#7 djanosik
Ja si myslím, že kancelárie, úrady a iné inštitúcie nepotrebujú dotykové monitory, v podstate žiaden úrad to nepotrebuje (teda aspoň nie v takej veľkej miere), pretože pracujú s textom. Ja sám si plánujem kúpiť notebook a nejaké masívne nasadzovanie dotykových displayov do notebookov nevidím (a predsa ideme s dobou, že?), skôr sú to také svetlé výnimky ako Asus Eee Transformer, ktorý je dobre premyslený ako netbook-tablet zariadenie, kde sa to prepínanie UI môže hodiť. Taktiež by som si chcel kúpiť tablet, ale ten ešte asi chvíľu počká, možno to bude aj s Windows 8, ale chcel by som iPad, hlavne už kvôli fungujúcemu App Storu, kde by som sa tiež chcel rozvinúť... takže môj osobný pocit z Windows 8 je veľmi rozpačitý a uvidíme ako sa to vyvinie. Keď si nainštalujem Windows 8, nerád by som si teraz išiel niekde zháňať dotykový 23" monitor, len kvôli Metro UI.
UI je jedna vec a použiteľnosť na starších desktopoch a notebookoch je druhá. Microsoft naskakuje na už aj tak rýchly rýchlik vedený Googlom a v závese s Applom.
Microsoftu dávam plus už minimálne len za snahu, že sa snaží, zjednotiť Windows (Windows Mobile) svet. Taktiež dávam plus za to, že tiež chce presadiť Windows 8 App Store, ktorý by priniesol oveľa lepší manažment aplikácii na Windows (veď to poznáte, na pozadí beží 12 updater aplikácii, čakajúcich na spásu v podobe updatu), taktiež mne, ako developerovi by to aspoň trochu uľahčilo prácu... Bohužiaľ, pre Windows 8 vidím ťažkého súpera, a tým je Windows 7, totálna spokojnosť s Windows 7 u mnohých ľudí, ľudia nevidia a ani necítia rozdiel v tom, čo sa zmenilo pod kapotou vo Windows 8, vidia len nejaké nové UI (Metro). A čo sa týka viac mobilov, tak tam vedie Google s Androidom, ále, mám tú česť (a možnosť) na ňom vyvíjať. Sám mám Samsung Galaxy Ace (800MHz/single-core) s Androidom 2.3.3 a je pomalší než iPhone 3GS (600MHz/single-core), takže Andoiďácky moloch, ktorý síce vyzerá svižne ale svižný nie je, neviem ako to je s ICS, no mám dojem, že tiež nebudem ďaleko od pravdy...