Jak spustit exe soubor v HTML – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak spustit exe soubor v HTML – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comJak spustit exe soubor v HTML – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Birisek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
18. 9. 2011   #1
-
0
-

Zdravím.
Jsem uplny začatečnik, pomužete.

Da se spustit exe soubor přes HTML stranku.

HTML mebude na žadnem servru.

Bude v mem PC

Exe soubor bude ve stejnem adresaři jako HTML.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
Reklama
Reklama
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
18. 9. 2011   #2
-
0
-

#1 Birisek
Spustit ho jako aplikaci v prohlížeči nemůžeš, ale můžeš na něho přímo odkazovat. Stačí když dáš do odkazu cestu k němu (v počítači). Takže například:

<a href="file:///C:/NEKDE/neco.exe ">Odkaz na rychlé spuštění aplikace</a>
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Borisek
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
18. 9. 2011   #3
-
0
-

#2 null_while

Nějak to nefunguje 

<a rel="nofollow" href="file:///d:/Putty.exe ">Putty</a>

Vyskoči okno Stažení souboru.

Hned na to dotaz Stažení souboru - upozornění zabezpečení

Spustit - uložit - storno

Když dam spustit tak vyskoči explorer

http://shell.windows.com/…Fallback.asp?…


Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
Borisek
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
18. 9. 2011   #4
-
0
-


Tak to funguj.

Problem byl na me straně.

Ale v IE musim 2 x potvrdit že ho chci spustit a Firefox nabidne jen uložit.

Pak musim do spravce stahovaní a tam ho spustit.

To není vubec dobre 

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
18. 9. 2011   #5
-
0
-

Bohužel HTML je pouze standardní značkovací jazyk, který nenabízí podporu spouštění .exe souboru přímo v prohlížeči. Pochybuji dokonce, že by to šlo v jiném jazyce, leda kdyby byl program psaný např. v pythonu, javě, c(#, ++) před kompilací do .exe typu. V ani jednom případě by ti to v .html souboru stejně spustit nešlo. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
18. 9. 2011   #6
-
0
-

#3 Borisek
Přesně tohle je přirozené chování systému. Pokud to chceš spustit, musíš to nejdříve připravit (stáhnout). 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Borisek
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
18. 9. 2011   #7
-
0
-

Kdysi jsem kupoval nějaky časopis tykajici se PC, kde bylo i CD s demo programy, hry, atd.

Po vložení se spustila HTML stranka, dalo se listovat a přimo na stance bylo " spustit nebo nainstalovat".

Nějak to musi jit.

Umim trochu anglicky ale technicke věci a ještě ohledně programovani, ktere skoro neumím asi nezvladnu a neochopím.

http://forums.whirlpool.net.au/archive/795103

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
18. 9. 2011   #8
-
0
-

Na dalším vlákně řeším můj problém s podobnou tématikou, ale já to nastavené již mám, jen mi blbnou malé problémy, ale zkus si to přečíst: 

http://programujte.com/…veho-odkazu/#…

Možná je to ten problém co psal CzechBoy (tak nějak ta přezdívka je). Bohužel mě nepomohla.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 9. 2011   #9
-
0
-

Řekl bych, že v klasickém prohlížeči to bez potvrzení nepůjde. Třeba takový FF si na tom vyloženě zakládá :).

Napadají mě 2 možnosti:

  • na HTML stránce jde (v IE) použít ActiveX, ten se dá povolit navždy a nastálo a můžeš s ním šibovat po disku, takže lze jistě spustit i externí aplikace
  • Microsoft nabízí komponentu WebBrowser, která je základem prohlížeče IE, a kterou si můžeš vložit do svojí aplikace (tak nejspíš byl dělaný ten instalátor z herního CD) a zachytávat všemožné věci jako třeba klik na odkaz spuštění a ten zpracovat jako vytvoření procesu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Borisek
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
19. 9. 2011   #10
-
0
-

Řekl bych, že v klasickém prohlížeči to bez potvrzení nepůjde. Třeba takový FF si na tom vyloženě zaklád

No vubec by mi nevadilo kdyby vyskočilo nějake to okno.

Prohližeč se pokouši spustit program ******

Chcete ho opravdu spustit.

Ale i takove řešeni jsem nikde nenašel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
20. 9. 2011   #11
-
0
-

Vzhledem k tomu, že posledních pár let je trend opačný, tj. bezpečnost prohlížeče nade vše, tak to budeš muset asi hodně hledat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Borisek
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
20. 9. 2011   #12
-
0
-

A neda se nějak donutit html, aby se spustilo v IE i když je v PC nastaven jako vychozi prohližeč firefox.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.83.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
20. 9. 2011   #13
-
0
-

Nebo spíše jak donutit OS, aby v případě asociace přípony .html s FF ho přesto otevřel v IE? Asociace s příponou snad nijak nesouvisí s výchozím prohlížečem, takže lze mít jako výchozí prohlížeč FF a html soubory otevírat v IE.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Borisek
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
21. 9. 2011   #14
-
0
-

EE.

Ja to myslel jinak.

Udělat normalní klasickou HTML, ktera by jela ve všech prohližečich.

Do ni strčit odkaz na dalši HTML, ktera by spustila nějake pop okno v IE s dotazem.

"Opravdu chcete soustit program"

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
21. 9. 2011   #15
-
0
-

Možnosti jsou, ale velmi velmi omezené (link).

EDIT: A jinak se snažíš o věc, která má velká bezpečností rizika, takže se ani nediv, když to nepůjde vůbec nebo s velkými obstrukcemi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Borisek
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
21. 9. 2011   #16
-
0
-

Velka bezpečnostni rizika ???

Chci udělat tabilku s našimi wifi  AP a pokud jede AP jen va nějakem radiu tak tam dat odkaz a pokud pojede v Mikrotiku tak spustit winbox.

Psal jsem že to nepojede na žadnem servru.

Bude to jen HTML v mem počitači a i když to někdo čorkne tak stejnak nezna hesla.

Zkoušel jem to v excelu, ale ten při spoušti hyperodlaz na AP blbne při přihlašovani 

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
21. 9. 2011   #17
-
0
-

#16 Borisek
Ono je celkem jedno co chceš ty, ale tento přístup je rizikový ( v tvém případě třeba ne, ale obecně ano) a proto musíš počítat s tím, že na standardně nastaveném systému to nepojede nebo to bude vyžadovat odklikání různých potvrzení.

Proč to neuděláš třeba ve VB nebo Delphi, určitě by s tím bylo míň práce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Borisek
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
22. 9. 2011   #18
-
0
-

#17 z_moravec
Mam Turbo Delphi 10.0 Portable.

Uvažoval jsem o tom ale zas bych potřeboval trochu nakopmout.

Co použit za prvek jako tabulku.

Jak spustit exe soubor a jak nějakou www

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
Borisek
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
22. 9. 2011   #19
-
0
-

#18 Borisek
Čet jsem na netu že to je nejednoduchši nacpat do listboxu a ukladat jeho obsah do ini souboru, zkoušel jsem ale někde jsem dělal chybu a nefungovalo to

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
22. 9. 2011   #20
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.53.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
22. 9. 2011   #21
-
0
-

A jenom pro představu, takhle nějak si to představuješ? (soubor ke stažení - rozbalit a spustit html.exe :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
22. 9. 2011   #22
-
0
-

Obecně nejjednodušší bude, když taková aplikace nebude vytvořená v HTML.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
remmidemmi0
Super člen
22. 9. 2011   #23
-
0
-

Představ si, že by šlo  na straně uživatele spustit exe file uložený na serveru. To by hackeři vyblbli. Navštívil by jsi web, kde by jsi kliknul na link a spustil by se soubor pro formátování tvého hard disku.Jak by se ti to líbilo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.17.–
Borisek
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
22. 9. 2011   #24
-
0
-

#23 remmidemmi
No třeba IE nabidne vice možnosti.

Otevřit,uložit.

A blb co klikne na otevřit a nevi vo co gou, tak si za škody zpusobene v PC muže sam.

Pokud mu to zformatuje HD, tak si pdruhe da pozor na co kloka.

Liborb.

V čem to bylo zkompromovano.

http://www.htmlexe.com/?…

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
22. 9. 2011   #25
-
0
-

A vzhledem k tomu, že takových, jak ty říkáš blbů, je obrovské procento, má takové omezení svůj význam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
23. 9. 2011   #26
-
0
-

#24 Borisek
To je normální C++/Win32 aplikace, která využívá komponentu WebBrowser (základ IE). Jenom je "mírně" upraveno chování, takže to umí "příkazy", které si můžeš prohlédnout v tom html souboru. Takže lze zapsat vlastní index.html, používat CSS, JS ...., upravit "příkazy", ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Borisek
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
23. 9. 2011   #27
-
0
-

Tak pokud nemam C++ a neumím s ním, tak jem zase na začatku 

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
Borisek
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
23. 9. 2011   #28
-
0
-

A co to Turbo Delphi 10.0

To mam a i bych si trouf, kdyby mně někdo nakop.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
23. 9. 2011   #29
-
0
-

Jak se pracuje s ini soubory v Delphi, tak to ti google poradí rychle.

Stejně tak, jak udělat načtení dat do listboxu z ini souboru.

A úplně stejně ti poradí jak spustit prohlížeč a jiné aplikace (ShellExecute).

EDIT: Jinak by se samozřejmě stejná aplikace (jako ta moje) dala napsat i v Delphi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Borisek
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
23. 9. 2011   #30
-
0
-

#29 liborb
Hm.tak to bude na mně moc.

Škoda, když jsem viděl ten vytvořeny exe tak už jsem všechny AP nacvakal do HTML a dalo to docela fušku.

Ja myslel že je to předělane do exe nějakym komprimatorem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
26. 9. 2011   #31
-
0
-

Všechno je o dohodě. Napiš mi email a uvidíme :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
scherry
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
4. 8. 2013   #32
-
0
-

http://www.codeproject.com/Articles/113678/How-to-execute-a-Local-File-using-HTML-Application

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.139.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý