C# Odesílání emailů – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# Odesílání emailů – .NET – Fórum – Programujte.comC# Odesílání emailů – .NET – Fórum – Programujte.com

 

jakub
~ Anonymní uživatel
905 příspěvků
14. 9. 2011   #1
-
0
-

Potřeboval bych poradit jak odeslat email na účet na seznamu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
14. 9. 2011   #2
-
0
-

Zdravím,

o odesílání e-mailů jsou tu hned dva články. Ještě s něčím můžu pomoct?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
jakub
~ Anonymní uživatel
905 příspěvků
14. 9. 2011   #3
-
0
-

a žádnej nejede

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
silent0
Stálý člen
14. 9. 2011   #4
-
0
-

 Zde je odesilani pomoci smtp gmailu, staci prepsat na seznam a melo by slapat.

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {

         
            var client = new SmtpClient("smtp.gmail.com", 587); // udaje na server
            {


                client.Credentials = new NetworkCredential("username", "heslo"); // prihlasovaci udaje na smtp gmailu
                client.EnableSsl = true;

            };

        try
            {
                client.Send("from", "to", "predmet", "body"); // odeslani
                MessageBox.Show("Message send successfully.");
            }
            catch (Exception ex)
            {
                MessageBox.Show("Error:" + ex.ToString());
            }


        }
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
C#
14. 9. 2011   #5
-
0
-

#4 silent
Nestačí, SmtpClient neumí odeslat e-mail přes SMTP seznamu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
jakub
~ Anonymní uživatel
905 příspěvků
18. 9. 2011   #6
-
0
-

a co  gmailu na seznam?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
18. 9. 2011   #7
-
0
-

Jo, z g-mailu na seznam to nepochybně půjde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
jakub
~ Anonymní uživatel
905 příspěvků
19. 9. 2011   #8
-
0
-

z gmailu na gmail - tak jak říkal silent error:
System.Net.Mail.SmtpException: The SMTP server requires a secure connection or the client was not authenticated.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
19. 9. 2011   #9
-
0
-

Máš zřejmě špatné údaje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
jakub
~ Anonymní uživatel
905 příspěvků
19. 9. 2011   #10
-
0
-

ok a jak poslat email 2 lidem zaráz jde to? zkoušel jsem & a nefaká to

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
X30
Newbie
19. 9. 2011   #11
-
0
-

#8 jakub
doplň si vlastní údaje, ted jsem to ověřoval a funguje to...

using System.Net;
using System.Net.Mail;

namespace SendEmail
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            MailAddress odesilatel = new MailAddress("odesilatel@gmail.com", "Lojza Novotný");
            string hesloKGmailu = "heslo";

            MailAddress prijemce = new MailAddress("franta_voprsalek@seznam.cz", "Franta Voprsalek");

            const string predmetEmailu = "Předmet emailu";
            const string obsahEmailu = "Text emailu";

            SmtpClient smtp = new SmtpClient();

            smtp.Host = "smtp.gmail.com";
            smtp.Port = 587;
            smtp.EnableSsl = true;
            smtp.DeliveryMethod = SmtpDeliveryMethod.Network;
            smtp.Credentials = new NetworkCredential(odesilatel.Address, hesloKGmailu);
            smtp.Timeout = 20000;

            using (MailMessage message = new MailMessage(odesilatel, prijemce) { Subject = predmetEmailu, Body = obsahEmailu })
            {
                // Odeslání
                smtp.Send(message);
            }
        }
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.59.–
Sawko
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
20. 9. 2011   #12
-
0
-

Pls, ten kod mozem napisat aj do Console suboru? Lebo ja som to skusal, zmenil aj udaje, ale na konci mi vypisalo chybu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
X30
Newbie
20. 9. 2011   #13
-
0
-

#12 Sawko
Ano, to je konzolovy program, z konzole funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.59.–
Sawko
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
21. 9. 2011   #14
-
0
-

Fu, tak to neviem preco mi neslo. Vyskusam to este raz, mozno som sa niekde pomylil. Tebe to vsetko v poriadku islo hej?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
X30
Newbie
21. 9. 2011   #15
-
0
-

Ano, všechno funguje, kdybys napsal co ti to hlasi za chybu, mozna uz by ti to taky nekolik dnu jelo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.59.–
Sawko
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
21. 9. 2011   #16
-
0
-

Uz ide. Diky za kod. Aj ked som tuto temu nezakladal, aspon som si mohol vyskusat to posielanie. Hehe, chyba bola v tom, ze som dal zle heslo k gmailu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
X30
Newbie
21. 9. 2011   #17
-
0
-

No vidíš...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.59.–
10. 3. 2014   #18
-
0
-

Mohu jako začátečník poprosit o radu, jak posílat i přílohy? Obrázek např. Potřeboval bych poslat vždy nový obrázek z adresáře, pokud bude nový obrázek do daného adresáře uložen - jinak ne. Nenapadá mne, jak bych to udělal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.114.211.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
10. 3. 2014   #19
-
0
-

Jednoduché řešení - na nějaký hosting si ulož PHP s funkcí mail parametrizovanou $_POST. Tato funkce odešle na jakéhokoliv klienta jakýkoliv email. Což je daleko vymakanější než to od C#. Pak jen pošli POST na web s tímto PHP a hotovo... (Nebudeš muset řešit ty C# kraviny.) Google - "HttpWebRequest":

http://stackoverflow.com/questions/793755/how-to-fill-forms-and-submit-with-webclient-in-c-sharp

http://cz2.php.net/manual/en/function.mail.php

Bez řešení protokolů a kdo ví čeho...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.217.25.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

PHP odesílání kopie emailu — založil cheondervara

Posielanie emailu — založil bugisoft

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý