Prodleva probíhající současně – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prodleva probíhající současně – C / C++ – Fórum – Programujte.comProdleva probíhající současně – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

dragon124
~ Anonymní uživatel
225 příspěvků
16. 9. 2011   #1
-
+1
-
Zajímavé

dobrý den,

chtěl bych v c++ udělat program který poběží 20s a pak se sám vypne.

současně ale musí běžet smyčka která bude vypisovat čísla (nejdřív 0 a pak vždy o jedno větší)

smyčku udělat není problém a jak udělat časovou prodlevu taky ne, ale jak udělat časovou prodlevu tak aby nenarušovala funkci smyčky (aby se čísla vypisovaly nejrychleji jak to počítač dokáže)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
dragon124
~ Anonymní uživatel
225 příspěvků
16. 9. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

jo a pls napište to jednoduše-sem lama  

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 9. 2011   #3
-
+1
-
Zajímavé

jestli tam das testovani rozdilu casu (pocatku a aktualniho), tak to bude zpomalovat o hodne mene, nez samotne vypisovani na obrazovku

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dragon124
~ Anonymní uživatel
225 příspěvků
17. 9. 2011   #4
-
-1
-
Mimo téma

to sem nepochopil,

jak tedy udělám aby se program vypnul po 30 sekundách a přitom neovlivňoval chod programu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
17. 9. 2011   #5
-
-1
-
Mimo téma

Já bych udělal něco takovéhleho:

while ( rozdil mezi soucasnym casem a pocatecnim < 30 )
{
	if ( ( rozdil mezi soucasnym casem a pocatecnim ) % 1 == 0 )
		vypis cislo;
}

return 0;

Tedz pokud jsem to pochopil dobre a ma to cislo vypsat kazdou vterinu. Pokud to proste ma vypisovat cisla, tak misto ty podminky nechas akorat vypisovat treba inkrementujici se unsigned int.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
mc
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
18. 9. 2011   #6
-
-1
-
Mimo téma

toto se většinou řeší tak, že
 

1) nastavíš nějaký timer na 20s. To je specifické pro operační systém / prostředí / prog. jazyk...

2) nastavíš správnou reakci (tzn. ukončení se) na příchod signálu, že těch 20s vypršelo (tento bod musí v toku programu předcházet jedničku :-))

3) jdeš něco dělat, třeba něco vypisovat...

V unixu takové timery umí nastavit volání alarm(unsigned int seconds), který zařídí příchod signálu SIGALRM po seconds sekundách, na který se pomocí signal() nastaví požadovaná reakce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.34.–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
300 příspěvků
18. 9. 2011   #7
-
+1
-
Zajímavé

 Takhle si uděláš tu časovou prodlevu inkrementaci už snad zvládneš.

#include <iostream>
#include <cstdlib>
#include <ctime>
using namespace std;

const int sekund = 5;

int main()
{
	clock_t konec = clock () + sekund * CLOCKS_PER_SEC;

	while (konec > clock()) {
		cout << "Cekam\n";
	}

	system("pause");
	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.237.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Prodleva při připojení k serveru — založil Matěj Kučera

Současné IDE C++ — založil yaqwsx

Připojení ke 2 DB současně — založil Pavelv

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý