Vysvětlení výrazů z knihy – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vysvětlení výrazů z knihy – C / C++ – Fórum – Programujte.comVysvětlení výrazů z knihy – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

novacek
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
18. 9. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,
jsem začátečník a účím se c z knihy Programovací jazyk C od K&R. V knize jsem narazil na dva výrazy, kterým nemohu porozumět. Je to výraz:

for(i=0; r[i] >= '0' && r[i] = 'A' && z

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.249.–
novacek
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
18. 9. 2011   #2
-
0
-

Kde je ten zbytek příspěvku? Z mobilu jsem nezasílal....

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.249.–
novacek
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
18. 9. 2011   #3
-
0
-

tak znovu, nechápu co dělá výraz n= 10 * n + (r[i]-'0'); při převodu z číslic na celá čísla. Dále ze stejné strany výraz z funkce převodu z vekých písmen na malá. A to return z+'a' - 'A'; (pokud je z velké písmeno). Omlouvám se za roztržení textu, bohužel nevím co se stalo, ale nezobratil se celý první příspěvek :( (?)

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.249.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
18. 9. 2011   #4
-
0
-

Znaky abecedy jsou v tabulce znaků pohromadě v řadě za sebou. Zvlášť velká a zvlášť malá písmena. Takže když chceš velké písmeno převést na malé, tak stačí přičíst ten rozdíl.

Podobně s číslicemi. Takže když chceš převést hodnotu (0..9) na číslici ('0'..'9'), tak ji přičteš k '0', nebo naopak od číslice odečteš '0' a dostaneš její hodnotu.

Při tom převodu desítkového čísla se tedy postupuje po jednotlivých číslicích, které se postupně přidávají k výsledné hodnotě s tím, že předchozí hodnota se nejdřív posune o řád výš (doleva; vynásobí deseti).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
novacek
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
18. 9. 2011   #5
-
0
-

Hej, vážně jsem nevěděl že je to tak jednoduché.... až ted mi to došlo, díky moc! 

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.249.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Umocnění výrazu — založil zdenek

Vyhodnotenie prijateho vyrazu — založil Tom@sQo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý