Kompilácia z *.py do *.exe – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kompilácia z *.py do *.exe – Python – Fórum – Programujte.comKompilácia z *.py do *.exe – Python – Fórum – Programujte.com

 

12. 9. 2011   #1
-
0
-

Skompiloval som súbor.py (Tkinter) do samostatne spustiteľného exe súboru podľa tohto návodu:

1. Stiahnuť pyinstaller 1.5rc (1.4 nie je pre python 2.7). Rozbaliť do zložky C:/Python27, vznikne zložka C:/Python27/pyinstaller-1.5.1

sťahovať so stránky: http://www.pyinstaller.org/

konkrétne: PyInstaller 1.5.1  (zip) b62bdd23a34cb5f4d0e610100d1bd6ea  Bugfix Release  2.2 - 2.7 (klikom na (zip)

2. V príkazovom riadku prejsť do C:\Python27\pyinstaller-1.5.1> (ako na to? používajte príkaz cd .. na návrat o jednu zložku nižšie a cd nazov na posun na ďalšiu zložku)

zadať príkaz:

python configure.py

ďalší príkaz:

python makespec.py --onefile C:/cesta_k_programu/moj_program.py 

(vytvorí sa zložka s názvom C:/Python27/pyinstaller-1.5.1/moj_program a v nej súbor moj_program.spec)

posledný príkaz:

python build.py moj_program/moj_program.spec

(vytvorí sa zložka s názvom C:/Python27/pyinstaller-1.5.1/moj_program/dist a v nej súbor moj_program.exe)

Tento exe súbor bude fungovať vo vašom PC kamkoľvek ho uložíte.

Mám jeden problém.

Pretože súbor py mám v Tkinter, zobrazuje sa mi okno, ale zobrazuje sa mi aj okno konzoly čo nechcem.

Vie niekto poradiť, ako upraviť configure.py aby sa to konzolové okno nezobrazovalo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.82.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
12. 9. 2011   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Kompilacia — založil Milan

Kompilacia — založil vyhno

Quake 3 Arena - C++ kompilacia — založil johnny15

EXE — založil hafmium

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý