HttpContext ASP. NET – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

HttpContext ASP. NET – .NET – Fórum – Programujte.comHttpContext ASP. NET – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Johnnny
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
8. 9. 2011   #1
-
0
-

Vedel by mi niekto vysvetlit co je to a ako sa to pouziva ? Nasiel som rozne clanky na nete, ale stale mi to nie je celkom jasne. Vygooglil som, ze je to objekt, ktory obaluje vlastnosti aktualneho http poziadavku. To znamena, ze sa v nom nachadzaju napr aktualne hodnoty Session, Cache atp ? 

Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.240.–
Reklama
Reklama
8. 9. 2011   #2
-
0
-

#1 Johnnny
Ano, to je správně. Co ti na tom není jasné?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Johnnny0
Návštěvník
8. 9. 2011   #3
-
0
-

#2 djanosik
Uz tomu rozumiem. Mne nejak nebol jasny rozdiel medzi pouzitim napr Session a HttpContext.Current.Session. Preto som chcel vediet, aky vyznam ma objekt HttpContext. Ale vygooglil som, ze Session(resp Page.Session) len uchovava odkaz na HttpContex.Current.Session, takze ide v principe o to iste, akurat pomocou HttpContext mozem k Session pristupovat aj mimo Page. Teda dufam, ze tomu chapem spravne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.240.–
8. 9. 2011   #4
-
0
-

#3 Johnnny
Jo, určitě je to tak. Stránka nabízí přímo přístup k některým objektům, takže není nutné psát tolik kódu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Johnnny0
Návštěvník
8. 9. 2011   #5
-
0
-

Super :) Pretoze aj ked v ASP .NET nieco viem, kopec veci, mozno zakladnych mi este robi problem. Chapat cely cyklus strasnky a tak podobne. A v knihe to je sice napisane celkom zrozumitelne, ale aj tak obcas clovek nevie co presne si pod tym ma predstavit ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.240.–
8. 9. 2011   #6
-
0
-

Můžeš si to výrazně zjednodušit použitím ASP.NET MVC.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Johnnny0
Návštěvník
8. 9. 2011   #7
-
0
-

Ano, chystam sa na to. Ale nejaku dobu sa venujem WebForms, tak pri tom este chvilu ostanem. Vela veci z WebForms bude pouzitelnych aj v MVC, alebo nie ? A v com to bude jednoduchsie ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.240.–
8. 9. 2011   #8
-
0
-

No to spíš nebude, je to úplně jiný koncept a tahat tam věci z WebForms je spíše na škodu. V čem to bude jednodušší? To ti neřeknu, ale časem na to určitě přijdeš sám. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Johnnny0
Návštěvník
8. 9. 2011   #9
-
0
-

Takze sa to javi ako perspektivna technologia ? Myslim ty, ci sa stava stale popularnejsou na ukor WebForms alebo sa rozvijaju spolocne. Viem, ze je to trochu OT, ale ked sme s tym uz zacali ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.240.–
8. 9. 2011   #10
-
0
-

Perspektivní určitě ano a u nových projektů se určitě prosazuje více než WebForms. Myslím si, že WebForms obsahuje dost věcí, které jsou v současné době spíše na škodu (viewstate, postback, atd). Ale oficiálně se oba frameworky rozvíjejí společně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Johnnny0
Návštěvník
8. 9. 2011   #11
-
0
-

Aha. No, tak ja teda popri WF(ked som s tym uz zacal) budem po veceroch venovat MVC. Aspon zakladom, kym mam na to este cas. Skola zacina az o tri tyzdne :P Dakujem za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 52 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý