákna

Pomoc s php scriptem — založil jonmar679

Vytvoření db scriptem — založil lubos

Problem ze scriptem — založil Majký

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý