Názor na UHK - Fakulta informatiky a managementu – Vzdělání – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názor na UHK - Fakulta informatiky a managementu – Vzdělání – Fórum – Programujte.comNázor na UHK - Fakulta informatiky a managementu – Vzdělání – Fórum – Programujte.com

 

null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
8. 9. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,

rád bych slyšel několik objektivních názorů na tuto školu. Lidé, možnosti, popularita, obtížnost, komunita, budoucnost, zkušenosti, apod. Budu rád za každý příspěvek. 

Přemýšlím o programu Aplikovaná informatika.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
CZechBoY+4
Věrný člen
8. 9. 2011   #2
-
0
-

jestli myslíš UHK jako tu školu v HK tak u nás učí jeden vyučenec, kterej tam učí tvorbu webu a vůbec tomu nerozumí takže asi škola na nic :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
8. 9. 2011   #3
-
0
-

no brácha tam byl teď u zápisu a podle skladby předmětů to zase nevypadá tak zle, ale objektivně zhodnotit nemůžu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
9. 9. 2011   #4
-
+1
-
Zajímavé

Ahoj,

mám za sebou dva roky Informačního managementu. Zajímavej obor, ale postupem času mi začalo vadit ekonomický zaměření (resp. ne předměty jako takový, ale spíš nutnost učit se to ke státnicím). Letos jsem změnil obor na Aplikovanou informatiku (kombinovanou formu).

Nevím co víc bych ti k tomu mohl napsat a už vůbec by to nebylo objektivní. Mám za sebou relativně malý počet vysokých škol, takže asi nebudu mít dostačující nadhled. Ale zkus se zeptat na konkrétní věci. Možná ti v něčem pomůže http://fim.uhk.cz/kroky/

#2 CZechBoY
A kdo že to je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
CZechBoY+4
Věrný člen
9. 9. 2011   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
9. 9. 2011   #6
-
0
-

#5 CZechBoY
Aha, tvorba webu asi není zrovna jeho obor, ale na ten úvodní semestr to stačí. Jinak je to jeden z nejzajímavějších cvičících na FIM.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Šťouchal0
Stálý člen
9. 9. 2011   #7
-
0
-

Dokázal by někdo vypíchnout přednosti UHK? U škol jako je technika v Praze je to poměrně jednoduché, ale o UHK? Myslím tím, čím se odlišuje, čím je lepší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.191.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
9. 9. 2011   #8
-
0
-

Díky za současné příspěvky a těším se na další.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
9. 9. 2011   #9
-
0
-

#7 Šťouchal
Těžko říct. Ta škola je relativně jednoduchá a nezabírá moc času, takže ho máš dostatek pro osobní rozvoj. Ale taky to znamená, že se tam hlásí každej ****, to může někomu vadit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Šťouchal0
Stálý člen
9. 9. 2011   #10
-
0
-

#9 djanosik
Děkuji za, podle mého, objektivní názor :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.191.–
Martin Adámek
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
27. 5. 2012   #11
-
+1
-
Zajímavé

Tvorba webu je můj obor, ale nejsem grafik.

Vizte úvodní přednášku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.51.–
Martin Adámek
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
28. 5. 2012   #12
-
0
-

#6 djanosik

Můj web má docela zajímavé funkční a technické vychytávky (nemluvě o základní správnosti a respektování zásad - číž se mnoho překrásných webů chlubit nemůže), z nichž některé jsou odhalitelné . Jestli web posuzujete podle grafiky, a ne podle toho, co umí, a jak se chová, tak studujte radši umělecký design, a ne informatiku :)
Já se zabývá tím, aby web fungoval, aby se za různých stížených okolností choval, jak se chovat má, a aby nabízel různé doplňkové možnosti. Malířství už je jiný obor - dělám-li web pro někoho, nakóduji grafiku, kterou dostanu od grafika. Na svém webu to neřeším. Člověk snažící se vyznat v autech by se nikdy neměl strhnout k tomu, aby vlastnosti podvozku a motoru posuzoval podle tvaru karoserie. Jak obvykle říkám - dělám Volva, ne Citroeny. Dělám to tak, aby to dobře a spolehlivě fungovalo, ne aby to umělecky oslňovalo na první pohled.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.51.–
28. 5. 2012   #13
-
0
-

#12 Martin Adámek
Tomu věřím. Váš web může obsahovat zajímavé vychytávky, může být řešený zcela správně, může být 100% validní. Ale k čemu to je? Koho to má zaujmout? Náhodné uživatele? Nevím jistě, jestli je to možné. Oni o těch vychytávkách a správnosti nevědí. Oni vidí jen uživatelské rozhraní, jen tu grafiku a ta v nich zanechá špatný dojem.

Víte, ani já nejsem grafik. Vlastně nejsem ani kodér, k XHTML se dostanu spíš výjimečně. Ale o tom to přeci není. Váš web je Vaše vizitka a někteří studenti ho mohou brát jako příklad správně řešeného webu. Proto byste se tím měl zabývat. Každý webař by měl mít alespoň základní pojetí o UI/UX, protože to v praxi uplatní daleko lépe.

Upřímně, na Vaše přednášky (nebo cvičení) týkající se tvorby webu jsem nechodil. Neměl jsem k tomu důvod. Váš web ve mně nevzbudil žádný zájem. Neměl jsem pocit, že bych se od Vás mohl dozvědět něco co si nepřečtu v knížce :)

BTW: Uživatelé Vašeho webu nejsou lidé snažící se vyznat v autech. Oni se v nich chtějí jen projet a očekávají nějaký komfort :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
29. 5. 2012   #14
-
-4
-
Otravné

Jo, podívejte se na Jánošíka, jak má pěknej web. O ničem a na hovno, ale pěknej...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Martin Adámek
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
29. 5. 2012   #15
-
+2
-
Zajímavé

Uživatel se v autech vyznat nepotřebuje, ale ten, kdo chce auta vyrábět, by se v nich vyznat měl :)
A měl by si dojít ke každému prohlédnout/poslechnout to, co dotyčný umí, nezávisle na tom, jak umí něco jiného.

A zdaleka tím nemyslím validitu. Validitě Vás může naučit i validátor, k tomu nepotřebujete člověka.
Jde o spousty dalších faktorů, vč. zásad použitelnosti, přístupnosti, přizpůsobivosti, sémantiky, SEO, a ty žádný automatický validátor nezkontroluje. Snažil jsem se témata těch podoborů zařadit postupně nenásilně do výuky, aby se všechno hned dělalo správně (a vědělo se proč a jak), takže to samo o sobě až tak moc samostatně nevyčnívalo.
Už jen to, že kontrola jednoho projektu zabírala desítky minut a desítky řádků v Excelu naznačuje, že validita je jen kapka v moři :)

Pro běžného uživatele grafika důležitá být může - to jsem ostatně na přednášce říkal. Že jste si nepřišel pro informace, které Vám stát zaplatil, je samozřejmě Vaše volba. Část obsahu výuky si samozřejmě někde můžete přečíst, i když část (praktické ukázky a předvedení rozdílů) ne, ale i místo toho si najdete ukázky jiné.
Naštěstí mi přišlo, že na mé části přednášek bývala účast relativně (v porovnání s jinými) solidní, takže snad pro někoho něčím zajímavé byly. Pointa školy (vyučujícího) je, že Vám to naservíruje a předkouše, aby na stejné poznání stačilo míň času a úsilí.

Zatím jsem to bral tak, že můj web bylo moje dílo, a nejsem-li grafik, grafiku neřeším - hranatá Volva také plnila silnice. Časem s nasazením grafiky počítám (koncepce a pojetí/smysl moje; grafický návrh od grafika; nasazení/nakódování moje), ale není to pro mě priorita.

Jsem web.programátor, vyřádím se třeba v tom, že když nasazuji AJAX, tak vše krásně ergonomicky dohromady ladí, ale přitom se to při nedostupném JS zobrazí trochu jinak a funguje úplně vše, jen trochu méně pohodlně.
A na zákaznických webech (na svém jsem to ještě nestihl) nasazuji alternativní CSS tak, že se správný stylový předpis volí už ne jen podle typu platformy (mobil), jako to mám u sebe, ale podle šířky znaků - přestyluje se to okamžitě při změně velikosti okna nebo písma nebo zoomu, bez nového načtení stránky. Vždy a za všech okolností funkční. O tom, že mnoho překrásných webů nefunguje bez obrázků a je nesrozumitelných pro Google, vůbec nebudu mluvit... Moje práce je, aby vše co nejlépe fungovalo, zajistilo pokud možno komfort a efektivitu, ale vždy a určitě alespoň funkci. Máte JS? Odkaz na cizí web pošlu do nového panelu. Nemáte JS? Ok, odkaz tam pořád je a funguje, jen se otevře ve stejném panelu. A podobně volba a uložení alternativních stylů, apod. Na svém webu mám nasazenou automatickou volbu stylu podle času v uživatelově PC (v poledne vysoký kontrast; dopol+odpol standard; v noci tmavé barvy proti páleníé očí) + možnost ruční volby. Atd, atd...
To je můj obor. A ultraúzký výběr, co se vešlo do 1 semestru, jsem učil v TNPW. Grafika do toho předmětu vůbec nepatří. Ten předmět se jmenuje Technologie... Grafiku Vám, coby programátorovi a kodérovi, dodají absolventi umělecko-průmyslových škol.

U auta taky vzhled kreslí umělci, a funkčnost zajišťují technici. U webu je to úplně stejné.
Na fakultě informatiky se předpokládá výuka té technické části. Pro grafiku si běžte vedle na peďák na katedru VV :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.51.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
29. 5. 2012   #16
-
+1
-
Zajímavé

Každý debil si umí koupit/nakreslit/stáhnout design, do kterého implementuje svoje funkce tak, aby to kompletně vypadalo jako projekt za desítky, stovky tisíc korun. Nechápu proč by pan Ing. měl na svém osobním webu, který je přehledný. Stránky obsahují unikátní obsah, což několik stránek, který mají "profi" design třeba ani nemají. Dále jednoduchou a efektivní navigaci. Rozhraní pro mobilní zařízení, apod.

Pokud kvalitní a web s kvalitními funkcemi, informacemi, apod. závisí na dobré grafice a designu... Nedivím se, že Seznam.cz už dávno není top1. 

Osobní web/portfolio/blog by měl vypovídat o autorovi. Pokud je autor zdatný programátor a technik nechápu proč by měl mít skvělý design. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
29. 5. 2012   #17
-
0
-

#15 Martin Adámek
Věřím, že Vaše přednášky jsou zajímavé a přínosné, ale nemůžu to posoudit. Tehdy ještě přednášel myslím pan Freylich (?) a to mi moc zajímavé nepřišlo (nebyl jsme na všech přednáškách). Možná se obsah a podoba Vašich přednášek liší. Jinak asi nemám co dodat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Martin Adámek
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
30. 5. 2012   #18
-
0
-

Díky za podporu :)
Ještě mě napadly 2 poznámky pro doilustraci toho, že zatímco práci grafika na webu (designéra u auta) můžete posoudit na první pohled za pár sekund na základě statického snímku,
tak práci programátora/kodéra/webarchitekta/konstruktéra/technika můžete posoudit až po podrobnějším několikaminutovém dynamickém vyzkoušení výrobku v akci:

U jiné příležitosti jsem se nedávno jinde bavil o odvěké Google-Chromově ignoraci skoků tabulátorem po stránce z kotev - zkuste si ve FF nebo v IE načíst můj web a začněte skákat klávesou Tab - před menu se Vám postupně objeví 3 odkazy pro skok na jiné části stránky. Při používání klávesnice se hodí; při surfování na mobilu a zobrazení webu v jednom sloupci jsou k nezaplacení; ale při letmém statickém pohledu na web v normálním 3sloupcovém zobrazení se o nich ve FF nedozvíte. Objeví se až při použití klávesnice nebo v 1sloupcovém zobrazení, když nastane jejich chvíle.
Podobně mám definované klávesové zkratky 0-5 podle standardu IPPI. Zkuste ve FF nebo v IE stisknout Alt+Shift+patřičnou číslici nahoře na alfanumerické klávesnici (a příp. následně Tab), a uvidíte, že web nedělá jen grafika...

Mmch, když jsem učil TNPW, tak jsem měl ve výuce během celého semestru nenápadně nenásilně rozložený obsah dogmata W4D. Na konci semestru jsem studentům řekl, že W4D existuje, ale že se jím nemusí trápit, protože s drtivou většinou jeho obsahu se už postupně seznámili.

A dnes jsem si na zdejší diskuzi vzpomněl v práci, když jsem dělal www upload souboru na server. Jde o jednoduché nahrání jednoho zvoleného souboru, žádná věda... takže jsem přes JS nasadil automatické odeslání formuláře po výběru souboru. Aby uživatel nemusel klikat (skákat tabem) na druhé tlačítko.
Ještě příjemnější je to při uploadu souboru z URL - z jiného webu (ve Windows 7), když se ten soubor nejdříve downloaduje do tempu, a pak hned uploaduje - díky tomuto jednomu příkazu v JS se ty dvě časově náročnější akce dějí hned po sobě, bez mezipotvrzování uživatelem, který si klidně může dělat něco jiného jinde, a soubor se stáhne i hned sám nahodí.
A při funkčním JS rovnou schovám tlačítko pro odeslání formuláře, když není potřeba. Ale při nefunkčním JS tam je, a vše funguje.
Takže myslím, že na UI webu celkem myslím :) Jen si pod tím nepředstavuji grafiku, ale funkci, spolehlivost, efektivitu, ergonomii, přívětivost a spolehlivost - ošetření výjimek.
Jestliže mi uživatel pošle formulářem nevyhovující data, tak ho co nejpříměji pošlu zpátky na formulář, a předvyplním mu tam to, co už mi poslal, aby to nemusel vyplňovat znovu s pomocí boží a paměti prohlížeče.

To jsou všechno detaily, podle kterých posuzuji práci kodéra/programátora. A téměř nic z toho není vidět ze snímku obrazovky. Musíte si ten web pozorně a různými způsoby vyzkoušet, abyste viděl, jak reaguje na jakou situaci.
To je těžký úděl programátorů :) Musíme si psát seznam, co vše chceme šéfovi nebo zákazníkovi předvést, aby bylo vidět, že jsme se tomu projektu věnovali. Grafik pošle obrázek, a má odprezentováno :)
A něco je vidět až po (tý)dnech, když člověk vidí, jak se jeho výtvor ve srovnání s výtvorem předchozím či sousedním zobrazuje ve výsledcích vyhledávání...
Pak ty detaily v praxi rozhodují o tom, jestli uživatelé (poté, co po3. vyplňují stejný formulář; když něco vůbec nefunguje; když něco usnadňuje práci) programátora proklejí, nebo blahořečí. Ale na první pohled je neuvidíte.

Takže nesuďte knihu podle obalu (který obvykle netvoří autor textu) a programátora podle grafiky, kterou nedělal.
S autem se musíte pro zhodnocení práce konstruktérů svézt, do knihy se musíte pro posouzení práce autora začíst... Dělejte totéž i při posuzování webu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.51.–
So dumb guy
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
30. 5. 2012   #19
-
0
-

Nejsem kvalitni grafik, nejsem kvalitni programator, ale když dělám něco co chci ukázat lidem tak se starám o to aby to bylo udělaný na 100%, už jen kvůli tomu že se pod to podepisuju. To znamená že když neumim dělat grafiku, tak se naučim alespon základy abych byl schopnej udělat vzhledově alespon průměrnej web. 

Já jakožto bývalý žák jsem tento web prostě musel navštěvovat a upřímně jsem nevyužil snad jedinou "vychytávku" na webu, pouze mi tekly nervy z nepřehlednosti + se mi tam náhodně přepínalo nějaký nastavení, takže z telefonu jsem se prostě nebyl schopnej proklikat k hledané věci. To že je to jeden z nejošklivějších webů vynechávám...

Dokonce i jeden váš kolega (nebudu jmenovat) mi při jedné diskuzi naznačil že je to hroznej web.

Portály, jenž navštivují desítky tisíc lidí se vyvíjí a mění se jejich struktura, vzhled a celková přehlednost. Tenhle web je jak z roku 2000.

Vím že jste kvalitní programátor, který by dokázal během minimálního času vytvořit superkvalitní portál, tak proč se neinspirujete mainstreamem a nevytvoříte ho? Tenhle web Vás nehorázně sráží před ostatními studenty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.159.–
random_boy
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
30. 5. 2012   #20
-
0
-

Ahoj, mohu nabídnout UHK - FIM z pohledu studenta Aplikované Informatiky. Sice už je trošku pozdě, ale může se hodit do budoucna.

Celkově kdybych se znažil zkategorizovat fakultu a obor podle obtížnosti, jakkoliv to je zvláštní, zařadil bych ji co vím od svých spolužáků ze střední a dalších kamarádů z jiných škol do kategorie střední obtížnosti. Rozhodně bych netvrdil že je nějak snadná, ale stejně tak to rozhodně není MatFyz :) Je pravda, jak jsem četl že se tam hlásí každej blbec :D Ale taky jich ke státnicím projde jen zlomek. Momentální filosifie je nabrat lidí víceméně kolik se hlásí (AI), a proházet to postupně.

Cekově je na AI spousta zajímavých i nezajímavých předmětů, což je samozřejmě velmi individuální rozdělení. Základní výuka programování probíhá v Javě, avšak pokud sami umíte jiný jazyk splňující požadavky na tvorbu projektů většinou není problém se domluvit že odevzdáte projekt napsaný v něm. Testy jsou ale samozřejmě v Javě. Setkáte se i s "logickým" Prologem, což je přinejmenším zajímavá ukázka že programování není jen tak jak ho zná většina.

Obecně existuje několik předmětů, které bych označil za klíčové, především protože na nich vypadne největší množství lidí. To jsou Úvod do objektového modelování, Základy matematiky 1,2, Počítačová grafika 1,2 a Statistika. 

Právě grafiku bych "vypíchl" zvlášť protože se podle mě osobně jedná o nejzajímavější předmět na škole. Jedná so o programování grafických algoritmů 2D i 3D, a obecnou teorii počítačové grafiky.

Co taky stojí za připomenutí je krásné moderní studijní prostředí.

Ještě VELMI krátce ke zdejší diskusi na téma "krásy" webu. Na přednášky pana Adámka jsem chodil. Jeho web se mi nelíbí. Každopádně přednášky měl jistě zajímavé a podoba jeho webu nikterak neovlivnila výuku. Jedná se v podstatě o základy CSS, XHTML.

Rád odpovím na případné dotazy.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.65.–
Martin Adámek
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
30. 5. 2012   #21
-
0
-

#19 So dumb guy
Díky za názor,

jak jsem zmiňoval, s nasazením nějaké lepší grafiky už počítám víc než dříve, tak uvidíme, kdy přesně k tomu dojde :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.51.–
Martin Adámek
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
30. 5. 2012   #22
-
0
-

#19 So dumb guy
Použití některých vychytávek nemusí uživatel nutně zaregistrovat - co funguje, toho si člověk nevšimne, dokud to funguje:

Třeba použití max-width zajišťuje pohodlnější čtení textu na dnešních velmi širokých monitorech,
aniž by znemožnilo čtení na úzkém displeji mobilu nebo 14" palcovém monitoru staršího PC
(narozdíl od tragicky masově používaného width, od jehož používání pro definici celkové šířky stránky jsem se snažil studenty odrazovat)

- a tato zánovní CSS vlastnost v r. 2000 vůbec nebyla definována :)
a IE ji podporuje teprve krátce

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.51.–
Vlčák
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
30. 5. 2012   #23
-
0
-

No, nedalo mi to a musim se alespoň jednim příspěvkem zapojit do diskuze. Zaměřím se na váš PANE Adámku. Musím hned z kraje zmínit, že vás web je většině lidí dost k smíchu. Ohánět se tvrzením, že nejste grafik a že vám jde o kód je sice úžasný, ale každej ví, že 80-90% dojmu z webu dělá to, jak ten web vypadá, což odráží to, jestli se na něm vůbec zdržím. Vaše vychytávky jsou každýmu ukradený, jelikož chce na vašem webu strávit minimální čas a to maximálně na zjištění svých výsledků. Web je nepřehledný, s odpudivým designem a působí (i přes svoje vychytávky) jako práce studenta 9. třídy základní školy, který si doma s o dva roky starším bráchou udělal web na estránkách. Zamyslete se nad tím, jestli by váš web, neměl být do jisté míry i vaší vizitkou, jakožto někoho kdo weby učí. Když už ve svém předmětu máte ukázky webů, jako odstrašujících případů, možná by se nikdo nedivil, kdyby tam byl i ten váš. Ještě jednou zmíním, že vychytávky (kterých si nikdo nevšímá, protože tam nikdo nechce trávit svůj čas) nejsou všechno a stálo by za to se nad tím zamyslet a neobhajovat se stále stejnými frázemi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.141.–
30. 5. 2012   #24
-
0
-

#18 Martin Adámek
Ano opět máte pravdu. Ale nikde netvrdím, že web dělá jen grafika / design. Z toho co píšete vidím, že k mnoha věcem přistupujeme podobně a k mnoha odlišně. Jen se snažím říct, že design je stejně důležitá část a navíc ta, které si navštěvník nejspíš všimne jako první.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Matin Adámek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
30. 5. 2012   #25
-
0
-

#24 djanosik
Souhlasím, určitě je vidět jako první,
a je pravda, že pro mnohé uživatele je to to jediné, co dokáží posoudit.


#23 Vlčák
ad "jestli by váš web, neměl být do jisté míry i vaší vizitkou, jakožto někoho kdo weby učí."

- Mojí vizitkou je každopádně, a sice na první pohled hlásá, že grafika není můj obor...
ale učil jsem "Technologie pro publikovánína webu", nikoliv uměleckou grafiku. Ale ten rozdíl je snad srozumielný z napsaného výše, tak to nemá smysl omílat dokola. Chassis a karosérie prostě jsou dvě různé věci.
Grafikův web má být pěkný, programátorův web má fungovat. Ideální je kombinace obojího.
Když někdo té druhé složce nepřikládá velkou důležitost, jde samozřejmě vědomě do rizika, že si to pak od někoho schytá, jako třeba já od Vás.
Ale můj obor je technologie/funkce, a v tomto ohledu můžu na ten web být hrdý.


ad "Když už ve svém předmětu máte ukázky webů, jako odstrašujících případů, možná by se nikdo nedivil, kdyby tam byl i ten váš."

- Tak teď se začínám bát, jestli si mě s někým nepletete. Nevzpomínám si, že bych v přednáškách nebo cvičeních nebo na webu měl seznam odkazů na odstrašující příklady.
Divit by se opravdu nikdo nemusel, protože rizika typu "když to uděláte takhle, hrozí toto, a proto to radši nedělejte" jsem velmi často ukazoval právě na starých verzích svých stránek.

Ukazovat veřejně chyby cizích výtvorů v nepřítomnosti autora nepovažuji za zcela korektní a ideální,
proto jsem se snažil co nejvíce rizik (chyb) konkrétních technik implementace webu ukazovat právě na starých verzích svého vlastního webu.

Byť některé nedostatky jsem občas ukázal i na něčem jiném, ale to byla menšina případů, a snažil jsem se to podat ojektivně. Rozhodně jsem ale nikdy nevytvořil žádný seznam odstrašujících případů.

Kdo chodil na přednášky, ten to ví;
kdo na ně nechodil, nechť o nich prosím nevypráví své random domněnky.

Tím bych to asi pomalu uzavřel, už bychom se zbytečně opakovali.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.138.155.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý