Win7 po reinstalaci chybuje paměť – OS - Windows – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Win7 po reinstalaci chybuje paměť – OS - Windows – Fórum – Programujte.comWin7 po reinstalaci chybuje paměť – OS - Windows – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
CZechBoY+4
Věrný člen
17. 9. 2011   #1
-
0
-

Zdravim,

před asi 3 dněma jsem reinstaloval Win7 (formát C:, instalace Win7+SP1)

hned druhý den jsem instaloval programy a už v tu dobu se mi něco nezdálo - některé .exe ikony měly defaultní ikon namísto ikony programu - to je mi celkem jedno..

chtěl jsem po dlouhý době zkusit Mafii2 tak jsem ji instul, dostal jsem se asi do 2. mise (asi 5minut :D ) a hra spadla, tak jsem ji zase nahodil a hraju 2minuty dál a zase spadla, takhle asi 5× a nakonec jsem to vzdal, dal jsem v biosu základní nastavení a stejně to pořád padalo

tak jsem zkusil druhou ramku a bylo to úplně stejné :-(

dal jsem tedy v "DOSu" testovat RAM (jednu po druhé) - testy 6 a 8 hodin a žádná chyba - to jsem opravdu nechápal

dnes jsem se zase dostal k PC a nainstaloval nějaký memtest pro Windows - po necelé sekundě se na mě začaly chrlit okna, že jsou na paměti chyby - co to?

došel jsem na stránky toho programu do FAQ, chyba #2 a dočel jsem se, že může být špatně konfigurován Windows - jak to mám nakonfigurovat správně?!

Zítra bych dával reinstall, ale nevim jestli to pomůže

dá se to nějak opravit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
17. 9. 2011   #2
-
0
-

#1 CZechBoY
a co takhle memtest co je snad u kazdy instalacky/live verze linuxu? (nespousti se ani ten linux)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
CZechBoY+4
Věrný člen
17. 9. 2011   #3
-
0
-

nevím jaká to byla verze linuxu, nejnovější verze memtestu - 4.20

linux mi jel v poho (SLAX) ale ten asi moc paměti nevyužíval tak neměl proč padat

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
KIIV+42
God of flame
17. 9. 2011   #4
-
0
-

mozna jeste nejakej spatnej ovladac

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
CZechBoY+4
Věrný člen
17. 9. 2011   #5
-
0
-

ovladač žádnej nemám

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
17. 9. 2011   #6
-
0
-

Určitě ano, ovladačů HW je v systému poměrně dost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
CZechBoY+4
Věrný člen
17. 9. 2011   #7
-
0
-

předtim jsem taky žádný neinstaloval a v poho to jelo

zkusim instnout ještě voladače na desku nebo čipset, uvidíme

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
CZechBoY+4
Věrný člen
18. 9. 2011   #8
-
0
-

instalace nejnovějších ovladačů nepomohla, jdu na reinstall

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
CZechBoY+4
Věrný člen
18. 9. 2011   #9
-
0
-

kde je funkce editovat příspěvek?

reinstall nepomohl, čim to teda je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
CZechBoY+4
Věrný člen
18. 9. 2011   #10
-
0
-

hledám, hledám, nikde tu není editace?!

problém vyřešen tak, že jsem dal paměti 800MHz bratrovi do PC a tam jedou úplně v pohodě (jako na mým pc pod linuxem)

sobě jsem dal zpátky pomalejší 667MHz paměti a všechno v pohodě :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
18. 9. 2011   #11
-
0
-

Příspěvky lze editovat tuším max. hodinu po vytvoření. Jestli potřebuješ nutně něco upravit, dej vědět.

BTW: Jakou máš základní desku (resp. chipset) a CPU?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
CZechBoY+4
Věrný člen
19. 9. 2011   #12
-
0
-

MB: EG41MF-S2H (GigaByte, čipset G41 jak už název napovídá)
CPU: Q9550 (Intel)
RAM (nová 800MHz): 2GB CL5 Kingmax/Apacer (nejede)
RAM (stará 667MHz): 2GB CL5 Apacer/Aeneon (jede)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
19. 9. 2011   #13
-
0
-

Hmm, s tím by neměl být problém. Nevím, proč 800 MHz paměti s Win7 nejdou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
CZechBoY+4
Věrný člen
19. 9. 2011   #14
-
0
-

je vůbec nějaký znatelný rozdíl mezi pamětí 800MHz a 667MHz?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Přechod na win7 — založil Návštěvník

Win7 - Vytáčení — založil survik1

Win7 - registry? — založil raddino

Cataclist pre win7 — založil Jaret

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý