Preloženie zdrojového kódu na .txt súbore – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Preloženie zdrojového kódu na .txt súbore – C / C++ – Fórum – Programujte.comPreloženie zdrojového kódu na .txt súbore – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

lukas.balaz0
Super člen
19. 9. 2011   #1
-
0
-

Pomocou programu som do txt súboru napísal celý zdrojový kód. Teraz na to musím zavolať kompilátor a preložiť to.

Viem že na Linuxe (ja pracujem na windowse ) sa to dá urobiť urobiť takto:

system ("gcc nieco.txt -o nieco.exe") //nájde súbor nieco.txt, v ktorom je zdrojový kód
                                      //zkompiluje ho a vytvorí program nieco.exe.

Tiež viem, že na windowse stačí zmeniť slovo gcc.

Nevie prosím niekto, na čo to mám zmeniť?

ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
yaqwsx+9
Posthunter
19. 9. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

Windows standardě s sebou nedodává žádný kompilátor, tudíž zkompilování se nedá řešit nějak obecně. Pokud však chceš aplikaci provozovat pouze u sebe na počítatči, tak ti nic nebrání si nainstalovat gcc a postupovat obdobně jako na Linuxu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.104.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
lukas.balaz0
Super člen
19. 9. 2011   #3
-
0
-

1. Mám kompilátor Dev-cpp, čo mám napísať pri tom?

2. Nie je náhodou gcc len na Linux?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
lukas.balaz0
Super člen
19. 9. 2011   #4
-
0
-

3. A ešte ako funguje napr. to, že nejaký textový editor ti vytvorí úplne nový program exe (alebo iný).

To je možné len tak, že celý zdrojak nového programu napíše do txt a potom ho preloží

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
sputnikone+1
Věrný člen
19. 9. 2011   #5
-
0
-

#3 lukas.balaz
1. DevCpp není kompilátor, ale IDE

2. GCC je multiplatformní, existuje tudíž něco, čemu se nadává MinGW

3. Funguje to tak, že editor zavolá kompiler na přeložení

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.44.–
lukas.balaz0
Super člen
20. 9. 2011   #6
-
0
-

1. Ale IDE zahŕňa aj kompiláciu zdrojových kódov, takže budeme o Dev-cpp hovoriť ako o kompilátore.

2. Čo je to MinGW a čo to má spoločné s gcc (čo je to vlastne gcc)

3. Ale editory fungujú aj na PC, kde nie je nainštalovaný kompilátor. Čo mám napísať do zdrojového kódu, aby mi program zavolal kompilátor.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 9. 2011   #7
-
0
-

#6 lukas.balaz
1. stale je to IDE s vlastnim kompilatorem

2. minGW = minimalistic gnu for windows (vicemene gcc, g++ a nastroje jako make ...)

3. zrovna Dev-C++ ma minGW primo u sebe, u jinych musis priinstalovat treba prave minGW ... jinak nic nezkompilujes

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lukas.balaz0
Super člen
20. 9. 2011   #8
-
0
-

ako zavolam Dev-cpp, aby nieco prelozil?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 9. 2011   #9
-
0
-

najdi, kde ma libky, kde ma includy, kde je gcc/g++ a sepis prikaz

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lukas.balaz0
Super člen
23. 9. 2011   #10
-
0
-

ak myslis cestu, tak chapem, ale ako mam zostavit prikaz, aby fungoval

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
sputnikone+1
Věrný člen
23. 9. 2011   #11
-
0
-

#10 lukas.balaz
RTFM - nejjednodušší syntax gcc jméno_souboru (pokud je gcc v PATH (jako že by měl být)) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.232.–
lukas.balaz0
Super člen
25. 9. 2011   #12
-
0
-

ide to na Dev-cpp

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
lukas.balaz0
Super člen
29. 9. 2011   #13
-
0
-

inac to by fungovalo, iba prosim vypisuje mi ze nepozna iostream, neviete ako mu zadat do includu cestu, aby ho nasiel

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 9. 2011   #14
-
0
-

#13 lukas.balaz

musis tam narvat include adresare...  -I a pak libky -l + adresar/adresare libek -L

jak uz bylo receno rtfm

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lukas.balaz0
Super člen
29. 9. 2011   #15
-
0
-

vobec som nepochopil.

prosim napis program, ktory ti do txt napise program na napisanie do konzoly "ahoj" a potom to skompiluje (ten zdrojak v txt)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
29. 9. 2011   #16
-
0
-

#15 lukas.balaz
tu nejde o ten zdrojak, ale o překlad....

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
lukas.balaz0
Super člen
29. 9. 2011   #17
-
0
-

pis v detailoch, a ja chcem zdrojak

chcem to prelozit prikladom v prvom prispevku, ten funguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
sputnikone+1
Věrný člen
29. 9. 2011   #18
-
0
-

#17 lukas.balaz
A já bych chtěl záchod ze zlata...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.232.–
lukas.balaz0
Super člen
29. 9. 2011   #19
-
0
-

pekné, ale ja to potrebujem, prosim na piste mi nejaky zdrojak, lebo KIIVovi som nechapal

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 9. 2011   #20
-
0
-

jakej zdrojak... todle sou jen parametry prikazove radky, abys mohl neco vubec zkompilovat ->

kdyz pises ze to nezna #include <iostream>

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sputnikone+1
Věrný člen
29. 9. 2011   #21
-
0
-

#19 lukas.balaz

Tak bude třeba asi použít g++, když používáš C++ hlavičkové soubory...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.232.–
lukas.balaz0
Super člen
1. 10. 2011   #22
-
0
-

zkusim to

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
lukas.balaz0
Super člen
2. 10. 2011   #23
-
0
-

pise mi tam:

nazov_suboru.txt: file not recognized: file format not recognized

collect2: ld returned 1 exit status

co s tym?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
sputnikone+1
Věrný člen
3. 10. 2011   #24
-
0
-

#23 lukas.balaz
Přejmenovat soubor na <název>.cpp?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.46.–
lukas.balaz0
Super člen
7. 10. 2011   #25
-
0
-

ktory subor lebo v nazve .txt nemoze byt ziadny specialny znak

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
sputnikone+1
Věrný člen
7. 10. 2011   #26
-
0
-

#25 lukas.balaz
Třeba ten, který překládáš? (konverzace jak s CleverBotem, i když ten je asi chytřejší)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.232.–
lukas.balaz0
Super člen
7. 10. 2011   #27
-
0
-

ale ja prekladam txt subor a v jeho mene nemozu byt specialny znaky (medzi tym aj <>)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
sputnikone+1
Věrný člen
7. 10. 2011   #28
-
+2
-
Zajímavé

#27 lukas.balaz

tl;dr

Mladý muži, pojďme se nyní ponořit do problematiky pojmenovávání souborů. Předpokládám, že ve svém životě budeš číst mnoho manuálů, dokumentace a jiné odborné literatury,ve kterých tě budou vybízet k vytváření souborů. V takovémto případě ti většinou nepodstrkávají nějaký název, ale nechají tě jej zvolit sami. V těchto dokumentech je používání generických jmen, jako např.: file_name, nazev_souboru, filename ńebo např.: <file_name>,  <nazev_souboru>, <filename>, zavedenou zkratkou napomáhající orientaci v daném textu a předcházející pomýlením ze strany čtenáře, který může volit jméno, jaké chce. Proto pod označením "<název>.cpp" uvažuji pod "proměnnou" název jméno tvého souboru s příponou txt. Ano, milý tazateli, právě ten soubor, který se tak horečně snažíš přeložit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.232.–
lukas.balaz0
Super člen
8. 10. 2011   #29
-
0
-

aha, uz som pochopil, este mozem pomocou ofstream zapisovat do .cpp

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
sputnikone+1
Věrný člen
8. 10. 2011   #30
-
0
-

#29 lukas.balaz

fstream provides an interface to read and write data from files as input/output streams.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.232.–
lukas.balaz0
Super člen
8. 10. 2011   #31
-
0
-

.....aha.....

ale nakoniec som zistil, ze mi to nefungovalo ani s tym .cpp.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.112.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý