Windows 8 Developer Preview – OS - Windows – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Windows 8 Developer Preview – OS - Windows – Fórum – Programujte.comWindows 8 Developer Preview – OS - Windows – Fórum – Programujte.com

Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
15. 9. 2011   #1
-
+1
-
Zajímavé

Tak co, zkoušeli jste?

Já to stáhnul hned co to šlo a po pár hodinách zvykání se mi to zalíbilo. Ani nová "start" nabídka mi nevadí, jen by mohla být trochu použitelnější s myší, uvítal bych třeba  možnost dělat "drag" gesta myší. Jediné co mě hodně štve je špatná dostupnost vypínacího tlačítka, trvalo mi pěkně dlouho než jsem ho našel:)

Hranatější UI se mi líbí, vypadá dle mého mnohem lépe, než vistovské/7 Aero.

Co mě potěšilo asi nejvíc, je rychlost zapínání (s UEFI biosem by to mělo trvat asi dvě vteřin, ten bohužel nemám) - 15 sekund na notebooku s SSD diskem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
amertak0
Návštěvník
15. 9. 2011   #2
-
0
-

Zkusil jsem a zatím z toho nejsem nadšený, mít tablet, tak možná, ale jinak mi to přijde takové chaotické. Líbilo by se mi, kdyby si šlo natvrdo vybrat, zda Metro nebo Aero. Takhle to skákání z5 do Metra mě akorát rozčilovalo :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.241.–
Jan Grygerek
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
16. 9. 2011   #3
-
0
-

Včera na digi webu jsem nasel návod jak to Metro vypnout přes registry.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.209.–
Jan Grygerek
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
16. 9. 2011   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.209.–
yaqwsx+9
Posthunter
26. 9. 2011   #5
-
0
-

Zkouším teprve pár hodin, ale mé pocity jsou rozpačité. Pár postřehů:

Designově perfektní - Metro a rozhraní WP7 se mi hodně líbí. Je osobité a má styl, který se neokouká. Bohužel mi neustálé přeskakování z Metra do Area nedělá dobře. Buď jedno anebo druhé.

Jsou to jakoby 2 oddělené systémy, což mě trochu zaskočilo - když si otevřu Internet Explorer z Area, a další z Metra, tak jsou to jakoby 2 nezávislé aplikace - když otevřu stránku v jednom, tak se nezobrazí v druhém. Proč? Proč to nejde nastavit?

Podle mě by celý koncept měl fungovat následovně: Notebook by musel mít konstrukci jako HTC Universal - aby šel zavřít i s displayem nahoru. Když bude normálně otevřený, systém bude v Areu. Ale jakmile "zavřu" notebook s displayem nahoru (tablet režim), tak by mělo automaticky naskočit Metro. A pouze na specifické vyžádání by se systém přepl do Area. Bohužel tato vize se asi jedn tak neuskuteční...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.122.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Peppy0
Stálý člen
18. 12. 2011   #6
-
0
-

Si myslím, že Metro UI na zariadení, ktoré nemá dotykový "vstup" by malo byť defaultne vypnuté, a teda ostať pri Aero UI. Neviem, čo vás žerie na Aero UI :D :)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.139.–
Qt, QML, C++
18. 12. 2011   #7
-
0
-

Je dost pravděpodobný, že to vypnutí přes registry nebude v RTW možný. Stejně tak se po vydání Win8 sníží počet zařízení bez dotykového vstupu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Peppy0
Stálý člen
18. 12. 2011   #8
-
0
-

#7 djanosik
Ja si myslím, že kancelárie, úrady a iné inštitúcie nepotrebujú dotykové monitory, v podstate žiaden úrad to nepotrebuje (teda aspoň nie v takej veľkej miere), pretože pracujú s textom. Ja sám si plánujem kúpiť notebook a nejaké masívne nasadzovanie dotykových displayov do notebookov nevidím (a predsa ideme s dobou, že?), skôr sú to také svetlé výnimky ako Asus Eee Transformer, ktorý je dobre premyslený ako netbook-tablet zariadenie, kde sa to prepínanie UI môže hodiť. Taktiež by som si chcel kúpiť tablet, ale ten ešte asi chvíľu počká, možno to bude aj s Windows 8, ale chcel by som iPad, hlavne už kvôli fungujúcemu App Storu, kde by som sa tiež chcel rozvinúť... takže môj osobný pocit z Windows 8 je veľmi rozpačitý a uvidíme ako sa to vyvinie. Keď si nainštalujem Windows 8, nerád by som si teraz išiel niekde zháňať dotykový 23" monitor, len kvôli Metro UI.

UI je jedna vec a použiteľnosť na starších desktopoch a notebookoch je druhá. Microsoft naskakuje na už aj tak rýchly rýchlik vedený Googlom a v závese s Applom.

Microsoftu dávam plus už minimálne len za snahu, že sa snaží, zjednotiť Windows (Windows Mobile) svet. Taktiež dávam plus za to, že tiež chce presadiť Windows 8 App Store, ktorý by priniesol oveľa lepší manažment aplikácii na Windows (veď to poznáte, na pozadí beží 12 updater aplikácii, čakajúcich na spásu v podobe updatu), taktiež mne, ako developerovi by to aspoň trochu uľahčilo prácu... Bohužiaľ, pre Windows 8 vidím ťažkého súpera, a tým je Windows 7, totálna spokojnosť s Windows 7 u mnohých ľudí, ľudia nevidia a ani necítia rozdiel v tom, čo sa zmenilo pod kapotou vo Windows 8, vidia len nejaké nové UI (Metro). A čo sa týka viac mobilov, tak tam vedie Google s Androidom, ále, mám tú česť (a možnosť) na ňom vyvíjať. Sám mám Samsung Galaxy Ace (800MHz/single-core) s Androidom 2.3.3 a je pomalší než iPhone 3GS (600MHz/single-core), takže Andoiďácky moloch, ktorý síce vyzerá svižne ale svižný nie je, neviem ako to je s ICS, no mám dojem, že tiež nebudem ďaleko od pravdy...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.167.–
Qt, QML, C++
18. 12. 2011   #9
-
0
-

#8 Peppy
Ono to nakonec není potřeba. Mně se s Metro UI pracuje dobře i s myší / klávesnicí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý